MHP'ye bayram ziyaretleri

MHP'ye bayram ziyaretleri

Siyasi partiler arası bayramlaşmalar kapsamında, BBP, Saadet Partisi ve DP, MHP'yi ziyaret etti- MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya:- "Uyum çalışmaları, mevzuat değişiklikleri önümüzdeki günlerde kamuoyunun gündemine gelecek. Sonuç olarak, bu değişiklik

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, uyum çalışmaları ve mevzuat değişikliklerinin önümüzdeki günlerde kamuoyunun gündemine geleceğini belirterek, "Bu değişiklikler önümüze geldiğinde somut olarak hangi konuda neyi istediğimizi ifade edeceğiz ama biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak çalışmalara başladık, çalışmalarımız hazır." dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar kapsamında, Büyük Birlik Partisi (BBP), Saadet Partisi ve Demokrat Parti (DP) MHP'yi ziyaret etti.

MHP'de heyetleri, Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Ankara Milletvekili Mustafa Mit ile MYK Üyesi Sultan Gündüz karşıladı.

Bayramlaşmaya gelen BBP heyetinde, Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Karaca ve MKYK Üyesi Cihan Ökten yer aldı.

Karabulut, bayramın, gelen şehit haberleri ve bölgede yaşanan sorunlar nedeniyle buruk geçtiğini belirterek, "Allah, şehitlerimize rahmet eylesin. Terörle müthiş bir mücadele veriliyor. Biz, Büyük Birlik Partisi olarak, terörün belinin kırılmasını istedik. Bu son operasyonlar, gerçekten ümit verici." dedi.

Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin yapılan halk oylamasında "evet" dediklerini hatırlatan Karabulut, şöyle devam etti:

"Parti olarak 'evet'imizi taçlandırmamız hasebiyle Meclis'e getirilen uyum yasaları söz konusu. Bunlarda olmazsa olmazlarımız var. Seçim kanunu, siyasi partiler yasasının değiştirilmesini talep ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Yıldırım ile yapılan görüşmelerde bu ifade edildi. Bir de seçim barajının hepten kaldırılmasını istiyoruz. Yüzde 5 deniliyorsa bu da iyidir. Katılımcı demokrasi adına yapılması gereken önemli işlerden bir tanesi.

OHAL konusunda Sayın Genel Başkan Mustafa Destici'nin ifade ettiği gibi, OHAL'de komisyonların kurulması gündemde, komisyonların içinde müfettişlerin, maliyecilerin, hukukçuların olmasını ve bir an evvel komisyondaki tutanakların, bildirgelerin bitirilerek, komisyonlardan çıkarılarak adalet adına, yargının düzeltilmesi, insanların biraz daha rahatlaması adına gerekli olduğu inancındayız. Bunu talep ediyoruz."

CHP'nin Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne ilişkin olarak da değerlendirme bulunan Karabulut, şöyle dedi:

"Ana muhalefet Partisi Genel Başkanının, işini Meclis içinde çözmesini isterdik. Enis Berberoğlu gazeteci. Yazmanın, çizmenin ne olduğunu biz de biliyoruz ama tutuklamadan sonra, mahkumiyetinden sonra gönül iç hukukun bitirilmesini arzu ediyordu. İç hukuku bitirselerdi, temyize gitselerdi, Yargıtay safhasını bekleselerdi. Diğer taraftan, Anayasa Mahkemesine gidildiğini gördük. Bu çok güzel ve meşru olan bir şey. Kaideler içinde yapılması gereken bir şeydi.

Yürüyüş devam ediyor. İnşallah, İstanbul'da bir provokasyona, bitiminde böyle bir ortama maruz bırakılmaz ülke. İnşallah, böyle bir şeye sebebiyet verilmez. Demokratik bir haktır, bir meşru yürüyüştür, doğal ortamında inşallah biter ve ülkemiz tekrar nefes alır."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya da birçok konuda görüş birliği içinde olduklarını dile getirerek, yapılması gereken uyum çalışmaları ve mevzuat değişikliklerinin önümüzdeki günlerde kamuoyunun gündemine gelerek, tartışılacağını söyledi.

Parti olarak sistemi güçlendirecek, Türkiye'yi ileri götürecek konularda katkı vereceklerini ifade ettiklerini anımsatan Karakaya, "Sonuç olarak, bu değişiklikler önümüze geldiğinde somut olarak hangi konuda neyi istediğimizi ifade edeceğiz ama biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak çalışmalara başladık, çalışmalarımız hazır." diye konuştu.

- "Yeniden büyük Türkiye'nin kurulmasını arzu ediyoruz"

Saadet Partisi heyetinde ise Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez ve Genel Kurul Üyesi İbrahim Titiz bulundu.

Bitmez, Türkiye'nin bölgesinde yaşanan sıkıntılardan önemli derecede etkilendiğini belirterek, bir an önce huzur ve barış gelmesini temenni ettiklerini söyledi. Ne doğu ne de batıdaki emperyal güçlere muhtaç olunmadan, bölgeye, dost ve kardeş ülkelere öncülük yapabilecek bir Türkiye'yi arzu ettiklerini vurgulayan Bitmez, "Yeniden büyük Türkiye'nin kurulmasını arzu ediyoruz. Bu manada da öncelikle Meclis'te bulunan partilerin tamamı ve Türk siyasetinde aktif faaliyet gösteren partilerin aktif rol üstlenmesi, büyük sorumluluk yüklenmeleri gerektiği kanaatindeyiz." dedi.

Bitmez, MHP'nin bu anlamda, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehditler karşısında sergilediği tavırların partileri tarafından da benimsendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu süreçte de el birliği yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bir an önce kan ve gözyaşının durmasını istiyoruz. Önümüzdeki dönemde, ülkemiz açısından tehdit oluşturan terör örgütlerinin bertaraf edilmesinin yanında ülkemizin güçlenmesi adına iktidarın yapması gereken ekonomik alanlardaki eksikliklerin giderilmesi konusunda da biz Meclis dışı muhalefet olarak görevimizi yapmak durumundayız. Söylediğimiz sözler ve eleştirilerimiz, düşmanlığımızdan değildir, ülkemiz ve milletimiz adına olan samimi endişelerdendir. Elbette, ülkemizde ve bölgemizde terör örgütleri mevcuttur ama dost bildiğimiz, stratejik ortak olarak kabul ettiğimiz ülkelerin de ülkemiz üzerindeki hedefleri ve emellerini göz ardı etmemek gerektiği kanaatindeyiz."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya da ittifakların önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Türk demokrasisi zor süreçlerden geldi, geçti. Sadece Türkiye'de değil, bölge durulmadı, huzur gelmedi, taşlar yerine oturmadı. Burada önemli olan, şurada bir avuç sınırları Misak-ı Milli olarak ifade ettiğimiz vatan topraklarımızda insanımızın huzurunu sağlamak, devletimizin bekasını garanti altına almaktır ama içeriden ve dışarıdan milletin ve devletin bekasına kast eden dahili ve harici birçok insanlar, gruplar söz konusu. Dünya geliştikçe ve değiştikçe fitne değişiyor, düşmanlıklar değişiyor. Önemli olan, bunlara uygun politikalar üretilmesi. İşi bir savaş noktasına götürmeden, kan akıtmadan, diplomasiyle, siyasetle, güzellikle arzu edilen, olması gereken bir yere getirmek."

Bunun çok kolay olmadığını, Türkiye'nin terör örgütleri başta olmak üzere çok büyük bir mücadele verdiğini ifade eden Karakaya, "Devlet ve millet bekası da 15 Temmuz'dan sonra ciddi bir sorun haline geldi. Daha doğrusu ciddi bir sorun halindeydi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bu konudaki risk ve tehdit algılamalarımız önceden vardı. Bu konuda uyarılarımızı hep yaptık ve yapmaya da devam ettik. Sonuçta, düşman sinsi olunca, toplumun geneli anlamında veya diğer siyasi partilerin olayı anlama, idrak anlamında gecikmeler de söz konusu oldu." diye konuştu.

MHP'ye ayrıca, Demokrat Parti'den Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Ulusoy ile Genel İdare Kurulu üyeleri Nurhan Erol ve Adem Akgül ziyarette bulundu.

Ulusoy, bayramla birlikte hem Türkiye'ye hem bölgeye huzur ve barış gelmesini dilediklerini ifade etti.

Karakaya da bayramlaşma ziyaretlerinin dışında heyetler halinde yapılacak ziyaretlerin, fikir alışverişlerinin periyodik olarak gerçekleştirilmesinin faydalı olabileceğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :