MHP'nin Yargıtaya başvurusu

MHP'nin Yargıtaya başvurusu

Muhalif avukatlarından Ergün:"Yargıtay 18. Hukuk Dairesi incelemesi ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvuru arasında hiçbir hukuki bağ bulunmuyor"-"Yargıtay 18. Hukuk Dairesinden beklenen, önceden duyurmuş olduğu üzere Mayıs ayı içinde kara

ANKARA (AA) - MHP'li muhaliflerin avukatları, Genel Merkez tarafından Yargıtay'a yapılan başvuruya ilişkin, "Yargıtay 18. Hukuk Dairesindeki inceleme ile üst kurul delegesinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuru arasında hukuki bağ bulunmadığı, başvurunun 'bekletici mesele' olamayacağı" değerlendirmesini yaptı.

Eski MHP milletvekili ve genel başkan adaylarından Sinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün, AA muhabirine, MHP Genel Merkezi'nin, bir üst kurul delegesi tarafından parti tüzüğüyle ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvuru sonuçlanıncaya kadar olağanüstü kurultaya ilişkin temyiz kararının bekletilmesi için Yargıtay 18. Hukuk Dairesine başvurmasının "anlamsız" olduğunu söyledi.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nden beklenenin, önceden duyurulmuş olduğu üzere Mayıs ayı içinde karar vererek bu ve benzeri manipülasyonların önüne geçmek olduğunu ifade eden Ergün, şunları söyledi:

"Yargıtay 18. Hukuk Dairesi incelemesi ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvuru arasında hiçbir hukuki bağ bulunmuyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvuru, tüzüğün kanuna aykırılığı iddiası taşırken Yargıtay 18. Hukuk Dairesinde, temyiz incelemesinde bulunan dosyanın konusu olağanüstü kongre toplantısı için Çağrı Heyeti görevlendirmesiyle ilgilidir. Bu sebeple 'bekletici mesele' yapılması teknik olarak mümkün değildir. Anlamsız bir başvuru olmuş."

-"Abesle iştigal"

MHP eski milletvekili ve bir diğer genel başkan adayı Meral Akşener'in avukatı Feridun Bahşi ise Genel Merkezin son bir gayretle kararı geciktirmeye çalıştığını vurguladı.

Bahşi, şöyle konuştu:

"Genel Merkezin başvurusunun amacı Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, hukuk ve yasalar çerçevesinde karar vereceğinin anlaşılması üzerine son bir gayretle verilecek kararı geciktirmeye çalışma çabasıdır.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesinde görülmekte olan dava ile üst kurul delegesinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış olduğu başvurunun birbiriyle hiçbir ilgisi bulunmamakta. Başvuru ile dava dosyasının irtibatlandırılıp başvurunun 'bekletici mesele' yapılmaya çalışılması abesle iştigal olup hukukça kabul edilebilir herhangi bir yönü bulunmamaktadır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :