MHP'nin seçim beyannamesi açıklandı

MHP'nin seçim beyannamesi açıklandı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin seçim beyannamesini, Ankara'da düzenlenen toplantıda açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Arena Spor Salonu'nda partisininseçim beyannamesi tanıtım toplantısında konuştu.Partisinin, toplumsal onarım iddiasıyla, huzurlu gelecek, milli, ahlaklı ve adaletli yönetim vaadiyle milletin huzurunda olduğunu belirterek, aziz vatanı ağırlıklarından kurtarmaya talip olduklarını söyledi. Genel seçimlerde Türk milletinin sorunları için tercih yapacağını ifade eden Bahçeli, "7 Haziran'da Türk milleti başkan seçmeyecek, başkanlık sistemini oylamayacak, Erdoğan'a yeni koltuk imal etmeyecektir. 7 Haziran'da Türk milleti, kaderi ve sorunları için tercih yapacak, ihanet lobisiyle, kriz ve lekeli kadrolarla yolunu ayıracaktır" dedi.
"Terörün kökünü kazıyacağız"
Bahçeli, Türkiye'de bölücülüğün kökünü kazıyacaklarını belirterek, "Güvenlik güçlerimizi, kışlada karakollara hapseden uygulamalara mutlaka son vereceğiz. Herkes bilsin ki terörün ve bölücülüğün kökünü kazıyacağız. Terörle pazarlıklar derhal bitirilecek, ihanet süreci bıçak gibi kesilecek, ihanete ortak olanlar adalete sevk edilecektir" diye konuştu.
"Parlamenter sistem Türk milletine en uygun yönetim şekli"
Parlamenter sistemin, demokratik sistemin sistemin sürdürülmesi açısından gerekli gördüklerine işaret eden Bahçeli, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter milli devlet yapısını esas alan parlamenter sistemi, demokratik siyasi sistemin sürdürülebilmesi bakımından gerekli görüyoruz ve Türk milletine en uygun yönetim şekli olarak değerlendiriyoruz."
"Mazot 1 lira 75 kuruş olacak"
Bahçeli, MHP iktidarında mazot, gübre ve yem üzerindeki vergileri kaldıracaklarını belirterek, "Çiftçimizin canını yakan mazot herkes duysun ki 1 lira 75 kuruş olacaktır" dedi.
"Asgari ücreti bin 400 liraya çıkaracağız"
Asgari ücrete yönelik düzenlemeler yapacaklarına dikkati çeken Bahçeli, "MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Önemle altını çiziyorum, asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız. Asgari ücretlilere, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vereceğiz" diye konuştu.