Mhp'nin Milletvekili Adayı Haberal, Hayvan Ticaretine Tepkili

Mhp'nin Milletvekili Adayı Haberal, Hayvan Ticaretine Tepkili

Sokaktan kurtardığı 100'den fazla köpeğe bakan MHP Ankara milletvekili adayı Haberal, seçilirse Meclis'te hayvan hakları ile ilgili çalışmalar yürütmek istiyor- Haberal:-"Hayvanların alınıp satılmasına karşıyım" - "Babası CHP'li, oğlu MHP'den aday oluyor'

ANKARA (AA) - FATMA CAN - MHP Ankara milletvekili adayı Erkan Haberal, sokaktan kurtardığı 100'den fazla köpeğe Başkent Üniversitesi kampüsünde bakıyor. Milletvekili seçilirse TBMM'de hayvan hakları ile ilgili çalışmalar yürütmek isteyen Haberal, hayvanların alınıp satılmasına karşı çıkıyor.

AA muhabirine açıklama yapan Haberal, MHP'den milletvekili aday adayı olmadan önce babası CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın onayını aldığını belirterek, "Babası CHP'li, oğlu MHP'den aday oluyor' gibi bir algı toplumda var ama öncelikle ben, babam CHP'li olmadan evvel MHP'liydim. İki dönem önce MYK üyesi olmuştum, şu anda da 3. dönemim MYK üyeliğinde" dedi.  

Babasının, adaylığı dolayısıyla çok mutlu olduğunu belirten Haberal, "Ben her zaman babamla gurur duydum, o da her hal ve şart altında değişmediğim için benimle gurur duyuyordur, eminim bundan" ifadelerini kullandı.

- "Gözaltına alınmadım, ifademe başvuruldu"

Partilerin milletvekili adaylarını açıkladığı 7 Nisan'da "gözaltına alındığı" şeklinde haberlerin basında yer aldığını hatırlatan Haberal, gözaltına alınmasının söz konusu olmadığını, 2000'de bir olaydan dolayı hakkında suç duyurusunda bulunduğu bir kişi ile ilgili ifadesine başvurulduğunu söyledi.

Savcılık talimatıyla İstanbul'a getirildiğini, ifadesine başvurulduğunu, kendisine "Bu adamı tanıyor musun?" sorusunun yöneltildiğini, ardından polis merkezinden serbest bırakıldığını anlatan Haberal, şöyle devam etti:

"Olaya kumpas dememin en büyük sebebi bu. Polis ifademi Ankara'dan da alabilirdi. Ben, zaten hep polis kontrolünde olmuşum, her türlü baskıya maruz kalmışım, 6 yıldır hiçbir yere kaçmamışım. Bir hafta evvel yurt dışından geldim. Kaçacak adam zaten yurt dışından gelmezdi. Buradaydım, çağırsalardı kendi ayağımla seve seve giderdim. Pek çok defa çağırdılar kendi ayağımla gittim. Polis çağırdı gittim, savcılar çağırdı gittim. Çirkin oldu yapılan şey, hoş olmadı."

- "Biz, iktidar olmak için çalışıyoruz"

Erkan Haberal, MHP'nin Ankara'da ne kadar başarılı olursa Türkiye'de de o kadar başarılı olacağını ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"4. sıradan benim milletvekili çıkıp çıkmamam önemli değil demeyeceğim. Çünkü çok önemli. Ben 4. sıradan milletvekili çıkacağım. 4. sıradan milletvekili çıkmam, MHP için yeterli değil. Bunu kalpten bütün samimiyetimle söylüyorum. Biz, 4-5 çıkartmak için çalışmıyoruz. Biz, iktidar olmak için çalışıyoruz. Onun için de temelde ilk başta söylediğim şey, Ankara başkent, başkent Türkiye. Hedefimiz, iktidar." 

MHP ile ilgili anketlerin söylediği rakamların yanıltıcı olduğunu öne süren Haberal, "Şu anki kadar bir teveccüh hiçbir zaman toplumda gözükmüyordu. Ciddi bir oy alacağız. Şu andaki teveccüh, 1999 yılından kat kat fazladır. Umulanın çok üstünde de MHP oy alacaktır. MHP'nin 1. parti olması hiç kimseyi şaşırtmasın, bizi hiç şaşırtmayacak." 

- "Meclis'te fotoğraf çekecek çok sahne var"

Haberal, ayrıca sanatla çok ilgili olduğunu, amatör olarak doğa ve hayvan fotoğrafları çektiğini söyledi.

Milletvekili seçilmesi durumunda fotoğrafa zaman ayırmaya devam edeceğini aktaran Haberal, "Meclis'te fotoğraf çekecek çok sahne var. Genel kurul salonu yeter fotoğraf çekmek için" şeklinde konuştu.

Haberal, hayvan sevgisinin çok güçlü olduğunu dile getirerek, hayvanları sevmeyenlerin insanları da sevmeyeceğini söyledi. Sokakta yaşayan köpek ve kedilerin özel ilgi alanı olduğunu belirten Haberal, arkadaşları ile beraber sokaktan kurtardıkları 100'ü aşkın köpeğe baktıklarını ifade etti. Her gün köpekleri kendi elleri ile beslediğini aktaran Haberal, bu köpeklerin büyük bir bölümünün Başkent Üniversitesi kampüsü içinde bulunduğunu dile getirdi. 

"Hayvanların alınıp satılmasına karşıyım" diyen Haberal, pek çok cins köpek ve kedinin satın alındıktan sonra bakılamayınca sokaklara atıldığına, sokakların cins kedi ve köpekle dolu olduğuna dikkati çekti.

"Hayvan hakları için Meclis'te yapacak o kadar çok şey var ki" değerlendirmesini yapan Haberal, şöyle konuştu:

"Ben, barınaklara karşıyım. Erkan Haberal olarak barınak yapısına karşıyım. İyi duygularla iyi düşüncelerle ortaya çıkmış bir şey ama alıyorsunuz 4-5 tane sokak köpeğini ufacık bir yere koyuyorsunuz. Belediyeler onu yapmaya çalışıyor ama o hayvanlar orada aç kalıyor, birbirini yiyorlar. Doğru dürüst, veteriner ilgisi olmuyor. Gönüllüler ordusu var Ankara'da. Ankara, şanslı bir şehir aslında. Çankaya, Çayyolu'nda gerçekten emekleri yadırganmayacak insanlar var. Çok ilgi gösteriyorlar. Çok uğraşıyorlar ama sosyal koşullar elverişli değil." 

Toplumda hayvanlarla ilgili zihniyetin değişmesi gerektiğini dile getiren Haberal, "Hayvan barınakları değil hayvan yaşam alanlarının oluşması lazım. Bir defa hayvansevenlerin hepsinin, hayvanları bir mal olarak, gösteriş olarak ya da 'Ben hayvan seviyorum' demek için değil, bir canlı olarak görüp, evin bir ferdi olarak görüp, bir birey olarak görüp davranmaları lazım" dedi.

Haberal, hayvanlara uygulanan şiddetin de kabul edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

 

Mhp'nin Milletvekili Adayı Haberal, Hayvan Ticaretine Tepkili

Mhp'nin Milletvekili Adayı Haberal, Hayvan Ticaretine Tepkili

Kaynak:Haber Kaynağı