Mhp'nin İstanbul Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı

Mhp'nin İstanbul Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı

MHP İstanbul İl Başkanı Karataş:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Ermeni soykırımı iddialarına yönelik, "Tarih bizim ilhamımız, ecdat bizim kıvancımızdır. Bu nedenle tarihi gerçekleri çarpıtanlara hoşgörülü olmamız imkan dışıdır" dedi.

MHP'nin İstanbul milletvekili aday tanıtıp toplantısı, Haliç Kongre Merkezi'nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, toplantıda, zorlu ve dişe diş süren bir mücadelenin içinde olduklarını söyledi.

Milli ve manevi değerlere yönelik ayıplı ve ahlaksız operasyonların fazlasıyla bilincinde olduklarını belirten Karataş, şöyle konuştu:

"Türk milletinden intikam almak için kuyruğa girenlerin kontrolden çıktı. Sosyal ve ekonomik sıkıntılar had safhadadır. Dövizdeki anormal yükseliş dur durak bilmemektedir. Hayat pahalılığı ümitleri perdelemektedir. Sokak araları uyuşturucu satıcılarına, çetelere, dilencilere teslimdir. Bankalar yabancınındır, sigorta şirketleri yabancıdadır. Çalışan İstanbullu harcayan başkalarıdır. Gelir dağılımındaki uçurum korkunç seviyelerdedir." 

 

- Ermeni soykırımı iddiaları

 

Karataş, Ermeni soykırımı iddialarını eleştirerek, Türk milletinin bağımsızlık ve hakimiyet ruhunu kendilerinin temsil ettiğini savundu.

Türkiye'nin var olma ülkü ve kararlığını yine kendilerinin savunduğunu aktaran Karataş, şöyle devam etti:

"Tarih bizim ilhamımız, ecdat bizim kıvancımızdır. Bu nedenle tarihi gerçekleri çarpıtanlara hoşgörülü olmamız imkan dışıdır. Geçmişimizde soykırım izi sürenlere müsamaha göstermemiz olacak şey değildir. Çünkü bizim geçmişimizde kan değil şan vardır. Bizim geçmişimizde soykırım değil, soylu ve sağlam duruş egemendir. Buradan Avrupa Parlamentosu'nun, liderimizin deyimiyle 'paçavradan farksız' sözde soykırım kararını ayaklarımızın altına alıyor ve çiğniyoruz."

Karataş, Türkiye'nin de İstanbul'un da MHP'den başka çaresinin kalmadığını ileri sürdü.

"Ülkede nüfuz etmiş güç odaklarının, demokratikleşmeden ekonomiye, kültür hayatımızdan siyasete kadar çözüm diye dayattıkları dar kalıpları elimizin tersiyle iteceğiz" diyen Karataş, yozlaşmış bürokrasi, tekelci sermaye ve batıcı elit koalisyonunun küresel sermayeyle işbirliği yaparak, milli olan her şeyi tahrip etme arayışını durduracaklarını söyledi.

Türkiye'yi muhteşem bir şekilde yönetecek, aklın, sağduyunun, olgunluğun, birikimin ve derin bilginin kaynağı bir liderlerinin bulunduğunu belirten Karataş, "Milliyetçi-ülkücü hareket, şerefin, haysiyetin, dik duruşun, eğilmez başın kartal yuvasıdır" dedi.

 

- İstanbul'u adım adım gezeceğiz

 

Karataş, İstanbul'un 39 ilçesini adım adım gezeceklerini, daha iyi, güzel, huzurlu ve müreffeh bir İstanbul iddialarını anlatacaklarını söyledi. 

Çıldırmış ve çalıntı projelerle akıl çelenlere değil, aklı başında, ayağı yere basan, her insana dokunan, sosyal ve ekonomik reformlarla İstanbul'u kelepçelerinden kurtaracaklarını aktaran Karataş, şunları anlattı:

"Bu salondan yükselen bu ses, dalga dalga İstanbul'un hücrelerine kadar yansıyacaktır. İstanbul'da birliğimizi koruyacağız, herkesle kaynaşacağız. Dostluk ve kardeşlik alanımızı geniş tutacağız. Yapay ayrımların peşine takılmayacağız. Komşumuzla, arkadaşımızla ve aziz İstanbullularla hemhal olacağız. Bir olacağız, birlik olacağız, İstanbul'u kucaklayacağız."

 

- Türkiye'yi yönetmeye hazırız

 

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, MHP'nin toplumun her kesimini temsil eden ve en önemlisi her birinin kişisel başarı hikayesi olan adaylarla milletin karşısına çıktığını söyledi.

Bunun MHP'nin tek başına iktidara hazır olduğu anlamına geldiğini belirten Akşener, "Ülkeyi yönetmeye odaklıyız. Hırsızlıkları, yolsuzlukları, israfları ortadan kaldırmaya hazırız ve odaklıyız. 'Türkiye bizimle yürü' diye bir seçim kampanyası başlatmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Kimse Yok mu Derneği'ne yönelik başlattığı soruşturmanın terör örgütü kapsamına alınması"na ilişkin soru üzerine Akşener, gülerek, Türkiye'de çok ilginç şeylerin olduğunu söyledi.

Toplantının sonunda, Ermeni soykırımı iddialarına karşı MHP'nin başlattığı "İftiraya karşı istifa" adlı imza kampanyası için stant kuruldu.

Toplantıda daha sonra adaylar tanıtıldı, toplu fotoğraf çektirildi.

Programa, MHP Genel Başkan yardımcıları Celal Adan ve Atila Kaya, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu ile çok sayıda partili katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı