MHP'li Usta, AB Komisyonu heyetiyle görüştü

MHP'li Usta, AB Komisyonu heyetiyle görüştü

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, AB Komisyonu heyetiyle görüştü.Usta, MHP Grup toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada,...

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, AB Komisyonu heyetiyle görüştü.

Usta, MHP Grup toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye açısından AB'ye giriş sürecinin bir devlet politikası olduğunu belirterek, "Biz de MHP olarak AB'de nihai hedefin tam üyelik olduğunu ifade ediyoruz ve tam üyelik müzakerelerinin de devam etmesinden yanayız." diye konuştu.

Müzakereler devam ederken Türkiye'nin hassas olduğu terör, Kıbrıs, Yunanistan ve Ermenistan konularında ülkenin çıkarlarının hiçbir şekilde zedelenmemesi gerektiğini vurgulayan Usta, "Bizim açımızdan da Türkiye-AB ilişkilerinde tam üyelik dışında hiçbir statü kabul edilemez." dedi.

AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Müzakereleri Genel Direktör Yardımcısı Maciej Popowski ise katılım sürecinin devam etmesinin son derece önemli olduğunu kaydetti.

AB Dış İlişkiler Servisi Avrupa ve Orta Asya İdari Direktörü Thomas Mayr Harting de "Şüphesiz şu anda Türkiye'nin gelişmesi ve özellikle anayasal süreci bakımından son derece önemli bir noktada bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :