MHP'li Esin Kara'dan Bakan Koca'ya soru: Konya Hüyük Devlet Hastanesi'ne yeni kadro açılacak mı?

MHP'li Esin Kara'dan Bakan Koca'ya soru: Konya Hüyük Devlet Hastanesi'ne yeni kadro açılacak mı?

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya özellikle yaz mevsiminde nüfusu 3 katına çıkan Hüyük'le ilgili bir soru geldi.

Konya'ya 92 kilometre uzaklıktaki Hüyük'te Devlet Hastanesi'nin kadrosunun yetersiz olması MHP'li Esin Kara'nın gündemindeydi.

Vekil Esin Kara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya özellikle yaz mevsiminde nüfusu 45-50 bine kadar çıkan Hüyük ilçesinde bulunan devlet hastanesine yeni kadro açılıp açılmayacağı sorusunu yöneltti.

Kara "Hüyük ilçesi 15.595 nüfusu ile Konya merkeze 92 km uzakta bulunmaktadır. İlçe nüfusu yaz aylarında 3 katına çıkabilmektedir. Aynı zamanda ilçede yaşlı popülasyonu oldukça fazla olduğundan sağlık hizmetlerinden yararlanan kişi sayısı da yüksektir” dedi.

Esin Kara, Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya şu soruları sordu:

  • 1. İlçede yer alan Devlet Hastanesi’nde açık olan PDC’lere binaen Aile Hekimi, Genel Cerrahi, Anestezi Doktoru, Kadın Doğum, Çocuk Doktoru ve Dahiliye Doktoru kadrosunun açılmasına yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?
  • 2. Özellikle travmatik vakaların tespitinde azami derecede gerekli olan tomografi cihazının temin edilmesine yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.