MHP'li başkan partisinden istifa etti

MHP'li başkan partisinden istifa etti

MHP'li Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç partisinden istifa etti

 

Konya'nın Doğanhisar ilçesinin MHP'li belediye başkanı kesin ihraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edildi. Başkan Abdullah Koç ise partinin kararını beklemeden istifa ettiğini açıkladı.

Koç istifa mektubunda şu ifadelere yer ver verdi: "Gördüğüm lüzum üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Üyeliğinden istifa ediyorum. Gerekli işlemin yapılmasını arz ederim."

 

MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek konuyla ilgili  olarak "Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden parti tüzüğümüzle bağdaşmayan eylem ve işlemlerde bulunması sebebiyle parti tüzüğümüzün 78/4-e maddesi gereği kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir" açıklaması yapmıştı.

MHP PARTİ TÜZÜĞÜNÜN 78/4-E MADDESİ NE DİYOR?

“4/e. Partinin birlik ve beraberliğini ciddi şekilde bozacak ve Genel Başkan, Genel Sekreter ve bunlardan sonra hiyerarşide bulunan görevlilere ve parti organlarına karşı ağır disiplinsizlik teşkil edecek veya manevi şahsiyetlerini rencide edecek ya da parti faaliyetlerini önemli surette aksatacak, partinin geliş- mesine mâni olacak davranışlarda ve faaliyetlerde bulunmak veya başkalarını böyle davranış ve faaliyetlere ikna ve teşvik etmek.” Haber Merkezi