MHP'den bu kez de 97 hesabı!

MHP'den bu kez de 97 hesabı!

Halen 52 milletvekili bulunan MHP, 97 vekilin 19’unun, üç seçimdir vekil çıkaramadığı illerden gelmesini bekliyor.

7 Haziran genel seçimleri öncesinde partilerin oy oranları ve olası vekil sayıları anket sonuçları üzerinden tartışılırken MHP, son yerel seçim sonuçlarından yola çıkarak bir tablo hazırlattı.

 

MHP, yerel seçimde aldığı oyu korursa, 97 milletvekili çıkaracağını hesaplıyor. Halen 52 milletvekili bulunan MHP, 97 vekilin 19’unun, üç seçimdir vekil çıkaramadığı illerden gelmesini bekliyor.

'MHP iktidara tek başına dahi gelse...'

Yerel seçimde “eski kaleler”inde hareketlenme yaşandığını tespit eden, genel seçimde de çalışmalarını ağırlıklı olarak bu bölgelerde yoğunlaştıran MHP, yerel seçimden yola çıkılarak hazırlanan projeksiyona da güveniyor.

Bu hesaba göre MHP’nin son üç seçimdir vekil çıkaramadığı, bu seçimde en az birer milletvekili çıkarmayı beklediği iller şöyle:Amasya, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Giresun, Gümüşhane, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Ordu, Uşak, Aksaray, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Düzce.

Bu illerden yalnızca Çankırı’da beklediği kalabalığı bulamayan MHP; Karabük, Amasya, Nevşehir, Aksaray, Bartın gibi milletvekili bulunmayan ancak vekil çıkarılması beklenen illerle Kastamonu, Manisa, Aydın, İzmir, Balıkesir gibi illerdeki mitinglerde coşkulu kalabalıktan memnun kaldı.

Etiketler :