MHP'den AK Parti'ye bayram ziyareti

MHP'den AK Parti'ye bayram ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:- "Nerede olursa olsun, gerek siyaset kurumunda gerekse devlette, sivil toplum içerisinde devlete ihanette bulunan hiç kimseye herhangi bir toleransımızın olması asla söz konusu değil"- MHP Genel Başkan Yardımcısı Ay

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan başkanlığındaki heyet, AK Parti'ye bayram ziyaretinde bulundu.

AK Parti'de MHP'lileri, Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin başkanlığındaki heyet karşıladı.

Şahin, MHP heyetine bayram ziyareti için teşekkür etti, Ankara Milletvekili ve Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Jülide Sarıeroğlu, Kadın Kolları Mali ve İdari İşler Başkanı Pınar Doğan Aksoy, Gençlik Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Mustafa Özbey'den oluşan AK Parti heyetini tanıttı.

Türkiye'nin uzun süredir terörle mücadelede kararlılık gösterdiğini, PKK, FETÖ, DHKP-C ve diğer terör örgütlerine karşı çok güçlü bir mücadele yürüttüğünü vurgulayan Şahin, darbe girişimi sonrasında FETÖ ile mücadele konusunda çok kararlı adımlar atıldığını söyledi. Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nerede olursa olsun, gerek siyaset kurumunda gerekse devlette, sivil toplum içerisinde, devlete ihanette bulunan hiç kimseye herhangi bir toleransımızın olması asla söz konusu değil. Şimdiye kadar olan kararlılığımızı, bundan sonrada sürdürme konusunda güçlü bir iradeye sahip olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Mücadelemiz son terör unsuru bu topraklardan atılana kadar devam edecek."

- "Siyasi partiler, ülke meselelerinde birlik ve beraberlik içinde olmalı"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, MHP heyetinde yer alan Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Şekerci ve Mesut Çelik'i tanıtarak, AK Parti'lilerin bayramını kutladı.

Türk İslam coğrafyasının Ramazan Bayramı'nı umutla karşılayamadığını belirten Ayhan, şunları kaydetti:

"İçinde bulunduğumuz dönemde gerek bölgesel gerekse yurt içindeki gelişmelerin, birtakım kaygı verici olayların olduğunu görüyoruz. Yurt dışında özellikle bölgemizde meydana gelen gelişmelerin bize birtakım yansımaları var. Bu coğrafyada uzun dönem kalıcı olabilmenin yolları bu türlü olayları bertaraf etmekten geçer, bunun için siyasi partilerin böyle dönemlerde asgari müştereklerde uzlaşmayı sağlamasının gerekli olduğuna düşünüyoruz. Uzlaşmanın bize göre iki temel dinamiği var. Birisi milliyetçilik, diğeri ise demokrasi. Siyasi partiler, ülke meselelerinde birlik ve beraberlik içinde olmalı. Özellikle dış politikaya yönelik meselelerde daha açık, birbirini aydınlatıcı, geleceğe yönelik politikaların oluşturulmasına katkı sağlamaları gerekiyor."

Türkiye'de en önemli iki sorundan birinin PKK diğerinin ise FETÖ olduğunu vurgulayan Ayhan, 15 Temmuz'da FETÖ meselesinin ne kadar vahim bir durum aldığının görüldüğünü, bunun bertaraf edilmesi gerektiğini söyledi.

Ayhan, "15 Temmuz'dan sonra içine girdiğimiz travmayı, ülke henüz atlatmış değil siyasi ayağına da olayın bakmak gerektiğine inanıyoruz. Bunun gerekli olduğunu da düşünüyoruz. Bu işten mağdur olanların da mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Referandumdan sonra yapılacak uyum yasaları ve iç tüzük değişikliğine destek vereceklerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ifade ettiğini anımsatan Ayhan, "Bu, Başkanlık Divanında görüşüldü. Önümüzdeki dönem MYK'da da görüşülecek, önümüzdeki hafta içerisinde. Dolayısıyla bunun da bir çözüme kavuşturulması, çözüm bulunması lazım." değerlendirmesini yaptı.

Ekonomik anlamda da bazı endişelerinin olduğunu söyleyen Ayhan, milli gelirin dolar bazında düştüğünü, büyümenin istihdam yaratmadığını, özel sektör yatırımların uzun süredir sıkıntılı bir alan olarak kaldığını, işsizlik sorunun henüz çözülemediğini, kadınların istihdama katılımında problemlerin olduğunu, enflasyon probleminin hala devam ettiğini savundu.

Ayhan, bu konularda MHP'nin katkı sağlamak için tekliflerini TBMM'ye getireceğini, Hükümetin getireceği teklifleri de destekleyeceğini ifade etti.

MHP'den AK Parti'ye bayram ziyareti

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :