MHP'de olağanüstü kurultay süreci

MHP'de olağanüstü kurultay süreci

Genel başkanlığa adaylığını açıklayan Özdağ, kurultay düzenleme yetkisinin Genel Merkez'de değil Çağrı Heyeti'nde olduğunu savundu

ANKARA (AA) - CÜNEYT ATEŞ - MHP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, olağanüstü kurultay düzenleme yetkisinin Çağrı Heyeti'nde olduğunu ileri sürdü.

Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Genel Merkez'in, olağanüstü kurultay kararını açıklamada çok geç kaldığını, kurultayı yapmakla çağrı heyetinin mükellef olduğunu savundu.

Partinin olağanüstü kurultay süreci ile ilgili yetkinin, Yargıtay kararından sonra artık Çağrı Heyeti'nde bulunduğunu öne süren Özdağ, "Bu heyetin alacağı kararlar doğrultusunda kurultayın gerçekleştirilmesi dışında bir seçenek yoktur." dedi.

MHP'nin bu aşamada bir tüzük kongresi düzenleyemeyeceğini iddia eden Özdağ, "Eğer Yargıtay, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararını onamadan önce MHP, olağanüstü kongre düzenleyeceğine ve tüzüğün değiştirilip genel başkan seçimi yapılacağını açıklasaydı olurdu ama karardan sonra artık bu imkan yok." değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ, genel başkan istifa ederse 45 gün içersinde genel başkan seçimine gidileceğini ancak MYK seçimi yapılamayacağını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :