MHP'de olağanüstü kurultay süreci

MHP'de olağanüstü kurultay süreci

Eski MHP Milletvekili Aydın:- "Yargıtayın MHP'nin olağanüstü kurultayına dönük onama kararı memnuniyet vericidir"- "Nihayet ülkücü iradenin karşısına çıkma kararı alan Genel Merkez'imizin, seçimli olağanüstü kurultay kararına dönük hukuki yol haritasını k

ANKARA (AA) - MHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan eski milletvekili Koray Aydın, Yargıtayın MHP'nin olağanüstü kurultayına dönük onama kararının memnuniyet verici olduğunu belirterek, parti yöneticilerinden seçimli olağanüstü kurultay kararına dönük hukuki yol haritasını açıklamasını istedi.

Aydın, yazılı açıklamasında, olağanüstü kurultay sürecinde, demokratik yollardan yürütülen bir hak arayışının sonuç verdiğini ve bu örnek mücadelenin tarihe geçtiğini bildirdi.

Olağanüstü kurultayın ülkeye, millete, MHP ve ülkücü harekete hayırlar getirmesini dileyen Aydın, şunları kaydetti:

"Yargıtayın, MHP'nin olağanüstü kurultayına dönük onama kararı memnuniyet vericidir. Seçilmiş tek adam rejimine geçiş gündemdeyken, ülkücülerin sergilediği demokrasi mücadelesi son derece önemli ve anlamlıdır. Milliyetçilik ve demokrasiyi birbirinin ikiz kardeşi gören ülkücüler, milletimize büyük bir umut ve güven vermiştir.

Ülkücü iradenin hukuki mücadelesinde temsilcilik görevini üstlenen Çağrı Heyeti'miz, onama kararı sonrası üzerine düşen vazifeyi elbette yapacaktır. Nihayet ülkücü iradenin karşısına çıkma kararı alan Genel Merkez'imizin, seçimli olağanüstü kurultay kararına dönük hukuki yol haritasını kamuoyuna açıklaması ve ülküdaşlarımızı aydınlatması gerekmektedir.

Hep birlikte tüzüğü değiştirip kurultayımızı toplayalım, gönül seferberliğini kurultayla birlikte başlatalım. Ulaşılmadık ve kucaklanmadık tek ülkücü ve tek vatandaş bırakmayalım. Başbuğ'umuza verdiğimiz sözü tutalım, ülkücüler olarak milletimizle el ele vererek 'en büyük eserim' dediği MHP'yi iktidara taşıyalım."

Aydın, açıklamasında ayrıca MHP'deki demokratik yarışın kaybedeni olmayacağını, ülkücü hareketin ve Türk milletinin kazanacağını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :