MHP'de muhaliflerin olağanüstü kongre talebi

MHP'de muhaliflerin olağanüstü kongre talebi

Eski MHP Milletvekili Koray Aydın: - "Bizim emsal olarak gösterdiğimiz Saadet Partisi kongresi kararının aslı, ilgili mahkemeden istendi. Bundan 15 günlük süre içinde deliller toplanarak hızlı bir karar verileceği anlaşılıyor"

NEVŞEHİR (AA) - Eski MHP Milletvekili Koray Aydın, kendisinin de aralarında yer aldığı muhaliflerin olağanüstü kongre talebine ilişkin, "Bizim emsal olarak gösterdiğimiz Saadet Partisi kongresi kararının aslı, ilgili mahkemeden istendi. Bundan 15 günlük süre içinde deliller toplanarak hızlı bir karar verileceği anlaşılıyor" dedi.

Aydın, Nevşehir’de bir otelde düzenlenen toplantıda partililerle bir araya gelerek, kurultay süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Aydın, MHP’nin yeniden yapılanmasını isteyen partilileri temsilen aday olduğunu söyledi.

Aydın, "MHP’yi gerçek manada kendi düşünce sistematiği içerisinde temsil edebilecek bir yapı oluşturmak için bir değişim talebi var. Biz MHP’deki bu değişim talebinin, partinin tarihi kimliğine uygun bir yapıda yeniden yapılanmasını arzu ediyoruz. Ben bu şekilde düşünen arkadaşları temsilen aday olmuş durumdayım" diye konuştu.

Kongre yapılması yönündeki taleplerine olumlu yanıt alamadıkları için mahkemeye başvurduklarını hatırlatan Aydın, mahkemenin vereceği kararı beklediklerini kaydetti.

Aydın, parti tabanın isteği doğrultusunda adım atıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Genel Merkezimiz bunun gereğini yerine getirmeyince de hukuki süreç başladı. Şu anda hukuki süreç işliyor. Mahkeme 15 gün süre verdi. Bu 15 günlük süre dolduktan sonra tahmin ediyorum ilk fırsatta karar verecek. Çünkü bu 15 günlük süreyi bütün delilleri toplamak için kullanıyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından, ilgili seçim kurulundan ve noterden kurultay delegeleri ile imza verenlerin asıl listelerini istendi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından bütün parti üyeliklerinin listesi istendi. Ayrıca bizim emsal olarak gösterdiğimiz Saadet Partisi kongresi kararının aslı, ilgili mahkemeden istendi. Bundan 15 günlük süre içinde deliller toplanarak hızlı bir karar verileceği anlaşılıyor. Biz de bunu izliyoruz, sonucunu bekliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar olma mecburiyeti var. Bu mecburiyetin bu partiye gönül veren milyonlar da farkında. Türk milletinin tamamını kapsayacak o geniş yürekliliğe sahip bir güç merkezinin oluşmasını bekliyorlar."

Kongre yapılması halinde MHP’nin güç merkezinin yeniden inşasının sağlanacağını ifade eden Aydın, kongre sonrası partilerinin iktidar olacağına kesinlikle inandığını sözlerine ekledi.

MHP'de muhaliflerin olağanüstü kongre talebi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :