"MHP’de kukla lider isteniyor"

"MHP’de kukla lider isteniyor"

AK Parti Ankara Milletvekili Ünal, CHP’de istenen elde edilmediği için MHP’nin dizayn edilmek istendiğini söyledi.

MHP’deki kayyum operasyonu, siyasetin yeniden dizayn edilmek istendiği yorumlarını güçlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlığını yapan AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, MHP’de kukla genel başkan istendiğini söyledi. MHP’ye yapılmak isteyen operasyonun siyasi yansımalarının hangi sonuçları hedeflediğiyle ilgili, yazarımız Ahmet Kekeç’in gündeme getirdiği “Kayyum sadece MHP’ye değil, aynı zamanda TBMM’ye atanmıştır” görüşü, siyasilerin de dikkat çektiği noktayı oluşturdu.

FARKLI YÖNTEMLER

Ünal, “Türkiye’de siyaset çok uzun yıllar vesayetin etkisinde kaldı. Vesayet de iç siyaseti her zaman dizayn etmeyi istedi. Askeri darbelerin sebebi de iç siyaseti dizayn etmekti. Bugün askeri darbeler dönemi olmadığı için farklı girişimlerle, gizli darbe girimleriyle siyaset dizayn edilmek isteniyor” dedi. CHP’nin daha önce dizayn edildiğine dikkat çeken Ünal, “Bir kaset komplosuyla genel başkanı görevden alınmış yeni bir genel başkan getirilmişti ardından da CHP tam da o kurguyla örtüşür şekilde bir politika izlemeye başlamıştı. Şimdi, CHP’de istenen elde edilmediği için MHP dizayn edilmek isteniyor. Doğal olmayan yollardan genel başkan indirilmek ve kendisiyle çalışılabilecek bir genel başkan getirilmek isteniyor. Bu çok açık bir şekilde siyaseti dizayn etme operasyonu” diye konuştu.

PARTİLERİ YÖNETEN MİLLETTİR

AK Partİ Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da, partileri dizayn etmeye çalışan üst akılın, bütün siyasi denklemleri hesap ederek hareket etmeye çalıştığını, ancak sonuçta partileri milletin yönettiğini söyledi. Özkaya, “Partileri yöneten millettir. Mahkemeler partilerin işine çok karışmaz. Mahkeme ile siyasetin çözülemeyeceğini düşünüyorum. Doğru da bulmuyorum” dedi.

HEDEFLERİ YENİ ANAYASA SÜRECİ

CHP’nin, yeniden dizayn edilmesinden sonra Türkiye’deki belli konulara bakışında doğal bir tavır sergilemediğinin gözlendiğine dikkat çeken Ünal, “Örneğin FETO ile mücadelede, Suriye meselesinde CHP kendi iç dinamikleriyle tarihiyle örtüşen politika yerine kasetle CHP’yi dizayn edenlerin değirmenlerine su taşıyor” değerlendirmesinde bulundu. Yapılan operasyonun bir başka boyutunun da, önümüzdeki günlerde daha sık gündeme gelecek olan yeni Anayasa süreci olacağına dikkat çeken Ünal, şunları söyledi: “Önümüzdeki günlerde yeni Anayasa daha sıcak gündeme gelecek. Yeni Anayasa’nın yapılmasında MHP’yi devre dışı, denklem dışı bırakmak için de bir çaba sergileniyor. MHP tabanının bu oyuna gelmeyeceğini düşünüyorum.”

STAR