MHP'de aday adaylarından 47'si değerlendirme dışı

MHP'de aday adaylarından 47'si değerlendirme dışı

MHP'ye başvuruda bulunan bin 701 milletvekili aday adayından 47'si, değerlendirme dışı kaldı

ANKARA (AA) - FATMA CAN - MHP, milletvekili aday adaylığı için başvuran bin 701 adaydan 47'sinin dosyasını değerlendirme dışı bıraktı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 12-18 Mart tarihleri arasında milletvekilliği aday adaylığı başvurularını parti genel merkezinden alan MHP'ye bin 701 kişi dosya verdi.

Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Emin Haluk Ayhan, Mevlüt Karakaya ve Oktay Öztürk'ten oluşan heyetin, başvuru dosyaları üzerinde yaptığı ön incelemenin ardından, teşkilat ve genel merkez yoklamaları yapıldı. Bu çalışmaların ardından milletvekili aday adaylığı yapanlardan 47'sinin dosyası, parti politikalarına uygun isimler olmadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakıldı. Değerlendirmeye alınmayan 47 kişiden bazılarının başvuru dosyası da kendilerine iade edildi. Başvuru dosyaları üzerinde çalışmaların devam ettiğine dikkati çeken parti yetkilileri, bu sayının artabileceğini ifade etti.

 -Son karar, Bahçeli'nin

Genel başkan yardımcılarından oluşan heyetin incelemelerini tamamlamasının ardından aday adaylarının dosyaları, bu haftadan itibaren Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye sunulacak. Genel seçimlere girecek MHP'nin milletvekili adayları hakkında nihai kararı Bahçeli verecek. 

Genel Başkan Bahçeli'nin milletvekili aday listelerinde kadın ve gençlere şans tanınması ve ön plana çıkarılması yönünde, parti kurmaylarına telkinde bulunduğu öğrenildi. Bu kapsamda, şu anda Meclis'te 3 kadın milletvekili ile temsil edilen MHP'de gençlerin ve kadınların milletvekili aday listelerinde üst sıralarda yer bulması için çalışmalar da yürütüldüğü bildirildi. Listeler oluşturulurken her seçim bölgesinde en az bir kadın adayın yer almasının hedeflendiği kaydedildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı