MHP’de 19 yıl sonra bir ilk

MHP’de 19 yıl sonra bir ilk

Kızılcahamam kampı ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin rahatsızlığı nedeniyle iki haftadır grup toplantısı yapmayan MHP’de bu haftaki grup toplantısında Grup Başkanvekili Oktay Vural kürsüye çıktı

Kızılcahamam kampı ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin rahatsızlığı nedeniyle iki haftadır grup toplantısı yapmayan MHP’de bu haftaki grup toplantısında Grup Başkanvekili Oktay Vural kürsüye çıktı.

Mecliste Salı günleri düzenlenen grup toplantılarını iki haftadır yapmayan MHP’de bu hafta grup toplantısı yapma kararı alınmış, Devlet Bahçeli, rahatsızlığı nedeniyle yerine Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın konuşmasını istemişti.

Grup Başkanvekili Erkan Akçay başkanlığında açılan grup toplantısına MHP’li vekillerin yanı sıra partililer de katıldı. Akçay, Genel Başkan Bahçeli’nin başarılı bir ameliyat geçirdiği belirterek, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Akçay, daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye Grup Başkanvekili Oktay Vural’ı çağırdı. Böylece 1997’den bu yana ilk defa MHP’nin grup toplantısında Bahçeli’nin yerine kürsüye Oktay Vural çıktı.

Konuşmasında çözüm sürecinin, tarihin çöplüğüne atılmasını isteyen Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ’Türk milleti demeyi içine sindiremediğini’ öne sürdüğü Leyla Zana’yla görüşmemesi gerektiğini savundu.

Skandal bildiriye imza atan akademisyenleri sert sözlerle eleştiren Vural, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a da vatansever akademisyenlere sahip çıkılması çağrısı yaptı.

Oktay Vural’ın hedefinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da vardı. Türkiye’nin sorunlarını yabancı bir devlet adamının önünde konuşmayı uygun görmedikleri için Biden’la yapılan toplantıya katılmadıklarını anlatan Vural, "Bize -Başika’da ne işiniz var- diyenlerin binlerce kilometre uzaktan geldiği Irak’ta ne işi vardı" diye sordu. Vural, Türkiye’nin Kürt sorunu değil, PKK sorunu olduğunu; Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge olmadığını da ekledi