"MHP, Türkiye'de demokrasi tarifini değiştirmiştir"

"MHP, Türkiye'de demokrasi tarifini değiştirmiştir"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan: 15 Temmuz'dan sonra denkleme tabi olan Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'de demokrasi tarifini değiştirmiştir. Bugün demokrasi, güçlü millet iradesi, güçlü devlete dönüşmüştür

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "15 Temmuz'dan sonra denkleme tabi olan Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'de demokrasi tarifini değiştirmiştir. Bugün demokrasi, güçlü millet iradesi, güçlü devlete dönüşmüştür." dedi.

Adan, Fatih ilçesinde bir çay bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, 2. bölge milletvekili adaylarıyla ilçelerde seçim çalışmaları yaptıklarını anlattı.

İstanbul'un bütün bölgelerinde ev ev dolaşarak, dernekleri ziyaret ederek, vatandaşla görüştüklerini dile getiren Adan, "Bundan 3 yıl önce Türkiye'de demokrasinin tarifi Kandil ve Ankara arasında tarif edilen bir süreçle karşı karşıyaydık. 15 Temmuz'dan sonra denkleme giren Milliyetçi Hareket Partisi, yani 15 Temmuz'dan evvel bütün televizyon programlarında Milliyetçi Hareket Partisi'ni bir tarafa bırakalım dediklerinde hendekler vardı, FETÖ darbeye hazırlanıyordu. 15 Temmuz'dan sonra denkleme tabi olan Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'de demokrasi tarifini değiştirmiştir. Bugün demokrasi, güçlü millet iradesi, güçlü devlete dönüşmüştür." diye konuştu.

Adan, MHP'nin olduğu yerde her zaman milletin menfaatlerinin söz konusu olduğunu vurgulayarak, milletin menfaatlerinin olduğu yerde MHP'nin de her zaman büyük fedakarlık yaptığını belirtti.

MHP'nin yapıcı muhalefetten yana olduğunu dile getiren Adan, Cumhur İttifakı'nın kuruluş amaçlarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'yi bekleyen tehlikelerle ilgili yanlışlarda son derece sert ve duyarlı olmuştur. Türkiye artık milliyetçi olmadan yönetilemez. Milletin durduğu yerde duruyoruz, milletin kabul ettiği değerlere saygı duyarak yürüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin geleceği konusunda kader birliği yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi ile kurduğu Cumhur İttifakı'nın sonuna kadar arkasındadır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz, Recep Tayyip Erdoğan'a gönül rahatlığı içinde oy vereceğiz. Afrin'de irade kullanan, Münbiç'te, Kandil'de harekat başlatan ve 'sınırlarımızda bir daha terörist yaşamayacaktır' iradesine öncülük yapan, FETÖ'ye karşı amansız mücadele veren, her gün mahkemelerde yüzlercesinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığı bir süreçte, henüz tehlikenin bitmediği bir noktada, Cumhur İttifakı'na sonuna kadar bağlı kalacağız. Cumhur İttifakı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurtuluşu için, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurtuluşu için ortaya konulmamıştır. Cumhur İttifakı, bir Türkiye gerçeğidir ve Türkiye'yi koruyan ittifaktır."

Adan, daha sonra partililerle esnaf ziyareti yaptı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :