MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan Bahçeli: (2)- "FETÖ’ye ceberut kesilenler, sıra PKK’ya gelince niçin suspustur? PKK demek FETÖ demektir. FETÖ, bölücü hainlerin ikizi, eylem yoldaşıdır. Bunların kaynaklarının kurutulması, destekçilerinin tasfiyesi, işbirlikçilerinin sökülüp

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "FETÖ’ye ceberut kesilenler, sıra PKK’ya gelince niçin suspustur? PKK demek FETÖ demektir. FETÖ, bölücü hainlerin ikizi, eylem yoldaşıdır. Bunlar terörizmin Türkiye’yi yıkmaya çalışan maşalarıdır. Ve bu iki Türkiye düşmanı örgütün kaynaklarının kurutulması, destekçilerinin tasfiyesi, işbirlikçilerinin sökülüp atılması ertelenmeden, sürüncemeye bırakılmadan gerçekleştirilmelidir." dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, terörün Türkiye’yi her gün vurduğunu, Durak Jandarma Kontrol noktasına tam 5 ton bomba yüklü kamyonetle saldırıldığını anımsattı.

Benzerlerine Ortadoğu’da tesadüf edilen bu eylem türünün son zamanlarda Türkiye'de sıklaşmasının milleti kara kara düşündürdüğünü ifade eden Bahçeli, "Bombalar ülkeye nasıl sokulmaktadır, patlatılmak üzere nerede saklanmaktadır? Türkiye’nin her yerine bomba yerleştirildiğini Oslo’da itiraf eden memurlar, geceleri rahat ve vicdanen müsterih şekilde uyuyabilmektedir? Merak ediyoruz, bu istihbarat ne yapmakta, neyle meşgul olmaktadır?" diye sordu.

Bahçeli, beklemeye tahammül kalmadığını, milletin infial halinde olduğuna dikkati çekerek, "20 Temmuz 2015’ten beri 516 askerimizi, 333 polisimizi, 52 korucumuzu, 31 memurumuzu, 600 sivil vatandaşımızı teröristlerin menfur saldırı ve suikastları neticesinde kaybettik. Bu süre zarfında 2 bine yakın askerimiz, bin 600’e yakın polisimiz, 4 bine yakın sivil vatandaşımız da yaralandı. Hiçbir vicdan ve insaf sahibi insan bu kara tablonun izah ve açıklamasını yapamayacaktır." ifadelerini kullandı.

"Dün analar ağlamayacak diyorlardı, oysa bugün bir millet hüngür hüngür ağlamaktadır. Çözüm diyorlardı, barış türküleri söylüyorlardı, fakat ne çözüm oldu, ne de barışın sesi duyuldu. Terörizmin dehşeti 79 milyon Türk vatandaşına hayatı zindana çevirdi." diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'dan itibaren FETÖ’yle amansız mücadele edilmektedir. Kararlı, haklı ve son derece doğru şekilde FETÖ’cülerin üzerine gidilmektedir. Devlet ve toplum hayatının her hücresine yerleşmiş FETÖ’cülerin ayıklanması için olağanüstü şartlarda emek ve çaba sarfedilmektedir. MHP olarak bu sürece elbette destek veriyor, makul ve meşru görüyoruz. Ancak FETÖ’yle yapılan mücadelenin, FETÖ’cülere yönelik cezri, cebri ve yıldırıcı tedbirlerin aynısının PKK’lılara da uygulanmasını tutarlılık gereği istiyor, bunu bekliyoruz.

Patlayan bombalara Ankara’dan alkış tutan, İzmir’den tezahürat yapan, Mersin’den el sallayan terör yedeklerine, terörist sevicilere hak ettikleri dersi vermek hükümet ve devletin namus borcudur. PKK’ya destek veren memurlar, işadamları, sivil toplum kuruluşları, medya organları ne zaman hak ettiğini bulacaktır? PKK saldırılarını açık veya gizli övenlerin yakasından ne zaman tutulacaktır? PKK’lı diye açığa alınan öğretmenlerin, suçu somut olarak tespit edilen bölücülerin devletle bağının kesilmesi için daha neyin olması beklenmektedir?

FETÖ’ye ceberut kesilenler, sıra PKK’ya gelince niçin suspustur? PKK demek FETÖ demektir. FETÖ, bölücü hainlerin ikizi, eylem yoldaşıdır. Bunlar terörizmin Türkiye’yi yıkmaya çalışan maşalarıdır. Ve bu iki Türkiye düşmanı örgütün kaynaklarının kurutulması, destekçilerinin tasfiyesi, işbirlikçilerinin sökülüp atılması ertelenmeden, sürüncemeye bırakılmadan gerçekleştirilmelidir. PKK, FETÖ’nün 15 Temmuz’da başaramadığı çözülmeyi tamamlamak, dağılmayı temin etmek için çırpınmaktadır. Hükümete sesleniyorum, arkanızda milletin yardım ve duası vardır. Yanınızda MHP desteği hazırdır. O halde ne duruyor, ne oyalanıyorsunuz? Ellerine kına çalıp davul zurnayla uğurlanan kahramanlarımızın, salayla baba ocaklarına dönmesine tahammülümüz kalmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Türkiye’ye meydan okuyan insanlığın yüz karalarını bu milletin kahır ve azametiyle tanıştırmak için acele ediniz, elinizi çabuk tutunuz. Türk milletini infazla görevlendirilmiş terör cellatlarını, bunları silahlandıran, yemleyen, pışpışlayan arkalarındaki güçleri rezil etmek, yenilgiye uğratmak artık bir vatan görevidir."

-"Aşiret temsilcilerini içtenlikle kutluyorum"

Devlet Bahçeli, hem korkuya hem de korku tüccarlarına el ele, gönül gönüle, tam bir kenetlenmeyle hadlerinin bildirilmesi gerektiğini dile getirerek, "Hainlerin temizliği, ihanetin tenkili için gün bugündür. Dünyanın beşten büyük olduğunu söyleyelim ama Türkiye’nin terörden daha büyük olduğunu dosta da düşmana da hem söyletelim hem de yüzlerine haykıralım." dedi.

Türkiye’nin ateşle imtihan edildiği günlerde, Van’da bir araya gelip PKK’yı lanetleyerek "devletin yanındayız" mesajı veren Doğu ve Güneydoğu’daki 16 ilden 181 aşiret temsilcisini de içtenlikle kutladığını belirten Bahçeli, "Bölge insanımızın tercümanı olan ve cesur bir çıkışla yüreklere su serpen bölgenin ileri gelenlerini ayrım yapmaksızın kucaklıyorum. Kürt kökenli kardeşlerim, PKK’nın kanlı saldırılarından ziyadesiyle muzdarip, en fazla şikayetçi olan insanlarımızdır. Hiçbir Kürt kökenli kardeşimin, elinde silah ve bombayla devlete hücum eden, askerimize, polisimize, korucumuza ve masum vatandaşlarımıza kıyan, kurşun sıkan kiralık çete PKK’yı arkalaması düşünülemeyecektir." diye konuştu.

"PKK, emperyalizmin iğrenç bir tetikçisidir. PKK, Kürt düşmanlarının, Türkiye’yi hazmedemeyen yedi düvelin, kokuşmuş bir taşeronudur." ifadesini kullanan Bahçeli, "Kürt kökenli kardeşlerim PKK’nın dümen suyuna girmez, hak yolundan dönmez, günaha ortak olmaz, oyuna gelmez. Devletin varlığına, milletin birliğine zincir vurmaya kalkışmış çürümüşlere, milli ruhu hafife alıp bağımsızlığımızı bozmaya, bin yıllık kardeşliğimizi boğmaya gayret eden batılın piyonlarına tek yürek, tek bilek, tek beden halinde karşı çıkacağız." değerlendirmesinde bulundu.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :