MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan Bahçeli: (1)- "Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlettir. Milli, üniter ve güçlü bir devlet sınırlarını hiç kimsenin himmet ve desteğine ihtiyaç duymadan koruyacak, siyasi tasarruf ve stratejilerini bizzat kendisi tayin edecektir"- "Türkiye Cu

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlettir. Milli, üniter ve güçlü bir devlet sınırlarını hiç kimsenin himmet ve desteğine ihtiyaç duymadan koruyacak, siyasi tasarruf ve stratejilerini bizzat kendisi tayin edecektir." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, risklerin katlandığı, belirsizliklerin koyulaştığı travmatik bir dönemden geçtiğini savundu.

Ülkenin, kör bir terör çıkmazında, kandan göz gözü görmeyen dar bir koridorda olduğunu öne süren Bahçeli, "İktidarın gaflet ve yanlışlarıyla derlenen ve dirilen terör, cinayetlerini artan oranda tırmandırmaktadır. Sancılı gelişmeler milletimizi tedirgin ettiği kadar yormakta ve kaygılandırmaktadır." diye konuştu.

Küresel ve bölgesel ayak oyunlarının doğrudan doğruya vatanı ve mukaddesatı hedef aldığını belirten Bahçeli, "Hükümetin düne kadar terörizme tartışmalı bakışı, bölücülüğü tersinden okuması, pazarlık ve tavizlerle günü kurtarma çabası bugünkü hüsran tablosunu hazırlamıştır. Mücadele yerine müzakerenin tercihi melun ve melanet emelleri canlandırmış, başımıza da bela etmiştir." iddiasında bulundu.

Terörle mücadelede verilen kayıpların büyük üzüntü yarattığını dile getiren Bahçeli, "Kahramanlığın kitabını yazan evlatlarımıza vahşice, kahpece, kalleşçe kast edilmiştir. Bu terör eylemlerini nefretle lanetliyorum. Hiçbir terörist saldırının amacına ulaşamayacağını, hiçbir Türkiye düşmanı emelin sonuç alamayacağını güçlü ve kararlı bir şekilde ifade ediyorum. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yaralı kardeşlerimize ise acil şifalar temenni ediyorum." dedi.

- "Türkiye, Ortadoğu'daki tüm istikrarsızlıkları ithal etmiş durumdadır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütlerinin her bir yandan Türkiye'yi abluka altına aldığını, Doğu ve Güneydoğu illerinde asayişin çok düşük seviyelerde olduğunu, hiç kimsenin can güvenliğinin garantisinin bulunmadığını ileri sürdü.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sınır ötesinden ateşlenen ve yerçekiminden dolayı düştüğü dalga geçer gibi söylenen roketlerin ne zaman can alacağı, bombaların ne zaman patlayacağı belirsizdir. Türkiye, Ortadoğu’daki tüm istikrarsızlıkları ithal etmiş durumdadır. Siyasetten ekonomiye, sosyal ve kültürel hayattan ticaret, sanat ve spora kadar zarar görmemiş, zaaf geçirmemiş hiçbir alan hemen hemen kalmamıştır. Maalesef iktidardaki dağınıklık ve koordinasyon eksiklikleri endişelerimizi daha da artırmaktadır. Terör Bursa'dan Manisa'ya, Giresun'dan Mardin'e, İstanbul'dan Kilis'e kadar girmedik, etki etmedik, provokasyon yapmadık yer ve bölge bırakmamıştır. PKK ve IŞİD saldırılarını eş zamanlı düzenlemektedir."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun geçen hafta bir demecinde, "Bizim esas amacımız 98 kilometrelik Menbiç bölgesini IŞİD'ten temizlemektir" ifadesini kullandığını belirten Bahçeli, Sayın Bakan sanıyorum düşünmeden konuşmuş, telaşının kurbanı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin esas amacı önce vatanını ve milletini korumaktır, diğer gayeler yalnızca ikinci planda olmalıdır. Madem iş bu noktaya gelmiştir, madem Menbiç'in IŞİD'ten temizliği yapılacaktır, o halde beklenen nedir, bu zaman kaybı niyedir?" diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin egemen bir devlet olduğunu vurgulayarak, "Milli, üniter ve güçlü bir devlet sınırlarını hiç kimsenin himmet ve desteğine ihtiyaç duymadan koruyacak, siyasi tasarruf ve stratejilerini bizzat kendisi tayin edecektir. Türkiye’nin sınır emniyetini temin edebilmek için ABD’ye el açılması, avuç ovuşturulması onur kırıcı, yürek yaralayıcıdır." dedi.

- Merkel'in Türkiye ziyaretleri

Devlet Bahçeli, Almanya'ya İncirlik'ten üs verilmesiyle ilgili haberlerin üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'ye niçin sık sık geldiğinin de böylece netleştiğini savunan Bahçeli, "Almanya Başbakanı'nın mülteci kamplarını ziyareti aslında gerçek niyetin örtülmesinden başka bir şey değildir. Görüldüğü kadarıyla Merkel, İncirlik'e yerleşebilmek için vize muafiyetiyle birlikte parasal imkanları havuç olarak kullanmaktadır. Üzüntümüz, AKP'nin bu oyuna gelmesi, bu tuzağa düşmesidir." değerlendirmesinde bulundu.

DAEŞ ile mücadelede Hükümetin elinde sınır ötesi harekat için tezkerenin var olduğunu ifade eden Bahçeli, "Vatanımıza kast eden hainlerin ve canilerin inlerinde, üredikleri bataklıklarında imha edilmesinin önünde hukuken mani bir hal de yoktur. Türkiye Cumhuriyeti meşru müdafaa konusunda hiçbir odak veya güçten izin ve icazet almayacak, aksini düşünenler de ancak havasını alacaklardır. Vakit geç olmadan, toprak bütünlüğümüze, tarihi hak ve çıkarlarımıza, insan varlığımıza düşmanlık yapan hangi pis örgüt varsa hepsinin cezası verilmeli, toptan yok edilmelidir." diye konuştu.

- "Emperyalizm yine harita başında"

Devlet Bahçeli, küresel güç merkezlerinin, Türkiye'nin de içinde bulunduğu geniş bir coğrafya üzerinde sinsi bir planlama yapmakta olduğunu belirtti.

Geçen hafta Bağdat ve Erbil'i ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in kendi askerlerine yaptığı konuşmasında, malum ve çarpıcı gerçekleri daha da teyit etiğini dile getiren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Biden'in, Irak için 'Bunlar tarihte suni sınırlar çizdiğimiz, birbirinden tamamen ayrı etnik, dini, kültürel gruplardan suni devletler yarattığımız, bunu alın birlikte yaşayın dediğimiz yerler' itirafında bulunmuştur. Elinde Türkmen kanı bulunan peşmerge başı, Biden'i yüzsüzce ağırlamış, Tuzhurmatu'da dökülen masum soydaş kanının hesabını sormak ise hiç kimsenin aklına gelmemiştir. Uluslararası toplum Irak'ın muhtemel parçalanmasını nasıl yöneteceği üzerine fikirler çerçevesinde kafa yormaktadır. Ya konfederasyon ya bölünme dayatması Irak'ın önüne koyulan iki zalim seçenek olarak karşımızdadır. Emperyalizm yine harita başında, yine zulüm peşindedir."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ABD ziyaretinin ve Türk siyasetindeki çalkantıların, güncellenen bildik projelerin ara durakları şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, "Irak ve Suriye’deki bölünme dalgasının Türk vatanına sıçrayacağını şimdiden öngörmek için kahin olmaya lüzum da yoktur. PKK ve IŞİD gibi terör çeteleri bu maksatla kiralanmışlardır. Küresel vahşet projeleri Türk ve Müslüman coğrafyasına sadece ölüm vaat etmektedir. Biden'in küstahça ifadeleri, ABD yönetiminin PYD-YPG konusunda tutarsız ve çelişkili açıklamaları fazla söze gerek bırakmamaktadır. ABD, Ortadoğu'nun kuytu köşelerinde büyük Kürdistan’ın beşiğini sallamakta, insan ve toprak temelli yıkımın önünü vicdansızca açmaktadır." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :