MHP TBMM Grup Toplantısı (2)

MHP TBMM Grup Toplantısı (2)

Genel Başkan Bahçeli:-"Yargı organları arasında karmaşa, çekişme, birbirinin kararlarını tanımama eğilimi hakimdir. Birisinin verdiği kararı diğeri bozmaktadır. Bu tablo yanlıştır, şüphe ve endişeleri artıracaktır" -"FETÖ davaları artık süratle karara bağ

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yargı organları arasında karmaşa, çekişme, birbirinin kararlarını tanımama eğiliminin hakim olduğunu belirterek, "Birisinin verdiği kararı diğeri bozmaktadır. Bu tablo yanlıştır, şüphe ve endişeleri artıracaktır." dedi.

Bahçeli, partisinin Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ’yle mücadelenin tavsamasının, tavını ve mukavemetini kaybetmesinin çok sakıncalı ve bedelinin ağır olacağını ifade etti.

Mücadelenin azim ve heyecanla devamının elzem ve acil olduğunu vurgulayan Bahçeli, Mor Beyin karmaşasının tartışmaları alevlendirdiğini bildirdi.

Bahçeli, "FETÖ iblisi son kozuyla, son komplolarıyla sürdürülen tarihi mücadeleye gölge düşürmenin hesabındadır. Mağdur sayısının artışı, yargı süreçlerinin tıkanarak uzaması, dahası toplum nezdindeki inandırıcılığının sakatlanması hedeflenmektedir." diye konuştu.

Davaları kurnazlıkla sulandırma ve saptırma girişimlerinin belli olduğuna işaret eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu suretle, suçlu ile suçsuz birbirine karışmakta, doğru ile yanlış iç içe geçmektedir. Böylesi bir durum FETÖ’yle mücadele sürecine kast eden bir aymazlık, akılsızlık ve savrulma halidir. Devletin temel direği adalettir. Adalet mülkün temelidir. Mülk ise millete emanettir. Adalet olmadan devletin varlık göstermesi, egemenlik haklarını meşru zeminlerde müdafaa ihtimali yoktur."

Bahçeli, mağdurların mahkumiyet yaşamasının, at iziyle it izinin karışmasının, adalet duygularını körelteceğini, devlete güveni zedeleyeceğine dikkati çekti. Bahçeli, "Ne yapacaksak, neyi amaçlıyorsak bunları hukuk içinde kalarak, hukukun sınır ve çerçevesine tutunarak gerçekleştirmek durumundayız. Öyle ki hukukun üstünlüğü herkes için bağlayıcıdır. Mahkeme kararı olmadan bir kişiye suçlu muamelesi yapmak kuşkusuz felakettir ve hukuken de anlamsızdır." dedi.

-"Yargı organları arasında karmaşa"

Bahçeli, FETÖ ile mücadelede cevabını aradıkları soruların olduğunu belirterek, şu görüşlere yer verdi:

"FETÖ’yle mücadelede devlet aklı topyekun devrede midir? FETÖ’yle mücadelenin bir stratejisi var mıdır? Siyasi ve hukuki bir eylem planı kurgulanmış mıdır? Fikri temelleri, milli hedefleri, hukuki sınırları berrak bir zihin ve siyasi kavrayışla belirlenmiş midir? Bu terör örgütüyle mücadelenin öncelikleri nedir? FETÖ’cülüğün standart bir tanım ve tasviri yapılmış mıdır? Biriken sosyal maliyeti, devlete karşı yükselen önyargıları, toplumsal tabana yayılan mağduriyetleri nasıl ve hangi tedbir zinciriyle bertaraf edeceğiz? İnanıyorum ki, Sayın Cumhurbaşkanı da bunları düşünüyor ve üzerinde kafa yoruyordur."

Aylardır mahkemelerin sürdüğünü, diğer taraftan da yargı organları arasında karmaşa, çekişme, birbirinin kararlarını tanımama eğiliminin hakim olduğunu vurgulayan Bahçeli, birisinin verdiği kararı diğerinin bozduğunu bildirdi.

Beka mücadelesinde adalet kurumlarının tartışmalarla kan kaybetmesi, fikir ve yorum farklılıklarıyla boğulmasının çarpıklık olduğuna işaret eden Bahçeli, bu tablonun yanlış, şüphe ve endişeleri artıracağını belirtti.

Bahçeli, "Üstelik FETÖ hıyanetinin kökünün kazınma seferberliğinde yargı organları arasındaki anlaşmazlık ve kutuplaşma kabul edilir, millet vicdanında normal görülür şeyler değildir. Toplum ve devlet hayatına korku sinmiştir. Bunu süratle gidermek ve adaleti tam manasıyla tesis etmek geleceğimiz için hayati niteliktedir. FETÖ davaları artık süratle karara bağlanmalı, süregelen mahkeme safahatları nihai hükmünü açıklamalıdır." dedi.

Kripto damarların aktif müdahalesiyle Türkiye’nin önünün kesilmeye çalışıldığına değinen, Bahçeli, "Millet adalet kurumlarına inanç ve desteğini sorgulamaya başlamaktadır. Bu vahim bir durumdur. Kaldı ki muhakkak surette engellenmelidir. Bir gün kahraman ilan edilen, diğer gün hain olmaktadır. Bu itirafçılık yarışının kuşkulu yanları oldukça fazladır. Bugüne kadar saklanan FETÖ’cülerin birden bire ortaya çıkmaları oldukça manidardır." ifadesini kullandı.

-"Kalleşlere buradan ekmek çıkmayacak"

Türkiye'nin hassas günlerden geçerken, iç huzur ortamından rahatsız olan bölücü, yıkıcı çevrelerin damarlarına da kan yürüdüğünü belirten Bahçeli, sabıkalı bir bölücünün "HDP’nin başına hiçbir Türk göz dikmesin" sözleriyle, ırkçılığın damgalı faili olduğunu itiraf ettiğini bildirdi.

Bahçeli, "Kürt kökenli kardeşlerimiz canımız, ciğer paremiz, civan mert kardeşlerimizdir. Ayrımız, gayrımız yoktur, biz Türk milletiyiz. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine büyük ve ebedi bir aileyiz. Bu aileyi birbirine düşürmek, Türk-Kürt ayrımını kaşımak ve kanatmak kanlı bir cinayet, kara bir cehalettir." dedi.

AKP-MHP ittifakının Kürt kökenli kardeşleri ürküteceği ima ve dolambaçlı yollardan ifşa edilmeye çalışıldığını vurgulayan Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ahlaklarının çivisi çıkmış bu eyyam ağaları milli ittifakı yıpratmak, yaralamak için gözlerini fal taşı gibi açmaya, kalemlerini silah gibi kullanmaya başlamışlardır. Korku dağları sarmıştır. MHP’yi kim Kürt düşmanı gösteriyorsa, bilinmelidir ki, alçaktır, haindir, sütünde haram, kanında irin vardır. Kürt kökenli kardeşlerimiz bizdir, bizim eşit ve saygın vatandaşımız, kardeşimiz, kader ortağımızdır. Kalleşlere ise buradan ekmek çıkmayacaktır.

Bazı kalem sahiplerine, televizyon yorumcularına, ipsiz sapsızlara, FETÖ kalıntılarına, CHP’li tetikçilere diyeceğim odur ki, elbette sözünde ölçü bilmeyen, edepsizlikte eşik ve sınır tanımaz. 'Anahtarı teslim etmişiz. Dükkanı kapatmışız. Saraydan kadro almışız. Havlu atmışız, eriyormuşuz. Yüzde bilmem kaça inmişiz.' Daha neler neler, saymakla bitmez, bu iftira ve kara çalmaların anlatmakla sonu gelmez. Çıldırmış gibi bağırış çağırışları duyunca, taşı doğru yere attığımızdan emin oluyor, huzur doluyorum."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, şunları kaydetti:

"İttifak diyorum, PKK kıvranıyor, Sözcü Gazetesinin ayağa düşmüş soytarıları meddahlığa özenip püskevitin işaretine merak sala sala kuduruyor. Varsın kudursunlar, aşıları inşallah 2019’da sandıkta yapılacaktır. CHP’nin marazi sözcüleri binmişler bir alamete, gidiyorlar kıyamete. Verimsiz topraktan farksızlar, ne ekseniz çürüyor, ne atsanız kuruyor, ne koysanız kokuyor. Bazen acıyayım diyorum, sevinsin fukaralar istiyorum, biraz oynasınlar diye düşünüyorum; ama abartıyorlar, birbirlerini ayartıyorlar, film çevirip, iftira tekeri döndürüp sabrı zorluyorlar.

Bardağı taşırdıklarında, gaza geldiklerinde dala konmuş papağana dönüyorlar. Aynı ezber, aynı nakarat, dinleyen ve duyanlar bıkıyor, bunlar bıkmıyor. Kalabalıkta yiğitlik yapıp tenhada siniyor, pısıyorlar. Gerçi hep böyleydiler, hep aynı havadaydılar. Biraz adam olmalarını isteyeceğim, gelin görün ki zor durumda kalacaklarını, bunalıma gireceklerini bildiğimden vazgeçiyorum.

Sonuna gelinmiş bir kitabın mevta olmuş karakterini andırıyorlar, yazık ediyorlar kendilerine, heba oluyorlar, onlar yarım da olsa insan olduklarını herhalde bilmiyorlar. Kullanım hatası desem değil, kul hatası desem, kime kulluk ettikleri belli değil. FETÖ ve PKK’nın avucuna düşmüş CHP’ye, HDP’ye, İP’e ve diğer yedeklere sesleniyorum; MHP'nin hayal ve hedefleri sizlere büyük gelir, nitekim ucuz bedende pahalı kumaş durmaz, duramaz, yakışmaz, yakışamaz. Stajını Kandil’de yapıp, kariyerini FETÖ’yle sürdürmeye çalışanları, Türk düşmanlarının muavini olmaya çabalayanları 3 Kasım 2019’da Türk milleti silkeleyecek, alayını birden cüruf niyetine süpürüp atacaktır. PKK’nın CHP’ye umut bağlaması, el sallaması pahalıya mal olacaktır.

Bunları uyarıyorum, az bekleyin, az sabredin; çünkü sonunuz yakın, bahtınız yanık, siyasi bağrınız delik deşiktir. Milli ittifak Türk milletinin karar ve iradesidir; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türk milletinin tercih ve takdiridir, meşale yanmış, gelecek hamd olsun aydınlanmıştır. CHP’li sözcüler, yardakçı közcüler, düşmana gözcülük yapanlar, hepinize geçmiş olsun, hepinize uğurlar olsun. Alan almış, bu defter burada kapanmıştır."

Bahçeli, konuşmasının ardından, emekli olan MHP TBMM Grup Müdürü Hüsnü Uğur'a, hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :