MHP Siyaset ve Liderlik Okulu Sertifika Töreni

MHP Siyaset ve Liderlik Okulu Sertifika Töreni

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (1)- "Kudüs'ü 100 yıl önce bırakmak zorunda kalmıştık. Ancak bu kez kaderine terk etmeyeceğiz, etmemeliyiz. Çünkü Kudüs düşerse tarih düşer, İslam zaafa uğrar. Kudüs düşerse Ankara kaybeder, İstanbul kavrulur. Buna da kimsenin h

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kudüs'ü 100 yıl önce bırakmak zorunda kalmıştık. Ancak bu kez kaderine terk etmeyeceğiz, etmemeliyiz. Çünkü Kudüs düşerse tarih düşer, İslam zaafa uğrar. Kudüs düşerse Ankara kaybeder, İstanbul kavrulur. Buna da kimsenin hakkı yoktur. Bunu da hiç kimse yapamayacaktır." dedi.

Bahçeli, MHP Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 14. Dönem Sertifika Töreni'nde yaptığı konuşmada, FETÖ, PKK, DEAŞ, YPG, DHKP-C gibi terör örgütlerinin saldırganlıklarının, küresel güçlerin Türkiye'nin çevresinde tedavüle soktuğu vahşi senaryoların ortada olduğunu ifade etti.

Böylesi bir ağır saldırı dalgasına, vahim operasyon sağanağına atıl ve hareketsiz kalmanın "abes, akıl ve ahlak dışı" olduğunu belirten Bahçeli, vicdanlarının çığlığına, tarihin çağrısına, ecdadın ihtarlarına, inançlarının buyruklarına kulak verip, tedbirli ve temkinli davranacaklarını söyledi.

"Bekamızı can pahasına müdafaa edeceğiz, birlik ve beraberlik çizgisinden ayrılmayacağız." ifadesini kullanan Bahçeli, tefrikanın, tezviratın ve küresel müstevlilere tekmil veren iç odakların fermanını yırtmak için müteyakkız bir ruhla teyakkuz halinde olacaklarını vurguladı.

Bahçeli, Lozan'ın, Sevr metni ile Misak-ı Milli'nin siyasi anlamda çarpıştığı ve medeniyetler çatışmasının "20. yüzyıl versiyonunun" yaşandığı mekan olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Lozan Antlaşması'nın değerini 'zafer mi hezimet mi' sorularıyla yargılamaya çalışmak, eksik ve yanlış bir yaklaşımdır. Misak-ı Milli'den Lozan Konferansı'na bakıldığında bazı kayıpların olduğu, özellikle Musul ve Batı Trakya meselesinde Misak-ı Milli'nin tam anlamıyla gerçekleşmediği doğrudur. Ancak Sevr'den bakıldığında Lozan Antlaşması'nın, yok edilmeye çalışılan bir milletin olağanüstü zaferi olduğu açık ve nettir. Bu millet, Türk milletidir.

Ve bizim göbeğimiz vatan, millet sevgisiyle kesilmiştir. Ruhumuz onların aşkıyla ekilmiştir. Türk ve Türkiye sevdalıları olduğu müddetçe şeytani planlar kazanamayacaktır. Karamsar olmayın, zalim niyet ve hedefler gene göğüslenecek, gene her cephede karşılanacak, alayı birden yok edilecektir."

- "Kudüs İslam'ın namusudur"

Bahçeli, şu anda dünya üzerinde, kökü geçmişe dayanan, tarihi hesaplaşmaların ana arterinde yer alan "Altı K"lı bir huzursuzluk sarmalının hakim olduğunu belirterek, "Kaşgar, Keşmir, Kerkük, Kudüs, Kıbrıs, Kırım"dan oluşan bu altılı sorun zinciri çözüme ulaşmadan, hak ettiği köklü, kalıcı ve kapsayıcı sükunete kavuşmadan dünyaya huzur gelmeyeceğini söyledi.

Bu Türk ve İslam yurtlarının hepsinin haksızlıklarla, adaletsizliklerle dayatmalarla boğuştuğunu vurgulayan Bahçeli, en son ilk kıble Kudüs'ün, ABD yönetiminin oldu bittisiyle İsrail'in başkenti ilan edildiğini anımsattı.

İsrail'in 1980'deki girişiminin BM kararıyla çürütüldüğünü hatırlatan Bahçeli, "Şimdi yeni bir izansızlık ve haydutluk karşımızdadır. Bu olacak şey midir? Bu kabul edilecek bir durum mudur?" diye sordu.

ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesini "tarihe, vicdana, hukuka, insafa, insanlık mirasına hakaret ve hıyanet" olarak niteleyen Bahçeli, bunun aynı zamanda siyasi cürüm ve cinayet, vahşi Batı hukukunun aynısıyla Ortadoğu'ya tatbik etme çabası olduğunu ifade etti.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türk ve İslam'ı katletmeye azmetmiş keskin ve zehirli bir hançeri bağrımıza sokma teşebbüsüdür. Kalp sineden, can ciğerden ayrılır mı? Ayrılmaz, Kudüs de İslam'dan ayrılamaz, koparılamaz. Ateşle su, Hakk ile batıl, doğruyla yanlış arasında tarafsız kalınır mı? Kalınmayacağına göre, tarafız, tavırlıyız, Kudüs davası karşısında manen intifadayız, kurtuluşuna kadar da infial halindeyiz. Unutmayınız, Kudüs Harem-i Şerif’tir. Kudüs Miraç'tır. Kudüs Kıbledir. Kudüs İslam'dır, iftihardır, itibardır, iradedir, iffettir. Kudüs vatan, Kudüs vicdan, Kudüs ecdat, Kudüs İslam'ın namusudur. Bu namusa musallat olan, bu namusa el uzatan siyonizmin tetikçileri ve onların işbirlikçileri kaybetmeye hem insanlık hem de Allah nezdinde mahkumdur."

Bahçeli, Kudüs'e ambargo koymak için mevzi almış ABD-İsrail korsanlığının hilesi, hurdası, hayasız kumpasının imanın ateşiyle birlik ve dayanışma ruhuyla bozulacağını söyledi.

- "Trump İsrail'in kripto başkenti olan Washington'u alenileştirsin"

Bugünkü alaca karanlığın doğacak fecirlerin müjdesi olduğunu belirten Bahçeli, şu değerlendirmede bulundu:

"Trump, madem İsrail'e başkent bulmaya meraklıdır, madem içine düştüğü siyasi darboğazı Kudüs komplosuyla aşmanın gayretindedir, o zaman tavsiyemiz ya gitsin İsrail'e iltica etsin ya da durmasın İsrail'in kripto başkenti olan Washington'u alenileştirsin. Kendisine yakışan bu olacaktır.

Kudüs'ü 100 yıl önce bırakmak zorunda kalmıştık. Ancak bu kez kaderine terk etmeyeceğiz, etmemeliyiz. Hiçbir zafer bedava kazanılmaz. Hiçbir başarı yattığımız yerden elde edilemez. Zorlayacağız, zora dayanacağız, zorbaların üstüne üstüne gideceğiz, haklı davamızdan tek bir adım geri atmayacağız. Çünkü Kudüs düşerse tarih düşer, İslam zaafa uğrar. Kudüs düşerse Ankara kaybeder, İstanbul kavrulur. Buna da kimsenin hakkı yoktur. Bunu da hiç kimse yapamayacaktır."

Bahçeli, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan eden ABD Başkanı'nın, hayat boyu peşini bırakmayacak skandal ve fahiş bir yanlışın içinde olduğuna işaret ederek, "Tıpkı terör örgütlerine verdiği destek gibi İsrail terörünü de provoke etmiştir." dedi.

Devlet Bahçeli, ABD Başkanı'nın, tarihin akışını tek başına değiştirmesinin mümkün, uluslararası anlaşmaları tek başına rafa kaldırmasının meşru ve İslam'ın mahremini karalamaya, Müslümanların kutsallarını çiğnemeye tevessül etmesinin masumane olmadığını belirtti.

"Birleşmiş Milletler kararları ne olacak, nereye koyulacak? 1,5 milyarlık İslam aleminin tepki ve itirazları nasıl yok sayılacak? Dinler arası ihtilaf ve düşmanlıkları kışkırtmak kime ne kazandıracak? Filistinli mazlumların hakkını gasp etmenin sonuçlarına 'insanım' diyen birisi nasıl onay verecek?" diye soran Bahçeli, ABD'nin yerkürenin jandarması, dünyanın da ABD ile İsrail'den ibaret olmadığının altını çizdi.

- "BM derhal Kudüs krizine el koymalıdır"

Müslümanların inanç ve yaşama hakkına yakınlık veya sempati duymayanların, saygı göstermek mecburiyetinde olduğunu vurgulayan Bahçeli, Birleşmiş Milletler teşkilatının derhal Kudüs krizine el koyması gerektiğine işaret etti.

ABD'nin tek taraflı aldığı kararın aynen iade edilmesi, İsrail'in, başkentini Kudüs'e taşımaktan vazgeçerek, hatadan dönmesi gerektiğini belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"'Kudüs İsrail'in başkenti' demekle başkent olmaz, tarih şuuru, beşeri ve manevi vicdan buna izin vermez, vermeyecektir. Kudüs alınmamıştır, alınmaya teşebbüs edilmiştir. Doğruluk ve doğru olanı bu teşebbüsten süratle vazgeçmektir. Çünkü ABD ve İsrail ateşle oynamaktadır. Bu oynamanın sonu herkes için gazap ve azap olacaktır. ABD aklını başına almalıdır. İsrail ise yangına körükle gitmekten sakınmalı, kaçınmalı, silkinip kendine gelmelidir."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :