Mhp Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı

Mhp Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı

Genel Başkan Bahçeli: (3)

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin iktidar olması durumunda, mazot, gübre ve yem üzerindeki vergileri kaldıracaklarını belirterek, "Çiftçimizin canını yakan mazot herkes duysun ki 1 lira 75 kuruş olacaktır" dedi.

Ankara Arena Spor Salonu'ndaki partisinin seçim beyannamesi tanıtım toplantısında konuşan Bahçeli, 7 Haziran'da Türk milletinin başkan seçmeyeceğini, başkanlık sistemini oylamayacağını, "Erdoğan'a yeni koltuk imal etmeyeceğini" söyledi. 

Türk milletinin 7 Haziran'da kaderi ve sorunları için tercih yapacağını belirten Bahçeli, "7 Haziran'da Türk milleti, ihanet lobisiyle, kriz ve lekeli kadrolarla yolunu ayıracaktır. 7 Haziran için AKP'nin tek sözde projesi başkanlık sistemidir. Başka söylediği hiçbir şey yoktur" dedi. 

Bahçeli, 13 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti'nin, milletten aldığı desteği adalet, huzur ve refah için kullanmak yerine gerilim, cepheleşme ve çatışma ekseninde heba ettiğini savundu. 

AK Parti'nin, milli iradeyi yolsuzluk, adaletsizlik ve bölücülük için kılıf yaptığını ileri süren Bahçeli, "Bugünkü Türkiye tablosu, tam bir yıkım ve hezimet tablosudur" diye konuştu.

Bahçeli, AK Parti döneminde, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ayyuka çıktığını, yolsuzluğu ve kanunsuzluğu kendilerine bir nevi hak ve imtiyaz olarak gören sakat bir anlayışın oluştuğunu öne sürerek, "AKP ile iç içe olan ihale lobileri, rant lobileri, faiz lobileri milletin kaynaklarını hamuduyla götürmüştür. Milli ve manevi değerlerimiz tahrip edilmiştir. Eğitimin milliliği kaybolmuştur. Adaletsizlik zirve yapmıştır" ifadelerini kullandı. 

PKK terörünün Türkiye'nin bekasını, vatandaşların can ve mal güvenliğini, huzur ve refahını tehdit etmeye devam ettiğini söyleyen Bahçeli, "AKP'nin açılım ve sözde çözüm politikası iflas etmiştir" değerlendirmesinde bulundu.  

Kısa vadeli hedeflerinin, "tek başına iktidar" olduğunu açıklayan Bahçeli, bu dönemde bozuk düzene son vereceklerini, toplumsal huzur ve güveni temin edeceklerini, 700 bin yeni istihdam sağlayacaklarını anlattı. 

- Yeni Anayasa 

MHP Lideri Bahçeli, Anayasa değişikliği veya yeni bir anayasa yapılması kapsamında "hiçbir şekilde tartıştırmayacakları konular" hakkında şunları söyledi: 

"Farklı etnik kimliklere siyasi ve hukuki statü tanınarak çok parçalı millet yapısı oluşturulmasına, kişi hak ve özgürlüklerinin etnik temelli kolektif haklara dönüştürülmesine, Türkçe dışındaki dillere ve farklı kültürlere statü kazandırılarak yapay azınlık yaratılmasına, vatandaşlarımızın birbirleriyle ve milletin devletle çatıştırılmasına zemin hazırlanmasına, milli kimlik tanımının değiştirilerek 'Türkiyelilik' kavramının esas alınmasına, vatandaşlık bağının Türk milleti kavramı yerine ikame edilmeye çalışılmasına, Türkçe dışındaki başka dillerde ana dil eğitim yapılmasına, Türkiye'nin idari yapısının değiştirilerek yerel yönetimlerin mahalli parlamento olarak çalışacağı özerk bölgeler sisteminin hayata geçirilmesine tamamen karşıyız ve karşı duruyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter milli devlet yapısını esas alan parlamenter sistemi, demokratik siyasi sistemin sürdürülebilmesi bakımından gerekli görüyoruz ve Türk milletine en uygun yönetim şekli olarak değerlendiriyoruz."

Terörün bitirilmesi için devletin güvenlik güçleriyle meşru zeminlerde ve tüm ülke sathında etkili bir mücadele vermeye son derece kararlı olduklarını aktaran Bahçeli, "Güvenlik güçlerimizi kışla ve karakollara hapseden uygulamalara mutlaka son vereceğiz. Herkes bilsin ki terörün ve bölücülüğün kökünü kurutacağız. Terörle pazarlıklar derhal bitirilecek, ihanet süreci bıçak gibi kesilecek, ihanete ortak olanlar adalete sevk edilecektir" diye konuştu.

-"Adalete güven artacak" 

Devlet Bahçeli, yargıyı mevcut tartışmalardan çıkartarak etkin, erişilebilir, hızlı ve adil kararlar vereceği bir yapıya büründürecekleri vaatlerinde de bulundu.

Adalete güveni artıracaklarını söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti: 

"Kadınlarımıza, çocuklarımıza, engellilerimize ve yaşlılarımıza yönelik şiddet olaylarında dava zamanaşımı kaldırılacak, harç ve benzeri mahkeme masrafları alınmayacaktır. Yolsuzlukların önlenmesinde etkinliği sağlamak amacıyla denetim sistemi, yapısal ve işlevsel olarak yeniden düzenlenecektir. '17-25 Aralık zanlıları' başta olmak üzere, tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecek, devlet malına el uzatanlardan, kul hakkı yiyenlerden, rüşvetçilerden, soygunculardan ve hortumculardan hesap sorulacaktır."

Bahçeli, yolsuzlukları önlemek için özerk bir "Yolsuzlukla Mücadele Kurulu" oluşturulacağını da belirtti.

- Ekonomi politikaları

Ekonomi politikalarının iki ana eksenden oluştuğunu, önce "rahatlatıcı politikalar", buna eş zamanlı olarak da "kalkınma politikaları"nın hayata geçirileceğini anlatan Bahçeli, bu politikalarla ekonomide "onarım ve atılım" gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Bahçeli, Kredi Garanti Fonu'nun yeniden yapılandırılarak kaynakların artırılacağını ve Kredi Garanti Fonu ve risk sermayesi sisteminin etkin hale getirilerek KOBİ'lerin teminat sorununun çözüleceğini vurgulayarak, "Vergi mükelleflerinin üretim ve ticaretine ilişkin belgelendirdikleri harcamaların gider konusu yapılması sağlanacaktır. Vadeli satışlarda KDV erteleme sistemi getirilecektir. Vergisini düzenli ödeyen mükellefler ödüllendirilecektir" dedi.

MHP iktidarında mazot, gübre ve yem üzerindeki vergileri kaldıracaklarını belirten Bahçeli, "Çiftçimizin canını yakan mazot herkes duysun ki 1 lira 75 kuruş olacaktır" diye konuştu.

Bahçeli, toplumun tüm kesimlerine insana yaraşır iş fırsatlarının sunulduğu, işgücünün niteliğinin yükseltilip etkin kullanıldığı, iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirildiği bir işgücü piyasası oluşturacakları vaatlerinde bulundu.

"Önemle altını çiziyorum, asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız. Asgari ücretlilere, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vereceğiz" diyen Bahçeli, "asgari ücretten vergi almayacaklarını, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirini vergi dışı bırakacaklarını" bildirdi.

Bahçeli, "yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı oluşturacaklarına" işaret ederek, yardıma ihtiyaç duyan ailelerin en az bir ferdine iş imkanı temin edileceğini, iş sağlanana kadar 700 lira "Aile Desteği" vereceklerini, evi olmayan muhtaç ailelere de 250 lira kira yardımı yapacaklarını aktardı. 

- "Taşeron işçiler kadroya"

Taşeron işçilerin sorunlarını çözüme kavuşturacaklarını ve köleliği andıran işçi çalıştırma düzenine son vereceklerini söyleyen Bahçeli, "Kamuda çalışan taşeron işçileri kadroya geçireceğiz. Emeklilerimize mart ve eylül aylarında bin 400'er lira olmak üzere yılda iki asgari ücret tutarında 'Emekli Destek Ödeneği' hakkı tanıyacağız" diye konuştu. 

Devlet Bahçeli, tüm vatandaşları kapsayan bir "aile avukatlığı" sistemi oluşturacaklarını, sosyal refahı artıracak destekleyici düzenlemeler yapacaklarını, kimsenin aç ve açıkta bırakılmayacağını ifade etti.

"Demokrasinin güvencesi orta sınıfı canlandıracağız" diyen Bahçeli, muhtaç ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacakları harcama kartı "HİLALKART" verileceğini ifade etti.  

Kamu arazilerinin yoksul vatandaşlara tahsis edileceğini, yetim ve öksüzlere aylık 100 lira bağlayacaklarını, aylık 200 kilovatsaatin altında elektrik tüketen ailelere yüzde 75 indirim uygulayacaklarını da söyleyen Bahçeli, elektrik kayıp-kaçak bedelinin alınmayacağını belirtti. 

Devlet Bahçeli, 65 yaş aylığının 300 liraya yükseltileceği, kamuda 24 bin engelli ataması yapacakları, engelli ve engelli yakını aylığını 400 liraya, ağır engelli aylığını 600 liraya çıkaracakları sözünü verdi. 

İmam ve müezzini olmayan cami kalmayacağını, vekil imam ve müezzinlere kadro verileceğini söyleyen Bahçeli, "Cemevi gerçeği, siyasi kaygılardan uzak, cami-cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden kabul edilecek, inanç ve kültür hayatımızın bir unsuru olan cemevlerine devlet yardımı yapılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı, Alevi İslam inancını da bünyesinde temsil edecek şekilde yeniden yapılandırılacaktır" diye konuştu.

Hizmet yönünden yerel yönetimin federasyon ve benzeri bölgesel yönetimlere dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini belirten Bahçeli, büyükşehir sınırını mülki sınır yapan düzenlemeyi kaldıracaklarını kaydetti. 

- "Sözümüz, Milliyetçi Hareket sözü"

Devlet Bahçeli, seçim beyannamesinde yer alan yardım ve desteklerin mali kaynaklarının her yönüyle hesaplandığını ve karşılığının belirlendiğini söyledi. 

Seçim beyannamesinde yer alan taahhütlerin getireceği mali yük toplamını 71,9 milyar Türk lirası olarak öngördüklerine işaret eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sen merak etme Davutoğlu, kaynak var. Söylediklerimiz Adana mavrası değil. Kaynak bulma konusunda göstereceğimiz teminat ve referans, şahıslarımız olmadığı gibi, kaynaklarımız da hayali ve afaki değildir. Sözümüz Milliyetçi Hareket sözüdür, programlarımızın kaynağı da ayrıntılı olarak hesaplanmıştır. 

Seçim beyannamesinde ne yapılacaksa bunların alayının kaynağı vardır. Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu iyi dinleyin, bu kaynakların üstünü ayakkabı kutusuyla örtseniz de yurt dışına götürseniz de geri gelecek."

- Notlar

"3 Mayıs Türkçülük Günü"nde, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında, Ulu Önder Atatürk, Alparslan Türkeş ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 

Salonda, platformun üzerine, Türk bayrağı ve parti bayrağının ortasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Devlet Bahçeli ve Alparslan Türkeş'in posterleri asıldı. 

Bahçeli'nin konuştuğu kürsünün arkasında, "Toplumsal onarım ve huzurlu gelecek, bizimle yürü Türkiye" yazıları yer aldı. Genel Başkan Bahçeli'nin salona gelişinden önce seçim şarkıları çalındı, türkücü Turgay Başyayla konser verdi. 

Salonda, "Saray değil fabrika yapmak için", "Bin yıllık kardeşliği bozmak isteyenlere karşı bizimle yürü", "Baskıya, dayatmaya, zulme son vermek için", "Yolsuzluğa, yoksulluğa karşı bizimle yürü" yazılı afişler yer aldı. Partililer ellerinde, Türk bayrakları ve parti bayraklarının yanı sıra Doğu Türkistan bayrakları da taşıdı.

(Bitti) 

Kaynak:Haber Kaynağı