MHP Osmaniye Milletvekili Türkoğlu:

MHP Osmaniye Milletvekili Türkoğlu:

"(MİT Kanunu) Özel hayat, haberleşme hürriyeti ağır bir darbe yemiş, karanlık bir döneme girilmiştir

TBMM (AA) - MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, MİT Kanunu ile birlikte özel hayatın, haberleşme hürriyetinin ağır bir darbe yediğini, karanlık bir döneme girildiğini iddia etti.

Türkoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen MİT Kanunu'nu eleştirdi. 

Düzenlemenin tasarı değil teklif olarak geldiğini ve Genel Kurul'da 19 değişiklik önergesiyle yeniden yazıldığını belirten Türkoğlu, teklifin MİT bürokratlarınca hazırladığının belli olduğunu savundu. 

Söz konusu kanunla birlikte özel hayatın, haberleşme hürriyetinin ağır bir darbe yediğini öne süren Türkoğlu, "karanlık bir döneme" girildiğini iddia etti. 

"Hiç kimsenin özel hayatı kalmayacak" diyen Türkoğlu, hükümetin, her istediği belge ve bilgiyi toplayarak siyaseti istediği gibi yönlendireceğini öne sürdü.

Kanunla ilgili görüşmelerde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, soru ve eleştirileri cevapsız bıraktığını savunan Türkoğlu, muhalefetin önerilerinin dikkate alınmadığını söyledi. Türkoğlu, "PKK ve İmralı'daki katilin talepleri karşılandı. Muhaberat devletinin en önemli aşaması gerçekleştirildi. Bu ayrıca bir sıkıyönetim yasasıdır. Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunuyorum: Anayasaya aykırı olan, hukuk devletini yerle bir eden bu düzenlemeyi iade etmelidir" diye konuştu. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkoğlu, "dar bölge" seçim sistemi ile ilgili tartışmaları değerlendirirken, "Demokrasi kültüründen oldukça uzak bir parti var iktidarda. Seçim kanunları ile oynamanın demokrasi kültürü ile ilgisi yoktur. Bu sistemle bazı bölgelerde milletvekili sayılarını artırabilirler ama zararlı çıkacakları bölgeler de olacak. Bu sistemin gerçekleşeceğine inanmıyorum. Bu tartışmalar, dikkatleri dağıtmaktır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı