MHP Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin tedbir kararı

MHP Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin tedbir kararı

Çağrı Heyeti üyelerinden Erel:- "Bu şekilde alınan kararlar hukuka göre yok hükmündedir. Yok hükmünde olan kararlara uyarak görevimizin ifasını durdurma gibi bir durum söz konusu olamaz diye düşünüyorum"

ANKARA (AA) - MHP'de olağanüstü kongreyi toplamak üzere görevlendirilen Çağrı Heyeti üyelerinden Ayhan Erel, MHP ilçe başkanlarının başvurusu üzerine Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerinin aldığı tedbir kararları, "Bu şekilde alınan kararlar hukuka göre yok hükmündedir. Yok hükmünde olan kararlara uyarak görevimizin ifasını durdurma gibi bir durum söz konusu olamaz diye düşünüyorum." şeklinde değerlendirdi.

AA muhabirine yaptığı açıklamada Erel, Tosya ve Gemerek mahkemelerinin verdiği kararların gerekçelerini görmek gerektiğini söyledi.

Erel, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre ihtiyati tedbir kararının esas hakkında görevli ve yetkili mahkemelerden talep edilmesinin gerektiğini vurguladı.

MHP'nin olağanüstü kongre süreci ile ilgili Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin zaten bir karar verdiğini ifade eden Erel, "Dolayısıyla dava açıldıktan sonra ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talepte bulunulabilinir. Gemerek ve Tosya hukuk mahkemesi sayın hakimlerinin hangi kanunu kendilerine dayanak yaparak böyle bir karar verdiklerini bilemiyorum." dedi.

Bir hukukçu olarak mahkeme kararlarına saygı duymak zorunda olduklarının altını çizen Erel, "Ama bu şekilde alınan kararlar hukuka göre yok hükmündedir. Yok hükmünde olan kararlara uyarak görevimizin ifasını durdurma gibi bir durum söz konusu olamaz diye düşünüyorum. Ama sağlıklı değerlendirmeyi ancak her iki mahkemenin kararlarını, gerekçelerini gördüğümüzde yapacağız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :