MHP: Kurultay'ın yapılması hukuken mümkün değil

MHP: Kurultay'ın yapılması hukuken mümkün değil

MHP Avukatı Yücel Bulut, "Söz konusu ihtiyati tedbir kararları gereğince 15 Mayıs'ta yapılacağı ilan edilen kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir" dedi.

MHP Avukatı Yücel Bulut, Ankara 2. İcra Hakimliği'nin "kurultay yapılabilir" kararına yönelik açıklama yaptı.

Bulut, Gemerek Mahkemesi'nin verdiği "kogre yapılamaz" diyerek duruma noktayı koyduğunu hatırlatarak "Kongrenin pazar günü yapılması hukuken mümkün değildir" dedi.

"HAKİMİN İLİŞKİ AĞINI BİLİYORDUK"

Yücel Bulut, ayrıca "Hakimin ilişkiler ağından dolayı müdahil olmasından rahatsızdık, bu tasarrufta bulunmasını bekliyorduk. Ankara'daki hâkimi şikâyet edeceğiz" diye konuştu.

Kurultayın yapılması mümkün olmadığını ifade eden MHP Avukatı, Ankara Valiliği tarafından güvenlik önleminin alındığını da duyurdu.

MHP Genel Merkez avukatı Bulut'un açıklamalarından önemli satırlar:

O HAKİMİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ!

 "Adı geçen (Ankara 2.) İcra Mahkemesi hakiminin kimliği ve mazisi genel merkezimizce çok iyi bilinmektedir. Hafta mesaisinin bitimine sayılı dakikalar kala açıklamış olduğu kararla hangi amaca hizmet ettiği de yine tarafımızca çok iyi bilinmektedir. Bir haftadır düzenli olarak dava yoluyla önüne gelmemiş olan tedbir dosyalarını yetkisi olmaksızın temin eden ve inceleyen mahkeme hakimi hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na gerekli şikayetler gerçekleştirilecektir."

AÇIKÇA SUÇTUR

"Mevcut mahkeme kararları karşısında hukuken gerçekleştirilmesi mümkün bulunmayan bir kongre girişimi karşısında, yine yasal olmayan yollarla üst kurul delegelerimizi kongrenin gerçekleşeceği iddia edilen alana davet edenler açıkça suç işlemektedir."

"Geçerli ve yürürlükte bulunan ihtiyati tedbir kararlarının yasanın verdiği yetki ışığında mahkemeler tarafından doğrudan uygulanmasını talep ettik. Bu talebimiz kabul edildi. Ankara Valiliğine bugün itibarıyla faks yoluyla bu ihtiyati tedbir kararlarının gereğinin yapılması konusunda talimat verdik."