MHP İstanbul İl Başkanlığının referandum programı

MHP İstanbul İl Başkanlığının referandum programı

MHP İstanbul İl Başkanı Karataş: - "39 ilçe teşkilatımızla, Ülkü Ocaklarımız ve bütün Türk milletinin inananlarıyla birlikte devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türkiye'nin bekası için evet, en fazlası da Türkiye için evet diyoruz" -

İSTANBUL (AA) - MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, "39 ilçe teşkilatımızla, Ülkü Ocaklarımız ve bütün Türk milletinin inananlarıyla birlikte devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türkiye'nin bekası için evet, en fazlası da Türkiye için evet diyoruz." dedi.

Karataş, MHP İstanbul İl Başkanlığının Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde anayasa değişikliği referandumuna ilişkin düzenlediği programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kuruluş felsefesinin Türk milliyetçiliği üzerine olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliği için 16 Nisan'da referanduma gidileceğini aktaran Karataş, "Türkiye'deki bütün siyasi partiler, saflarını ve programlarını açıklamıştır. Sayın Devlet Bahçeli de anayasa değişikliği için referandumun başarılı bir şekilde sonuçlanması adına 'evet' denilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Biz de 39 ilçe teşkilatımızla, Ülkü Ocaklarımızla ve bütün Türk milletinin inananlarıyla birlikte devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türkiye'nin bekası için evet, en fazlası da Türkiye için evet diyoruz." diye konuştu.

Karataş, 15 Temmuz öncesi, 1 Kasım sonuçlarını bahane ederek MHP ile hesaplaşmak isteyenlerin 15 Temmuz'dan sonra referandumda hesaplaşmak istediklerini gördüklerine işaret ederek, bu duruma müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Partinin kararını eleştirenlere seslenen Karataş, dün izin vermedikleri gibi bugün de 48 yıllık partiye ihanet etmeye çalışanlara müsaade etmeyeceklerini dile getirdi. Bazı grupların MHP adına program yapmaya çalıştığını kaydeden Karataş, "MHP'yi toplum nezdinde güçsüz göstermek adına Türk ve ülkücü camianın yüzde 80'ninin 'evet' değil 'hayır' diyeceğini söylüyorsunuz. Bunu neye göre söylüyorsunuz? Kime göre söylüyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Karataş, MHP'nin teşkilatları dışında hiçbir yerden emir almadığını vurgulayarak, "Türk milliyetçilerinin karargah noktası MHP'dir. Aydınlıkçıların olduğu yer, Türk milliyetçilerinin merkezi değildir. Ulusalcıların oldukları yerler, Türk milliyetçilerinin karargah noktası değildir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bahçeli'yi bilmeyenler de 15 Temmuz'da tanıdı"

Zaman zaman "Vatan sana canım feda", "Hareketin lideri Devlet Bahçeli" ve "Ülkücü hareket engellenemez" sloganlarıyla konuşması kesilen Karataş, şöyle devam etti:

"(Devlet Bahçeli, Türk milliyetçiliği hedefine ihanet etti) diyorlar. Şimdi parti parti gezmiş, bugün 'MHP'yi kurtaracağım' diyenler, diyor. Siz parti parti gezerken, onlar MHP'nin hedefleriyle hüzünleniyor, bizlerle birlikte bu yolu yürüyordu. Ülküdaşlarıyla birlikte yürürdü."

Karataş, "MHP'ye akıl verenler, bizim partimizde akıl alacak bir durum yok. Yön verecek, istikamet belirleyecek bir lider var. Onu da anlayan bir Türk milleti var. Devlet Bahçeli'yi bilmeyenler de 15 Temmuz'da tanıdı. Devlet Bahçeli'nin ülkücülüğünden bahsedenler, acaba Devlet Bahçeli'nin Türk milliyetçiliği ve ülkücülüğün mücadelesinin kırıntısı olabilirler mi?" şeklinde konuştu.

MHP İstanbul İl Başkanı Karataş, konuşmasının ardından partisinin ilçe başkanlarına plaket verdi.

MHP İstanbul Milletvekilleri Arzu Erdem ve İsmail Faruk Aksu ile Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in de katıldığı program, Mustafa Yıldızdoğan ve Ali Kınık'ın konseriyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :