MHP Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Vural:

"ABD askerlerinin bir terör örgütü armasıyla Suriye'de bulunması kabul edilebilecek bir konu değil"-"(Dokunulmazlıkların kaldırılması) Anayasa Mahkemesine başvurularla, yargıdan kaçmak için bir arayış içinde olduklarını ortaya koyuyorlar"

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ABD askerlerinin terör örgütü YPG armalı üniforma giymelerinin kabul edilebilecek bir konu olmadığını söyledi.

Vural, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Suriye'de Amerikan askerlerinin YPG armalı üniforma giymelerine" ilişkin sorusu üzerine Vural, "Bunu çok vahim görüyorum. PYD ve YPG, PKK'nın türevleridir ve Türkiye tarafından terör örgütü ilan edilmiştir. Bu coğrafyada, bu örgütlerin terör konusunda ne kadar aktif oldukları açık ve nettir. ABD askerlerinin bir terör örgütü armasıyla orada bulunması kabul edilebilecek bir konu değildir." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuya ilişkin "ikiyüzlülük" açıklaması yaptığını anımsatan Vural, "Bu konu 'ikiyüzlülük' diyerek hafife alınmaktadır. Hani ABD bizi PYD, YPG konusunda anlamıştı. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet ama bu caydırıcılık kullanılamıyor. Bu oyunu bozabilmek için hükümet irade ortaya koymalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

HDP ve CHP'den dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa Mahkemesine başvuruların yapıldığının anımsatılması üzerine Vural, bu konuda yapılabilecek bir şey bulunmadığı kanaatinde olduğunu söyledi.

Vural, "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? 80 milletvekili ile 'dokunulmazlığımızı kaldırın' diye başvuranlar şimdi bunun iptal edilmesini istiyor. Teröre arka çıkan, üye olan herkes bu hesabı verecektir. Adalete teslim olmaktan başka çare yoktur. Anayasa Mahkemesine başvurularla, yargıdan kaçmak için bir arayış içinde olduklarını ortaya koyuyorlar." diye konuştu.

-"Türkiye, meseleyi kendi içinde halletmelidir"

İş adamı Rıza Sarraf'ın ABD'de tutukluluk süreciyle ilgili bir soruya da Vural, "Türkiye'yi ilgilendiren bu meselenin ABD'li savcıya kadar gitmesi maalesef çok üzüntü verici. Türkiye, bu süreci mutlaka yargılamalı ve Türk milletinin hakkı ve hukuku korunmalıdır. Ortaya çıkan bilgi ve belgelerin hangi amaçla kullanılacağı da bir risktir. Buna dikkat etmeli. Türkiye, kendi meselesini kendi içinde halletmelidir." karşılığını verdi.

Vural, "Yüksek yargı başkanlarının Rize'den sonra bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kırşehir'de bulunmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine de şu ifadeleri kullandı:

"Yargı bulunduğu konumu dikkate alarak hareket etmeli. Yoksa milletin yargısı olduğu kanaatini zedeler. Yargı bağımsızlığını sağlamak bize de düşmektedir ama en fazla yüksek yargıyı temsil eden değerli şahsiyetlere düşmektedir. Resmi program münasebetiyle orada bulunmaları yadırganacak bir husus değildir ama birtakım özel programların takibi konusuna özen göstermeleri gerekir."

Vural, bir başka soru üzerine de AB'nin vize serbestisi konusunda çifte standart uyguladığını söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :