MHP Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Vural:

"Türkiye'nin içinin de dış güçler tarafından karıştırılabileceği günlere doğru gidiyoruz. Tehdit Türkiye'ye yönelmiştir"

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türkiye'nin içinin de dış güçler tarafından karıştırılabileceği günlere doğru gidiyoruz. Tehdit Türkiye'ye yönelmiştir" dedi.

Vural, Türkiye Belediye Başkanları Birliği Başkanı Mehmet Keleş ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kabulde, Keleş, belediye başkanlarının sorunlarını içeren bir dosyayı Vural'a verdi.

Ardından, gazetecilerin dış politikaya ilişkin sorusunu yanıtlayan Oktay Vural, son günlerdeki gelişmelerin "dış politikanın iflas ettiğini ortaya koyduğunu" öne sürdü.

Türkiye'nin, devletin ve milletin menfaatlerini dikkate alacak bir dış politika geliştiremediğini savunan Vural, hem Irak ve hem de Suriye'den kaynaklanan milli güvenlik tehditlerinin arttığını kaydetti.

Vural, "Türkiye'yi yönetenler, yönettikleri devletin gücünü kullanarak neden bunları caydıramamıştır? Devlet, yönetme yeridir, şikayet etme yeri değildir" ifadesini kullandı.

"Kobani'ye verilen destek, şimdi terörist olarak nitelendirdiklerine verilen destek değil miydi?" diyen soran Vural, bugün, ABD ile Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana aynı eksene geldiğini belirtti.

Rusya'da PYD'nin temsilciliğinin açıldığını anımsatan Oktay Vural, hükümetin, Türkiye'nin gücünü kullanamadığını, Türkiye'nin caydırıcılığını sıfırladığını ifade etti.

Vural, "(Emevi Camisi'nde Cuma namazı kılacağız) diyenler, şimdi uçağımızı dahi uçurup terörle mücadele ekseninde adım atamamaktadırlar" diye konuştu.

- "Derin bir çatlak olduğu açık ve net"

Oktay Vural, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı siyasetçilerle görüşmesine ilişkin bir soru üzerine de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Derin bir çatlak olduğu açık ve net. Bugün Cumhurbaşkanı genel siyaseti dizayn etme ve yönetme gayreti içinde. Fiili bir darbe oluşturmaktadır. Tek adam anlayışının ortaya koyduğu tezahürlerdir. Bu derin anlaşmazlığın altında yatan, iflas eden politikalardır. Bu politikalardan bütün kadrolar sorumludur. Hepiniz oradaydınız. 'Esat bizi kandırdı, PKK bizi kandırdı, paralel bizi kandırdı', şimdi de 'Arınç, Gül bizi kandırdı.' Aslında AK Parti milleti kandırıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :