MHP Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Vural:

"Türk milleti bilsin ki terör örgütleri bu ülkeyi esir alamayacak, yönetemeyecek"- "Güvenlik güçlerimizin bu kahramanca mücadelelerinin zaferle gerçekleşmesi için bir iradeye ihtiyaç olduğu açıktır. MHP iktidarında terörün kökü kazınacaktır"

İZMİR (AA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terör saldırılarına ilişkin, "Türk milleti bilsin ki terör örgütleri bu ülkeyi esir alamayacak, yönetemeyecek" dedi. 

Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, son günlerdeki terör saldırılarına tepki gösterdi. 

Son 3 günde Ankara'da 97 kişinin, Erzurum ve Şırnak'ta da 3 güvenlik görevlisinin terör saldırıları nedeniyle hayatını kaybettiğini anımsatan Vural, "Türkiye, teröre açık bir devlet haline getirildi. Türkiye adeta 'serbest terör bölgesi" haline getirildi, taziye evine döndü. Terör örgütlerinin cirit attığı bir üke olmuştur. Buna zemin hazırlayanlar sorgulanmalıdır" diye konuştu. 

Vural, terör örgütlerine çeşitli politikalarla tavizler verildiğini, bunun da örgütleri güçlendirdiğini öne sürerek, bir an önce bu politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. 

Türkiye'de güvenlik ve istihbarat zafiyetleri olduğu iddiasında bulunarak, ülkenin terör örgütlerinin hesaplaşma alanı haline geldiğini savunan Oktay Vural, terörle etkin bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini anlattı.

Vural, şunları söyledi:

"Şu anda terörle mücadele yürüten kahramanlarımız, güvenlik güçlerimiz, askerlerimiz ve polislerimiz var, dağda bayırda, şehirde, sınırda... Gece gündüz demeden bu mücadeleyi sürdürüyorlar. Allah askerlerimize, polisimize güç kuvvet versin. Onlara mücadele azmi versin. Bu kahramanca mücadeleyi sürdüren güvenlik güçlerimizin aileleri ve Türk milleti bilsin ki terör örgütleri bu ülkeyi esir alamayacak, yönetemeyecek. Teröre teslim olmayacağız, terörü masum göstermeyeceğiz." 

Terörle müzakere edilmeden, taviz vermeden mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Oktay Vural, "Güvenlik güçlerimizin bu kahramanca mücadelelerinin zaferle gerçekleşmesi için bir iradeye ihtiyaç olduğu açıktır. MHP iktidarında terörün kökü kazınacaktır. Terör örgütlerine endeksli politikalardan vazgeçilecektir. Hem terörle hem de ona yataklık edenlerle en etkili mücadeleyi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı