MHP Grup Başkanvekili Usta:

MHP Grup Başkanvekili Usta:

"FETÖ'nün hala üzerine gidilmemiş uzantılarının maskelerini düşürmediğimiz sürece bu ülkenin sancısı ortadan kalkmayacaktır. Bu konuda devlete, Hükümete çok büyük vazife düşüyor"- "Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu anlamda Hükümetin doğru yap

SAMSUN (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, "FETÖ'nün hala üzerine gidilmemiş uzantılarının maskelerini düşürmediğimiz sürece bu ülkenin sancısı ortadan kalkmayacaktır. Bu konuda devlete, Hükümete çok büyük vazife düşüyor." dedi.

Usta, partisinin Samsun İl Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Türkiye'nin 15 Temmuz süreci yaşadığını hatırlatan Usta, "FETÖ ile mücadele en dürüst, en adil ve en şiddetli şekilde devam etmelidir. Ciddi mağduriyetler yaratılıyor. Bu mağduriyetlerin yaşatılmaması lazım. 'Alt düzeydeki memurlarla, işçiyle, çaycıyla, çorbacıyla, ebeyle, hemşireyle uğraşmanın vakti değildir' diyoruz Milliyetçi Hareket Partisi olarak. Elbette onlardan da suça bulaşmış olanları varsa mücadele yapılması, cezasız kalmaması lazım. Yapılan işlerin tamamının adil yargılama kuralları çerçevesinde yapılması lazım." diye konuştu.

MHP olarak "Terörün siyasi ayağıyla ilgili mücadele neden yapılmıyor?" diye sorduklarını aktaran Usta, bu mücadele başlatılmadığı sürece ülkedeki riskin azalmayacağını ifade etti.

Usta, 15 Temmuz'da Türkiye'nin işgalin eşiğinden döndüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Eğer bu ülke işgalin eşiğinden döndüyse alt düzeydeki memur işgal etmeyecek. Bunlar zaten bu toplumun içinde yaşıyorlar. Demek ki bu terörün ucu dışarıda. Dışarıdaki güçlerde bir zayıflama yok. Onlarda zayıflama yoksa onların içeride yarın başka şekilde kullanabileceği insanların maskesini düşürmek lazım. Özellikle siyasetçiler, iş adamları açısından o maskeyi düşürmek lazım. FETÖ'nün hala üzerine gidilmemiş uzantılarının maskelerini düşürmediğimiz sürece bu ülkenin sancısı ortadan kalkmayacaktır. Bu konuda devlete, Hükümete çok büyük vazife düşüyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak uzun süredir söylüyoruz. Genel Başkanımız başta olmak üzere sürekli söylüyoruz. Siyasi ayakla mücadelenin başlatılması lazım. Bu başlatılmadığı sürece yeni risklerle karşı karşıya kalmak durumundadır."

FETÖ'nün üst kademedeki siyasette bulunan eski yeni veya bakanlar, milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanları, meclis üyeleri, il başkanları ile mücadele edilmesi gerektiğini anlatan Usta, şunları kaydetti:

"Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu anlamda Hükümetin doğru yaptığı politikaları destekliyoruz. Terörle mücadele bunlardan bir tanesi. Türkiye'de yönetim sistemi değiştirilmesine ilişkin anayasa değişikliği de bunlardan biridir. Biz bunları destekledik. Önümüzde uyum yasası var. Meclise gelenler oldu, gelecekler var. Bunlarla ilgili MHP olarak bizim çalışmalarımız var. Bu çalışmalar da başlatıldı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :