MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu:

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu:

"(Gül'ün açıklaması) Bu Cumhurbaşkanlığına devam etmeyi düşündüğünü belirtiyor"

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "gelecekle ilgili bir siyaset planım yok" açıklamasını, "Bu, Cumhurbaşkanlığına devam etmeyi düşündüğünü belirtiyor" şeklinde yorumladı. 

Halaçoğlu, Gül'ün açıklamasını AA muhabirine değerlendirdi. Böyle bir açıklamanın normal olduğunu ifade eden Halaçoğlu, "Bu, Cumhurbaşkanlığına devam etmeyi düşündüğünü belirtiyor. Şimdi AKP'de bayağı sıkıntılar yaşandı. Abdullah Bey'in Başbakanlığı ve Genel Başkanlığı ile ilgili. Tabi ki böyle konuşacaklar" dedi.

Bunun sürpriz bir hadise olmadığını vurgulayan Halaçoğlu, şöyle devam etti:

"Ne kadar birbirlerine ters gibi görünseler de yine de ters olmazlar. Hiçbir zaman olmazlar. Kader yolcuları oldukları için ters düşemezler. Birçok sebepten ters düşmezler. Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı olmayı isteyecektir tabi ki, o anlamda söylüyordur. Şimdi belki Başbakan artık Cumhurbaşkanlığı'na girmemeyi düşünebilir. Çünkü anayasal değişiklikler söz konusu olmadığı için, yani yarı başkanlık sistemi söz konusu olmadığı için istemeyebilir. Ama seçileceği garanti olduğu takdirde de her şey birden değişebilir. Şu an böyle konuşmalarına bakmayın. Daha çok zaman var."

 

-"Bu iki ismi gündemde tutmak için"

 

Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda partimizle karara varmış değiliz. İstişareleri başlattık" açıklamasına ilişkin şunları söyledi:

"Şu an değişik senaryolar ortaya konabilir. Bu iki taraflı konuşmaları kendilerinin gündemde kalması açısından önemli. Yani halkın gözünde 'ya Abdullah Gül ya da Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olur' gibi bir imajı sürekli milletin kafasında yer etmesi için, böyle bir programla yürütüyorlar.  Bu iki ismi gündemde tutmak için. Onun dışında Cumhurbaşkanlığı için şu an başka bir isim konuşulmuyor. Bunları sürekli kafaya yerleştirip, daha sonra  Cumhurbaşkanlığı seçiminde de bir aşama elde edeceklerini düşünüyorlar." 

Kaynak:Haber Kaynağı