MHP Grup Başkanvekili Akçay:

MHP Grup Başkanvekili Akçay:

"MHP'nin varlığının dayanağı Türk milletidir, milli iradedir, Türk devletidir, Türk vatanıdır ve MHP'nin anahtarı Türk milletinin elindedir"-"CHP'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda MHP'ye gösterdiği tepkiden sonra artık Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurb

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "MHP'nin varlığının dayanağı Türk milletidir, milli iradedir, Türk devletidir, Türk vatanıdır ve MHP'nin anahtarı Türk milletinin elindedir." dedi.

Akçay, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanması için çalışmalara katkı vereceklerini söyledi.

Son günlerde CHP sözcülerinin açıklamalarının, milli iradeyle ortaya konan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini yok sayan, sistemin gereklerini görmezden gelen, adeta gayri meşru bir yola kaydığını ifade eden Akçay, "CHP, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı bir cephe siyaseti yürütmekte, bunu yaparken de siyaseti merdiven altına indirmeye gayret etmektedir." diye konuştu.

CHP'nin, Genel Başkan Devlet Bahçeli ve MHP'ye yönelik saygısızca, mesnetsiz iddialarla siyasi nezaket sınırlarını aştığını vurgulayan Akçay, şöyle devam etti:

"Genel Başkanımızın açıklamalarıyla şimdiden şaşkına dönüp çıldıranların 3 Kasım 2019’da dudakları uçuklayacak. CHP, 3 Kasım 2019’da ıskartaya düşmenin paniği içindedir. CHP’nin başına MHP gibi büyük bir taş düştü. 3 Kasım 2019’da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ‘Milli Devlet, Güçlü İktidar’ geliyor, haberleri olsun."

- "4,5 saat sürmüşse kısa demektir"

CHP sözcülerinin "mesnetsiz ve ahlak dışı açıklamalarına" bugün de devam ettiklerini ifade eden Erkan Akçay, "Sayın Genel Başkanımızın Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmesine dair yorumları, saçma sapan ve seviyesiz bir boyuta inmiştir. MHP'nin varlığının dayanağı Türk milletidir, milli iradedir, Türk devletidir, Türk vatanıdır ve MHP'nin anahtarı Türk milletinin elindedir. MHP, siyasetin onurlu amiral gemisidir." değerlendirmesinde bulundu.

CHP sözcülerinin, kendi düşüncelerine MHP seçmenini de alet etmek amacıyla kendilerine gelen telefonlardan bahsettiklerini aktaran Akçay, "Biz de çok sayıda telefon alıyoruz. 16 Nisan anayasa değişikliği sürecinde yalan, iftira, kara propaganda yapılmıştır. Bunların aslının olmadığı net olarak anlaşılmıştır. Vatandaşlarımızın dalga dalga 3 Kasım 2019 sürecine teveccüh göstermektedir." dedi.

"CHP, Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıklamasına karşılık ağız dolusu saygısızca saldıracağına, külhan beyliği yapacaklarına dönecekler, gidecekler kendi genel başkanına soracaklar." diyen Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık CHP'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda MHP'ye gösterdiği tepkiden sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığına aday olmak gibi bir mecburiyeti vardır. Bu onun için onur meselesi haline gelmiştir. Aday olma mecburiyeti vardır.

CHP, kavgasız, gürültüsüz kongre yapamıyor. Siyaset bezirganları bizi anlayamazlar. Neymiş, zirve 30 dakika sürmüş. Beyefendilerin apartman toplantısı bile 4,5 saat sürüyormuş. Zaten CHP Mecliste de böyle. Eğer CHP'nin bulunduğu apartman toplantısı 4,5 saat sürmüşse, inanın kısa sürmüş demektir. CHP, istikşafi görüşmelerde de boşa dönen kasnak gibi çalışmıştır. Mecliste de boşa dönen kasnak gibi çalışıyor. CHP'nin bulunduğu yerde meseleler ne bir çözüme kavuşur ne de bir neticeye ulaşır. Saatler, günler, aylar, yıllar kaybolur gider."

- "Komisyon çalışmalarına başlayacak"

Akçay, bir soru üzerine, AK Parti ile MHP arasında uyum yasalarıyla ilgili oluşturulacak üçer kişilik komisyonun, önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacağını bildirdi.

Komisyonun, 3 Kasım 2019'a giden sürece ilişkin çalışmalar yapacağını aktaran Akçay, uyum yasalarının, ittifak konularının gündeme geleceğini vurguladı.

Bir başka soru üzerine Akçay, "3 Kasım 2019'dan Anadolu'nun pek çok yerinde CHP'nin tabelaları, kendi yöneticileri tarafından indirilirse şaşırmayın." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :