MHP Genel Sekreteri Büyükataman:

MHP Genel Sekreteri Büyükataman:

"Kendilerini MHP Genel Başkan adayı olarak kamuoyuna lanse eden bazı isimleri avladığı bilinen paralel yapı, olağanüstü kurultay için yargıya başvuran malum isimlere destek vererek yargı sürecine etki etmişti"- "O cemaatçi hakimler, 15 Temmuz alçaklığında

ANKARA (AA) - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, paralel yapının, partisinin olağanüstü kurultayı için başvuran "malum isimlere" destek vererek yargı sürecine etki ettiğini belirterek, "O cemaatçi hakimler, 15 Temmuz alçaklığından sonra, önce gözaltına ve sonrada görevinden açığa alınmıştır. Partimiz aleyhine karar veren hakimlerin ne olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır" ifadesini kullandı.

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin hala darbe tehlikesini aşamadığını belirttiğini ve "Gülenci subaylar, dış dinamiklerin de etkisiyle gerçekleştirilebilecek operasyonlar sonrasında yeni bir darbe girişimini deneyebilirler." dediğini anımsattı.

"Öncelikle belirtmek isteriz ki Sayın Ümit Özdağ’ın açıklamaları, kendi şahsi görüşlerini yansıtmakta olup Milliyetçi Hareket Partisi’nin görüşleri değildir. Partimiz adına açıklamada bulunabilecek olan kişi ve merciler bellidir. Sayın Özdağ'ın açıklamaları bu çerçevede değerlendirilmelidir." uyarısında bulunan Büyükataman, şunları kaydetti:

"Sayın Özdağ’ın bu konuda bildiği bir şey varsa ivedilikle yetkili makamlarla bildiklerini paylaşmalıdır. Görünen odur ki Sayın Özdağ'ın bu anlamda haber kaynakları mevcuttur. Burada ilginç olan husus ise bugün üst perdeden gelecek adına kehanetler ortaya koyan Sayın Özdağ'ın ülkemize darbenin en önemli ayağını teşkil eden, MHP’yi işgal planı yapanlarla korsan kurultay düzenlerken bu işleri öngörememiş olmasıdır. Bu nasıl stratejik akıldır? Ya da daha kötüsü, bunlar öngörülmüş olmasına rağmen bile bile mi bu yapıya hizmet edilmiştir?

1 Kasım seçimlerinin hemen sonrasında bazı çevrelerin, yangından mal kaçırır gibi, büyük bir telaşla giriştikleri MHP'de olağanüstü kongre yapma çabalarının kaynağı ve destekleyicilerinin, hain 15 Temmuz kalkışmasını yapan odaklardan geniş ölçüde destek gördükleri açıkça ortaya çıkmıştır."

- "Telaş ve acelecilik"

Büyükataman, bugün darbecilik suçlamasıyla gözaltına alınan, aranan, yurt dışına kaçan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) temsilcilerinin MHP'ye olan ilgisinin, bundan önce hiç olmadığı kadar arttığına dikkat çekti.

15 Temmuz'da yaşananlara işaret eden Büyükataman, şöyle devam etti:

"Televizyonları, gazeteleri, radyoları, yazarları, iş adamları, sanatçıları, askerleri, polisleri, imamları, sivil toplum kuruluşları tam kadro MHP'de olağanüstü kongre olması için seferberlik başlatmıştı. Telaşla MHP'yi kongreye götürmeye çalışan çevrelere yönelik medya desteği ve ekonomik kaynak sağlayan odakların FETÖ'cü gruplarla bağlantıları partimiz temsilcileri tarafından defalarca dile getirilmiş, ısrarla bu telaşın ve aceleciliğin sebepleri sorulmuştu. Ancak bir türlü tatmin edici bir yanıt alamadık, ta ki 15 Temmuz’daki ihanet kalkışmasına kadar.

Bu süreçte özellikle mahkemeye intikal eden MHP kongresi için, yargıdaki FETÖ mensupları olağanüstü gayret gösterdiler. Kendilerini MHP Genel Başkan adayı olarak kamuoyuna lanse eden bazı isimleri avladığı bilinen paralel yapı, olağanüstü kurultay için yargıya başvuran malum isimlere destek vererek yargı sürecine etki etmişti. Bir ülkücü hakimin verdiği kararı 'Bu hakim ülkücü, MHP'de yönetimde bulunmuştur' diye utanmadan HSYK'ya şikayet edenler, tescilli FETÖ mensubu hakimin kongreye yönelik tedbir kararını kaldırmasını sırıta sırıta kamuoyuna duyurdular.

O cemaatçi hakimler, 15 Temmuz alçaklığından sonra, önce gözaltına ve sonrada görevinden açığa alınmıştır. Partimiz aleyhine karar veren hakimlerin ne olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır."

- "HSYK üyeleri ortaya çıkacak"

İsmet Büyükataman, önümüzdeki günlerde MHP'nin kongresi için "yargıda ağ kuran" tüm FETÖ'cülerin ilişkilerinin ortaya çıkacağını vurguladı.

Büyükataman, "Zaten aylardır takip edildikleri duyumunu alıyorduk. Mahkeme kararlarını haftalar öncesinden duyurmalarının hikmeti neymiş, hepsi öğrenilecektir. MHP'de olağanüstü kongre olması ve FETÖ'cülerin hedefinin başarıya ulaşması için hangi HYSK üyeleri aktif roller üstlenmiş ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

- "Bahçeli, haklı çıktı"

Büyükataman, "Bizim paralele teslim edecek bir partimiz yoktur." diyen Bahçeli'nin, bu konuda haklı çıktığını vurguladı.

Büyükataman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"MHP’de değişim isteyenlerin kimlere umut bağladıkları net şekilde görülmektedir. MHP'de değişim gerçekleştirmek isteyenler, darbe girişimi gerçekleşmeden hedefine ulaşmış olsaydı, Milliyetçi Hareket Partisi bu yapı tarafından ele geçirilmiş olsaydı, 15 Temmuz darbesinde ülkücü hareket mensupları sokağa dökülecek ve darbecilerin ekmeğine yağ sürülecek bir iç savaş çıkacaktı. Hesap edilen buydu. Ancak siyasi öngörüsüyle her zaman haklı çıkan ve 15 Temmuz darbe girişimindeki duruşuyla adını tarihe altın harflerle yazdıran Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bu ihanet odaklarının oyunlarını boşa çıkarmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi, karanlık ve oldukça sıkıntılı dönemde devletinin ve milletinin yanında ne pahasına olursa olsun tavizsiz şekilde durmuş, hiçbir gayri meşru oluşum veya çeteleşmeye aman vermemiştir, vermeyecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :