MHP Genel Başkanı Bahçeli: PYD/PKK'nın defteri dürülmelidir

MHP Genel Başkanı Bahçeli: PYD/PKK'nın defteri dürülmelidir

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "ABD'nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır. Suriye Demokratik Güçleri çatısı altında kamufle edilen PYD/YPG'nin hesabı görülmeli, defteri dürülmeli, şehitlerimizin aziz ruhları şad edilmelidir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da yapılan, partisinin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısı kapanış oturumunun ardından basın toplantısı düzenledi.

Bir asrı geçen süredir, Türkiye'nin güney sınırları boyunca "fitne kazanı kaynatıldığını" belirten Bahçeli, emperyalizmin önce kaos çıkartıp daha sonra müdahale gerekçeleri oluşturduğunu ifade etti.

Bahçeli, Anadolu'nun fethinden beri zulmün hesabının bitmediği, kara kaplı defterin hiç kapanmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türk milletine kimi zaman simetrik, kimi zaman da asimetrik yöntemlerle saldırı düzenlenmiştir. Türklüğün son yurdundaki varlığı, birilerini hep rahatsız etmiştir. Komplo ve kumpaslarla vatan elimizden alınmak istenmiştir. İşbirlikçiler ve ihanet lobisi kanalıyla milletimizin bölünmesi projelendirilmiştir. Dünden bugüne iyi gibi takdim edilen iğrenç niyetler hep aynıdır. On yıllar boyunca aktörler ve zaman doğal olarak değişse bile, saha ve zemin, amaç ve araçlar hep bildik ve tanıdıktır.

 

Güney sınırlarımızın hemen dibinde, vatan topraklarının mücavir kesimlerinde, alenen terör koridoru açılması, bir terör devleti kurulması için canla başla sürdürülen şirret faaliyet şu an için en yakın, en yalın milli güvenlik tehdididir. PKK, sınırlarımızda himaye ve destek görmektedir. Daha vahimi ise sayıları 30 bini bulan teröristlerden sözde sınır muhafız birlikleri kurulmasıdır."

 

Türkiye'nin şu anda sınırlarının diğer yakasından kaynaklanan muazzam bir tehdit dalgasına muhatap olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Halep'in en büyük ilçesi olan, doğusu Azez'e, batısı Hatay'a, kuzeyi Kilis’e komşu bulunan Afrin'de terör devletinin provaları yapılmaktadır. Amanos Dağları Afrin'e açılan penceredir ve bu yolla teröristler yıllar içinde vatana sızmış, hain ve kanlı eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Şunu herkes görmelidir ki Afrin'de Ankara'nın kuyusu kazılmaktadır." dedi.

 

Bahçeli, Münbiç'in PYD/PKK'nın hakimiyetinde olduğunun ve terör koridorunun Akdeniz'e ulaşabilmesi için burasının oldukça stratejik önem taşıdığına değinerek, "ABD, bu maksada, gözü dönmüşçesine yardım ve yataklık etmektedir. Afrin, Türkiye'nin sınır güvenliğini emniyete almak için temizliği mecburi olan stratejik bir noktadır. Halep'in bu ilçesi terörizmin esaretinden kurtarılırsa, PYD/YPG'li caniler Münbiç'ten sökülüp atılırsa, Suriye'nin kuzeyinde hainlerin barınma imkanı, tutunma ihtimali kalmayacaktır." ifadesini kullandı.

 

"ABD'nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kütahya'da, günlerdir beklenen Afrin operasyonun sahada fiilen başladığını ilan ettiğini hatırlatan Bahçeli, "Nihai olarak 'Zeytin Dalı' isimli askeri harekat dün saat 17 itibariyle yıldırım gibi hainlerin tepesine inmiş ve icra edilmiştir." diye konuştu.

 

Bahçeli, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygıyla yaklaşarak bölgesel istikrar ve güvenlik için devreye girdiğini bildirdi.

 

Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

 

"Bu operasyon için gerekli askeri, siyasi ve diplomatik tüm hazırlıklar tam bir uyum ve dengeyle yapılmıştır. Artık terör örgütü PYD/PKK'ya Afrin'in tabut, arkasından sırayı alacak olan Münbiç'in mezar olması yegane ve sonuna kadar desteklediğimiz milli hedeftir.

 

ABD'nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır. Suriye Demokratik Güçleri çatısı altında kamufle edilen PYD-YPG'nin hesabı görülmeli, defteri dürülmeli, şehitlerimizin aziz ruhları şad edilmelidir. Bunun başka yolu kalmamıştır. Ya Afrin yıkılsın ya da teröristler yakılsın. Ya istiklal ya ölüm, ya zafer ya da son nefere, son nefese kadar şehadet. Bilinsin ki Kerkük'e 5 bin bozkurtla gidecek kadar gemileri yakan milliyetçi-ülkücü hareket, yeri gelirse, ihtiyaç hasıl olursa, 'Ha ekmeğini yediğim ha kefenini giydiğim ülkem' diyerek, binlerce gönüllüsüyle Türkiye'nin kudretini tescil için Afrin'in boğazına çökecektir. Yetmedi, Münbiç'e gök gürlemesini andıran bir imanla sel gibi akacak, mızrak gibi saplanacaktır.

 

Gözümüz karadır, zira mevzu bahis vatandır. Şakamız yoktur, zira konu milletin bağımsızlığı ve güvenliğidir. Kahraman Mehmetçik yalnız değildir, nice Mehmetler vatan sathında onlara katılmak için hazırdır. Hükümet yalnız değildir, Milliyetçi Hareket Partisi yanındadır. Devlet asla yalnız değildir, millet vardır ve ayaktadır. Türkiye'ye kanlı silahlarını çevirenler buna pişman edilmelidir. Mücadeleyse mücadele, cansa can, feda olsun vatana diyor, Allah’tan kahramanlarımıza muvaffakiyetler diliyorum."

 

"Çok basit, çayla şeker gibi"

Bahçeli, basın toplantısı sonrası, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

 

İttifak komisyonu toplantıları ve takvimine ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, "Komisyonun değerli üyeleri, toplantılarını yapmıştır. Toplantının adabı üzerinde ve takvimi üzerinde bazı prensiplere ulaşmışlardır. Onların gerçekleşmesini beklemekle ilgili çok da uzun sürmeyeceği görüşündeyim." dedi.

 

Operasyona yönelik dün Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım'la görüşmesinin detaylarının sorulması üzerine ise Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:

 

"Sayın Başbakanımız dün akşam bizleri telefonla arayarak görüşme isteğinde bulunmuşlardır. Bizden önce de Almanya'da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşme isteğini iletmiş. Zannediyorum Almanya dönüşü yetişmediği için pazartesi veya salı günü o gerçekleşme olacaktır, diye düşünüyorum.

 

Sayın Başbakan, açık kalplilikle, televizyonlarda da ifade ettiği şekliyle, Afrin operasyonunun, yani Zeytin Dalı operasyonunun amacını net olarak ifade etmiştir. Onun ifadesiyle yetinmekte yarar vardır, televizyon konuşmacıları gibi kafamıza göre yorum getirmeyelim."

 

"Afrin'den sonra Münbiç'e de operasyon yapılmasına" ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, "Çok basit, çayla şeker gibi. Eğer şekeri yerseniz zararı var, çayı içerseniz zararı var, ikisi bir arada olursa keyif olur." karşılığını verdi.