MHP Genel Başkanı Bahçeli hakkında suç duyurusu

MHP Genel Başkanı Bahçeli hakkında suç duyurusu

Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, partisinin genişletilmiş il istişare toplantısındaki konuşmasında HDP'ye oy veren seçmenlere hakaret ettiği iddiasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu

İSTANBUL (AA) -  Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, partisinin genişletilmiş il iştişare toplantısındaki konuşmasında, HDP'ye oy veren seçmenlere hakaret ettiği iddiasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına gelen Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar, hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunmadan önce bir basın açıklaması yaptı.

- "Halka yönelik hakareti daha önce yapmamıştı"

ÖHD Eş Başkanı avukat Sinan Zincir, vatandaşların da suç duyurusunda bulunabilmeleri için sosyal medya hesaplarından bir dilekçe yayınladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"MHP ve Devlet Bahçeli, HDP'nin değerlerine her gün ve her dakika hakaret ediyorlardı. Bu hakaretlerini, HDP'ye oy veren 6 milyona açıktan hakaret edecek bir noktaya getirdiler. Devlet Bahçeli'nin danışmanlarından biri de bu hakareti doğruladı. Milyonlara, 'şerefsiz' diyen bir parti genel başkanı var bu ülkede. Bu halkları karşı karşıya getiriyor, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ediyor, ciddi bir kutuplaşma yaratıyor. Devlet Bahçeli'nin kimliği olmayan, duruşu olmayan ideolojisi budur. Değerlerimize her gün hakaret ediliyordu, ancak halka yönelik böyle bir hareketi en azından daha önce yapmamıştı." 

-Bahçeli'nin "hakaret ve aşağılama" suçlarından yargılanması talebi

Bir konuşma yapan avukat Eren Keskin de, yaşamda en kutsal olan duygunun vicdan olduğunu belirterek, "MHP ve Ülkü Ocakları bu coğrafyanın en vicdansız hareketidir. O nedenle kendilerine çok yakıştı bu söylem. Bence 'şeref' gibi bir kavramı, Devlet Bahçeli ve ülkücülerin ağızlarına dahi almamaları gerekiyor. Biz HDP'ye oy vererek şerefli ve vicdanlı davrandık ve bu davranışımıza devam edeceğiz" dedi.

Açıklamaların ardından avukatlar, suç duyurusu dilekçelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu. Dilekçede, Bahçeli'nin "hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama" suçlarından yargılanması talebinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı