MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bize düşen bunların foyasını meydana çıkarmak

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bize düşen bunların foyasını meydana çıkarmak

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "CHP, başkalarının dümeninden tutunup akıl tutulması yaşayabilir. İftira siyasetinden medet umabilir. Bize düşen, bunların foyasını meydana çıkarmaktır." dedi.

ABD'de süren Rıza Sarraf davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Zarrab denilen şarlatan, ABD'nin kendi kanunlarına göre bir suç işlediyse, yargılansın ve hakettiği cezaya çarptırılsın. Buna kim itiraz edebilir, bundan kim rahatsız olabilir? Türkiye’de, Türk topraklarında işlenen bir suç varsa, bunun hesabının sorulacağı yer de Amerika mahkemeleri değil, Türk yargısıdır. Bu kirli şahıs, bu suçlar için Türkiye'ye iade edilmeli, ABD bu konuda elindeki bilgi ve belgeleri Türkiye'ye vermelidir. Türkiye'de yargılanmalı, en ağır şekilde cezalandırılmalı, cezasını çektikten sonra da Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır." 

Evrensel kabul gören hukukun temel normları ve gereklerinin bunlar olduğunu ifade eden Bahçeli, "ABD’deki yargılama sürecinde bunlar görmezden gelinmekte ve sözde hukuk kılıfı içinde Türkiye’ye tezgah kurulmakta, Türk ekonomisinin çökertilmesi hedef alınmaktadır. Dava, Türkiye’de siyasi sonuçlar doğurmak amacıyla saptırılmakta ve yönlendirilmektedir." dedi.

"Eğer onurumuza ve haysiyetimize sahip çıkmazsak..."

MHP'nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ABD’de sorgulanmasına, gıyaben ve kasten mahkemeye çıkarılmasına şiddetle karşı olduğunu belirten Bahçeli, "Eğer onurumuza ve haysiyetimize sahip çıkmazsak, bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi korumazsak, siyaset kurumumuzu başkalarının tanzim etmesine ses çıkarmazsak, Türkiye’yi bekleyen mukadder akıbet, dış güçlerin fiilen mandası altına girmek olacaktır." ifadelerini kullandı.

Böyle bir zilleti, Türk milleti ve Türk milliyetçilerinin asla kabul etmeyeceğini, buna heveslenenlerden de bunun hesabını mutlaka soracağını ifade eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye’yi hedef alan komplo, kumpas ve suikastlar karşısında milli bir duruş sergilemenin, herkes için ahlaki ve vicdani bir zorunluluk, vatanseverliğin asgari bir icabı olduğunu dile getirdi.

"Hangi bağımsızlık vardır ki, yabancıların öğütleriyle, yabancıların planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir olay kaydetmemiştir, kaydetmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsızdır, böyle de kalacaktır." diyen Bahçeli, Atatürk'ün "Türkiye hiçbir milleti taklit etmeyecektir. Türkiye ne Amerikanlaşacak, ne de Batılılaşacaktır. O sadece özleşecektir." sözünü anımsattı. Bahçeli, "Özümüz neyse, kökümüz neyi gerektiriyorsa, milli vicdanımız neyi emrediyorsa onu yapacağız, onunla bir ve bütün olacağız." değerlendirmesinde bulundu. 

Bahçeli, CHP'nin başkalarının dümeninden tutunup akıl tutulması yaşayabileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"İftira siyasetinden medet umabilir. Türkiye’yi yabancı ülkelere sürekli şikayet edebilir, etmiştir de. Bize düşen, bunların foyasını meydana çıkarmaktır. Bu müflis CHP kafasına soruyorum; Oğlan babadan görür at oynatmasını, kız anadan görür sofra donatmasını, peki siz kimden gördünüz böylesi çürük ve çorak siyaseti. Türkiye muhaliflerinin ekmeğine yağ sürüyor, emellerine hizmet ediyorsunuz. Hadi bizden utanmıyorsunuz; bari Atatürk’ten utanın, milletten utanın, ceddimizden utanın, bu da olmadı, hiç olmazsa Allah’tan utanın, Allah’tan korkun.

Türk milleti, bir yese de bin şükreder. Sussa da unutmaz, sessiz kalsa da ehli salibin elinden tutanları, sözcülüğüne heves edenleri asla ama asla aklından çıkarmaz ve affetmez. Türk milleti yenilmez, teslim olmaz, tehditlere boyun bükmez. Diyordu ki Aziz Atatürk: 'Türk yenildi derlerse inanmayınız, yenilen kumandandır.' Ben de ekliyorum: Bunu da asla unutmayın."

"Vatan savunmasında şuur birdir"

"Bazıları da var ki tıpkı karabatak gibi bir görünüp bir kayboluyorlar. Tıpkı karaçalı gibi ara bozmak, araya girmek, gıybet yapmak, onu bunu çekiştirmek, dedikodu çarkını çevirmek için zannedersiniz özel görevli gibi çalışıyorlar." ifadelerini kullanan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir kısım siyasi mevta ve marazi tipin MHP'nin milliyetçilik anlayışına itirazları varmış. Bunlar gelsinler de dertlerini külahıma anlatsınlar. Bunların ipiyle suya inilmez, sularında pirinç haşlanmaz. Her seferinde uyarıyor, her defasında akıllarını başlarını almalarını söylüyoruz, ne çare, 'bana mısın' demiyorlar." 

Hiçbir partinin, hiçbir siyasi geleneğin tıpatıp birbirine benzemek zorunluluğu bulunmadığını anlatan Bahçeli, ancak vatan savunmasında, millet mücadelesinde, milli olmak konusunda paydanın ortak, zeminin aynı, şuurun bir olduğunu ifade etti.