MHP Genel Başkanı Bahçeli, Antalya'da

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Antalya'da

Bahçeli: "Türkiye'de bazı taleplere karşılık vermek için ödün vermek çözüm olmuş. İmralı'dan bir talep doğuyor, yerine getiriliyor, adı çözüm. Kandil'den bir talep doğuyor, yerine getiriliyor, adı çözüm"

ANTALYA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'de bazı taleplere karşılık vermek için ödün vermek çözüm olmuş. İmralı'dan bir talep doğuyor, yerine getiriliyor, adı çözüm. Kandil'den bir talep doğuyor, yerine getiriliyor, adı çözüm" dedi.

Çeşitli temas ve ziyaretler için Antalya'da bulunan Bahçeli, Korkuteli ilçesinde halka seslendi, daha sonra, Korkurteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe'yi makamında ziyaret etti.

Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle iki gündür Antalya'da bulunduklarını belirten Bahçeli, MHP'li belediye başkanlarıyla toplantı yaptıklarını ve Antalya'da 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde kazandıkları belediye başkanlıklarını yerinde ziyaret ettiklerini söyledi.

Korkuteli'nin 1999 yılından bu yana MHP'yi hiç yalnız bırakmadığını ve bağrına bastığını ifade eden Bahçeli, bundan dolayı hangi partiden olursa olsun Korkuteli'nde yaşayan her vatandaşa teşekkür ve şükranlarını sunduklarını dile getirdi.

Korkuteli'nin Antalya'nın yaylası olduğunu ve gün geçtikçe modern bir ilçe haline geldiğini belirten Bahçeli, Belediye Başkanı Hasan Gökçe'nin ilçeye önemli hizmetler yapacağını söyledi. Bahçeli, "Hasan Gökçe'nin her türlü haksızlığa karşı da büyük bir sabrı vardır. Korkuteli, adaletsizliği, kendi vicdanına iradesiyle ortaya koyarak bir kez daha Gökçe'yi bağrına basmıştır. O bakımdan çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

- "Çatışma ve ölüm dalgası Türkiye'ye yaklaşmıştır"

Türkiye'nin 7 Ekim'den bu yana çok karışık bir hale geldiğini savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, adına "Arap Baharı" denilen ve Tunus'tan başlayıp, Mısır'a, Libya'ya, Suriye'ye geçen çatışma ve ölüm dalgasının Türkiye'ye de yaklaştığını öne sürdü.

Birçok hainin fırsat kolladığını ve Ortadoğu'daki gelişmelere ve Suriye'nin kuzeyinde "Batı Kürdistan" hevesinde olanlara özenerek Türkiye'yi kan gölüne, yıkıma ve yangına çevirmeye çalıştığını belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bir an düşününüz 7 Ekim'den bu yana İstanbul'un her sokağında, her semtinde otobüsler yanıyor, arabalar yanıyor, mağazalar talan ediliyor, sürekli yangınlar çıkartılıyor. İnsanımızda huzur ve güven kalmamış. Yine aynı süreç içerisinde Güneydoğu Anadolu'nun birçok il ve ilçelerinde sürekli olarak eylemler ortaya konuyor, ayaklanmanın provaları yapılıyor. Türkiye'de kuzey Kürdistan kurulması için Türkiye Cumhuriyeti Devletini tehdit ve tahrip ediyor. Bunun adına da birileri çözüm diyor fakat çözümün ne olduğunu da bir türlü söyleyemiyor. Türkiye'de bazı taleplere karşılık vermek için ödün vermek çözüm olmuş. İmralı'dan bir talep doğuyor, yerine getiriliyor, adı çözüm. Kandil'den bir talep doğuyor, yerine getiriliyor, adı çözüm. Güneydoğu'nun her yeri yangın, karakollar basılıyor, kaymakamlık binaları işgal ediliyor, valiler ortada yok, sadece polis kardeşlerimiz kalmış, Türkiye de hala çözüm peşinde."

Çözümden ne anlaşılması gerektiğinin ise bir türlü söylenemediğini ifade eden Bahçeli, 1978 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Fis köyünde birinci kongresini yapan terör örgütü PKK'nın amacının bağımsız Kürdistan devleti kurmak olduğunu savundu.

Bahçeli, 1984 yılından bu yana 40 bin kişi ve 7-8 bin civarında emniyet mensubu ve askerin şehit olduğunu belirterek, "O günden bugüne kadar bu ülkeyi yönetenler, bu kadar çözüm isteğinde heveslenenler, 1 Ağustos 2009 tarihinde İçişleri Bakanı olan bir zatın birtakım aydın geçinenlerle Gölbaşı emniyet binasında yapılan toplantılarla Türkiye'yi bölmeye adım adım imkan tanınırken çözümün ne olduğunu PKK biliyor ama bunların bir şeyden haberi yokmuş gibi PKK'ye cesaret veriyor" diye konuştu.

PKK'nın tek isteğinin Irak'ta, Suriye'de, İran'da ve Türkiye'de dört parçalı büyük bir Kürdistan kurulması için çaba göstermek olduğunu iddia eden Bahçeli, şimdi de 3 kantonlu özerk Kürdistan kurmak için çaba gösterildiğini savundu.

 

- "Milleti kandırmaya gerek yok" 

Bahçeli, "Çözümden vazgeçtiğini İmralı canisi İmralı'dan söyleyebiliyor mu? 'Bağımsız Kürdistan kurma hedefinden ben vazgeçtim' diyor mu? Kandil'deki caninin arkadaşları bunu söyleyebiliyor mu? Onlar söylemediğine göre Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanına ve başbakanına mı düştü bu görev. Birilerine yaranmışlık yapabilmek için çözüm aldatmacısıyla milleti kandırmaya gerek yok" dedi.

Güneydoğu'da şu anda devletin bulunmadığını öne süren Bahçeli, bütün okulların işgal edildiğini ve yakıldığını, sokakların yaşanamaz hale geldiğini belirterek, devletin kamu kudretini korkusuzca kullanarak, suçluyu suçsuzu birbirinden ayırarak düzeni sağlaması gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Devletin görevi, Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere İstanbul'da her türlü huzurun, güvenin sağlanmasını yerine getirmek, bu çapulcuların kökünü kazımak olmak olmalıdır. Esas çözüm budur" diye konuştu.

İnsanları birbirine kıydırmanın gereği bulunmadığını ifade eden Bahçeli, "O sebeple bu işin zamanı gelmiştir, artık bitmelidir. Eğer bugünkü iktidar bunu bitiremiyorsa 7 Haziran 2015'te MHP iktidarıyla bu bitecektir. Bugün için ona hazırlanıyoruz" dedi.

Antalya'daki temaslarını tamamlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, karayoluyla Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı