MHP Genel Başkanı Bahçeli, Antalya'da

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Antalya'da

Bahçeli:

ANTALYA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, akil insanlar toplantısının hiçbir sonuç vermeyeceğini savunarak, "63 boş insan oyalanmak için sayın Başbakan tarafından istismar edilmektedir" dedi.

Bahçeli, Manavgat ilçesindeki bir otelde düzenlenen MHP Belediye Başkanları Toplantısı'nın kapanışına katıldı, ardından Kemer ilçesinde Göynük Kapalı Spor Salonu'nun açılışını yaptı.

Burada konuşan Bahçeli, iki günden bu yana Antalya'da bulunduğunu, 30 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP'nin kazandığı belediye başkanlarıyla toplantı yaptıklarını söyledi.

Yüksek bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda MHP'nin belediyecilik hizmetlerinin değerlendirildiğini anlatan Bahçeli, bugüne kadar yapılanla gelecekte yapılacaklar arasında ilişkiler kurarak belediye başkanlarının nasıl daha etkili çalışmalar yapacaklarının ortaya konulduğunu kaydetti.

Kemer halkına MHP'ye gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür ve şükranlarını sunduğunu dile getiren Bahçeli, "Belediye başkanlığı seçimlerinde yüksek katkı sağlamış olan MHP ilçe başkan, yönetim kurulu ve dava arkadaşlarıma da takdirlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Göynük Kapalı Spor Salonu'nun gençlere ve spora merakı bulunan vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını dileyen Bahçeli, bu gibi tesislerin gençlerin spora ilgisini artıracağını, kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasının sağlanacağını vurguladı.

- "Çirkince, haince davranışlar sergileniyor"

Türkiye'nin önemli sıkıntılar içerisinde bulunduğunu ifade eden Bahçeli, Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere büyükşehirlerde hiç beklenmeyen olaylarla karşılaşıldığını, okulların yıkıldığını, kaymakamlık ve emniyet binalarının basıldığını, tahrip edildiğini, bayrakların indirildiğini, Atatürk büstlerinin yerlerde süründürüldüğünü anlattı.

"Türkiye'yi her yönüyle geriye götürebilecek davranışlar çirkince ve haince sergileniyor" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Devletin bütün imkanlarının bugünkü siyasi iktidar tarafından kullanılarak, hiç kimseye ödün vermeden, kararlı bir şekilde eylemlerde bulunanların kökünün kazınması lazım. Bu dönem içerisinde 42 ölüm olayı olmuştur. Emniyet mensubu değerli kardeşlerimiz, silahlı kuvvetlerimizin mensubu değerli kardeşlerimiz şehit olmuştur ve hala bir takım ülke dışındaki amaçlar doğrultusunda Türkiye'yi istismar ederek eylemleri sürdürmek isteyenler vardır. Bunlarda cesaret varsa gözü gönlü Suriye topraklarındaysa oralarda bir bağımsız devletçik kurma hevesinde olanlara destek vermeyi düşünüyorlarsa İstanbul'u yakmanın ne manası var. Garibin yuvasını yıkmanın ne manası var. Kendinize güveniyorsanız, cesaretiniz varsa gidin IŞİD'le mi boğuşacaksınız, kiminle boğuşacaksanız boğuşun ama Türkiye’yi rahat bırakın. O sebepten dolayı olayları çok iyi kavramanızı ve çok sabırlı ve duyarlı olmanızı istiyorum."

Antalya'da ve ilçelerinin Türkiye için çok özenle korunması gereken yurt parçası olduğuna dikkati çeken Bahçeli, doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden binlerce kişinin çocuğunun rızkını kazanmak için kente geldiğini, burada hepsinin güven ve huzur içerisinde yaşaması gerektiğine işaret etti.

Bahçeli, tahriklere kapılınmaması ve kardeş kavgasına zemin hazırlayacak davranışlardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

- Akiller toplantısı

Basın mensuplarının, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Akil İnsanlar Heyeti ile bir araya geldiğini hatırlatması üzerine Bahçeli, "63'lükleri kast ediyorsunuz, değil mi? Akil insanlar toplantısı hiçbir sonuç vermemiştir. 63 boş insan oyalanmak için sayın Başbakan tarafından istismar edilmektedir" ifadesini kullandı.

Daha önce Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı yerde aynı toplantıyı yaptığını, şimdi de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığını belirten Bahçeli, toplantının bir sonuç vermeyeceğini, Türkiye'nin bu tür oyalama taktiklerine harcayacağı zamanının bulunmadığını söyledi.

Bahçeli, erken seçimin gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin soruyu, "Erken seçim yasal yönden Meclis'in alacağı bir kararla her zaman mümkündür. MHP olarak ister erken olsun ister zamanında, seçime hazırız" şeklinde cevapladı.

Kaynak:Haber Kaynağı