MHP Genel Başkanı Bahçeli, Adana'da: (1)

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Adana'da: (1)

"Hainler, sokaklarda hendek kazıyorlarmış, mezarlarını kazdıklarını öğrenecekler. Barikat kuruyor, çukur açıyorlarmış; sonlarını hazırladıklarını da anlayacaklar. Kahraman şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, bu milletin kahır ve azameti Türk ve Türkiye

ADANA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hainler, sokaklarda hendek kazıyorlarmış, mezarlarını kazdıklarını öğrenecekler. Barikat kuruyor, çukur açıyorlarmış; sonlarını hazırladıklarını da anlayacaklar. Kahraman şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, bu milletin kahır ve azameti Türk ve Türkiye düşmanlarının kökünü kurutacaktır." dedi.

Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri üzerinde yaptırılacak olan "Devlet Bahçeli Köprüsü"nün temel atma töreninde yaptığı konuşmada, devletin varlığı, milletin birliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için çok sayıda şehit vermiş Adana'da, bugün de Adanalı Özel Harekat Polis Memuru Volkan Çay'ın Şırnak'ta şehit olmasıyla buruk bir gün geçirdiklerini belirttti.

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine Adanalılara başsağlığı dileyen Bahçeli, Türkiye'nin gergin, kaygılı, öfkeli, huzursuz ve tedirgin olduğunu, küçük bir kıvılcımın telafisi mümkün olmayan hadiselere neden olabileceğini öne sürdü. Bu hassas ortamın tahrik ve kışkırtmalara açık ve müsait olduğunu, bu nedenle önümüzdeki sürecin dikkat, sağduyu ve akıl gerektirdiğini belirten Bahçeli, "Bu vatan kimsesiz değildir. Bu aziz millet çaresiz değildir. Ayrışma, çatışma ve bölünme ise Türkiye için kader değildir." ifadesini kullandı.

Bahçeli ,içinde bulunulan hassasiyet, tarihin Milliyetçi Hareket’e kazandırdığı tecrübe, Türk milliyetçiliği davasının oluşturduğu ortak akıl ile ecdatlarının nasihatleri ve derslerinin kendilerine ihanetlere karşı dikkat, işbirlikçilere karşı uyanıklık, istismara karşı temkin, tahriklere karşı sükunet tavsiye ettiğini söyledi.

"Sokaklarda arayacağımız, sokaklarda bulacağımız geleceğimiz yoktur." diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Hainler, sokaklarda hendek kazıyorlarmış, mezarlarını kazdıklarını öğrenecekler. Barikat kuruyor, çukur açıyorlarmış, sonlarını hazırladıklarını da anlayacaklar. Kahraman şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, bu milletin kahır ve azameti Türk ve Türkiye düşmanlarının kökünü kurutacaktır. Türk milleti terör illetini aşacak, birlik ve kardeşlik şafağında yeniden doğacaktır. Hedefimiz Türkiye’nin her değer ve mirasını müdafaa etmektir. Hedefimiz Türk milletinin tarihi haklarını korumak, Adana’nın yüzünü güldürmektir."

Devlet Bahçeli, kendilerini bu hedeften uzaklaştıracak bozgunculara, yıkıcılara fırsat vermeyeceklerini, istismarcılara itibar etmeyeceklerini, tahrik ve tertiplere hazırlıklı olacaklarını kaydetti.

Milliyetçi Hareket'in Türkiye için var olduğuna, Türk milletinin birliği, kardeşliği ve mutluluğu için yapacakları, kazandıracağı daha nice eserlerin devreye girmek için hazır beklediğine dikkati çeken Bahçeli, "Adanalı kardeşlerim yoksulluğu, yolsuzluğu bir kader olarak kabul etmeyecektir. Bölücülüğü meşru ve normal görmeyecektir. İstismara izin vermeyecektir. Yolsuzluğu kabullenip sineye çekmeyecektir. Çatışma ve kavganın vebaline ortak olmayacaktır. Milli değerler etrafında kenetlenecektir. Bölünmeyeceğimizi dosta ve düşmana gösterecektir. Bunlara var mıyız Adana? Bu hedefleri gerçekleştirmeye kararlı mıyız Adana?" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin İmralı’ya, Kandil’e, Barzani’ye, Washington’a, Moskova’ya ve Brüksel’e boyun eğmeyeceğinin altını çizen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türk milleti yıkım taşeronlarına, çözülme lobilerine, ihanet odaklarına, işbirlikçi elitlere, satılık kalem ve sözde aydınlara, husumet cephesine inat ayrışmayacağını, çatışmayacağını, bölünmeyeceğini gösterecektir. Biliniz ki susmuşsanız, Türkiye yok olmuş demektir. İnadına ve ısrarla konuşacaksınız, haykıracaksınız. Milletimizin kurtuluş ve yükseliş ruhunun dün olduğu gibi bugün de sembolü olacaksınız."

(Sürecek)

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Adana'da: (1)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :