MHP Genel Başkanı Bahçeli:

MHP Genel Başkanı Bahçeli:

"(Dokunulmazlıklara ilişkin kanun) Cumhurbaşkanı, demek ki bugüne kadar bir haftalık süreyi kullanmıştır. Önümüzdeki bir hafta içerisinde diğer süreyi de değerlendirerek imzalayacağı umudundayım"- "Çünkü Meclis'ten 376 milletvekilinin desteğiyle dokunulma

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıran kanuna ilişkin, "Cumhurbaşkanı, demek ki bugüne kadar bir haftalık süreyi kullanmıştır. Önümüzdeki bir hafta içerisinde diğer süreyi de değerlendirerek, imzalayacağı umudundayım." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kanunlaştığı, ancak henüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmadığının hatırlatılması üzerine Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı'nın, yasama organından gelen konuları imzalamakla ilgili belli bir süresinin bulunduğunu belirtti.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanı, demek ki bugüne kadar bir haftalık süreyi kullanmıştır. Önümüzdeki bir hafta içerisinde diğer süreyi de değerlendirerek, imzalayacağı umudundayım. Çünkü Meclis'ten 376 milletvekilinin desteğiyle dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği kabul edilmiştir. Eğer bunu tersine çevirecek bir irade söz konusu olursa, o zaman Meclis'in altında veya üstünde bir pazarlık söz konusu olmuş demektir." diye konuştu.

MHP'nin olağanüstü büyük kurultayına ilişkin, "19 Haziran'da hiçbir şekilde kurultayın olmayacağı" yönündeki sözleri hatırlatılan ve "O zaman yeni bir mahkeme yolu mu görünüyor" diye sorulan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Onu da siz takdir edin. Çünkü hakkımızda çok şeyler yazıyorsunuz." yanıtını verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :