MHP Genel Başkanı Bahçeli: (3)

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (3)

"Siyasi çekişme ve kutuplaşmalarla geçireceğimiz vakit yoktur. Yenikapı uzlaşması, TBMM’de tezahür eden müşterek irade süreklilik kazanmalıdır. Vatan kaybının sınırında olduğumuz görülmelidir"- "Asılsız ihbarlarla insanlarımızın saygınlık ve gururlarıyla

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası siyasi çekişme ve kutuplaşmalarla geçirecek vakit olmadığını belirterek, "Yenikapı uzlaşması, TBMM’de tezahür eden müşterek irade süreklilik kazanmalıdır. Vatan kaybının sınırında olduğumuz görülmelidir." dedi.

Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gaziantep'te düzenlenen bir kına gecesinin 20 Ağustos akşamı kana bulandığını, düğünün mateme dönüştüğünü hatırlatan Bahçeli, "Bu tip bir canavarlığın eşi ve emsali henüz görülmemiştir. Tablo dehşet vericidir." ifadesini kullandı.

Saldırının failinin DAEŞ olduğunun açıklandığını ancak bu iddianın henüz doğrulanmadığını belirten Bahçeli, aynı gece 3 bine yakın Suriyeli muhalifin operasyon için sınır ötesine geçtiği, Cerablus operasyonuyla Gaziantep saldırısının eş zamanlı gerçekleştiği iddiasının bulunduğuna işaret etti.

Bahçeli, FETÖ'nün 15 Temmuz "istila ve imha" operasyonu püskürtülünce Türk düşmanı karanlık güçlerin terörizmin kirli kataloğundan seçtikleri bilindik örgütleri tekrar silah ve bomba başına çağırdığını, PKK, DAEŞ ve diğer kanlı ortaklarının bu çağrıya köle gibi uyduğunu bildirdi.

- "FETÖ, devlet içinde devlet kurmuştur"

15 Temmuz sonrası vali, kaymakam, üst düzey bürokrat, müfettiş, uzman, general ve amiral, yüksek ya da düşük rütbeli subayların büyük çoğunluğunun FETÖ'nün faal ve fonksiyonel elemanları olduğunun anlaşıldığını belirten Bahçeli, "Öğretmen, öğretim üyesi gibi mesleklere mensup binlerce kişi FETÖ’ye biat etmiş, ama bunu devleti yönetenlerin ruhu bile duymamıştır. Aralarında holdingler, şirketler, bankalar, dergiler, gazeteler, televizyonlar, radyolar, sivil toplum kuruluşları, okullar, hastaneler, üniversiteler ve dershanelerin bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluşa FETÖ yıllarca sahip olmuştur. Ve deyim yerindeyse devlet içinde devlet kurmuştur." dedi.

Bahçeli, Türk tarihinde 15 Temmuz gibi bir saldırının hiç yaşanmadığına dikkati çekerek, FETÖ'nün 79 milyon Türk vatandaşını tutsak almak istediğini, bunun bir Türkiye düşmanlığı olduğunu vurguladı. Bahçeli, "FETÖ’ye Türk milleti haddini bildirip kafasını ezince, bu kez de sırayı diğer terör örgütleri gecikmeden almışlardır." ifadesini kullandı.

Van, Elazığ, Bitlis, Gaziantep, Şırnak, Bingöl, Diyarbakır, Cizre ve Hakkari'de bu ay içinde yaşanan saldırıların 15 Temmuz FETÖ kalkışmasının bir devamı olduğuna değinen Bahçeli, şöyle devam etti:

"FETÖ başarısız olup durdurulunca kanlı devriyeye, cinayet vardiyasına diğer örgütler çıkmış ve çıkarılmıştır. Türkiye içinden ve dışından sarılmıştır. Gerçekten tehlike devasadır. Bunu görmek, bunu idrak etmek lazımdır. Şu anda her türlü siyasi ve ideolojik beklenti ikinci plandadır. Türkiye’nin güvenliği, Türk milletinin beka ve birliği milli şuurla sahiplenilmeli, korkusuzca savunulmalıdır. Siyasi çekişme ve kutuplaşmalarla geçireceğimiz vakit yoktur. Yenikapı uzlaşması, TBMM’de tezahür eden müşterek irade süreklilik kazanmalıdır. Vatan kaybının sınırında olduğumuz görülmelidir. Küresel linç kampanyasının ülkemizin omurgasını çökertme, eksenini kaydırma, tarihi yürüyüşünü durdurma gayesi güttüğü ortadadır. Türkiye’nin derhal, çok acil milli huzur ve iç barış ortamını temin etmesi şarttır."

- "Ülkemize serpilen ölü toprağı topyekun kaldırılmalıdır"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, FETÖ ile mücadele edilirken yeni mağdurlar üretmenin, suçsuz ve günahsız insanların hayatlarını zindana çevirmenin Türkiye'nin geleceği açısından maliyetinin fazla olacağını bildirdi. Bahçeli, onarım ve toparlanma sürecinde her sorumluluk sahibi vatan evladının taşın altına eline koyması, vatandaşlardaki korku, tereddüt ve endişenin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Bahçeli, şu görüşlere yer verdi:

"Asılsız ihbarlarla insanlarımızın saygınlık ve gururlarıyla oynanmasına, uyduruk şikayetlerle insan onurunun ezilmesine son verilmelidir. Devletteki tahribatı gidermek için AKP ortak akla, demokrasinin ilkelerine, hukukun temel kurallarına harfiyen riayet etmelidir. Yeni sosyal ve siyasal bölünmelere tahammülümüz yoktur. Yeni cepheleşmeler şu güne kadar işlenen suç ve cinayetlere ortak olmak demektir. Türkiye’nin toplumsal dirliği hep beraber sağlanmalı, üzerimize serpilen ölü toprağı topyekun kaldırılmalıdır. Türk milletinin tarihte kurduğu 16 devlet vardır. Bunların yıkılışları az çok birbirine benzerdir. Ne var ki, 17. Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sahnesinden çekilip silinmesine asla müsaade edilmeyecektir. Türk milleti, Türklüğün, tüm Türk vatandaşlarının şan ve şerefidir. FETÖ, PKK, IŞİD, DHKP-C küresel saldırganlığın hesabına çalışan infaz görevlileri, eli ve vicdanı kanlı cellatlarıdır."

Milli kurtuluşun iki yolu olduğuna dikkati çeken Bahçeli, "Ya bütün haklarımızı en son zerresine kadar koruyarak kurtuluşun sancağını mahşere kadar taşıyacağız, ya da tarihsel hak ve mirasımızdan ödünler vererek çözülmeye, erimeye, manda ve himayeye göz yumacağız. Birincisi elbette gerçek ve kalıcı bir kurtuluştur. Türk milleti egemenliğini göz bebeği gibi koruyacaktır. " diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye'nin örgütleriyle kumpasa düşürülemeyeceğini, 1923 kuruluş ruhundan, milli ve üniter devlet çizgisinden ayrılmayacağına işaret ederek, bedeli ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşatma ve gelecek nesillere taşıma görevinin ihlal ve ihmal edilmeyeceğini söyledi. Bahçeli "Ülkemiz çok hassas bir süreçtedir. Adeta sırat köprüsünden geçilmektedir. Türkiye hiç böyle bir döneme şahit olmamıştır. Siyaset bir ve beraber olmazsa, heyecan ve hedefler milli ahlakla bütünleşmezse Türkiye Suriye’nin yerine ikame edilecektir. Sonuçta, Allah muhafaza, bölünmemiz sağlanacak, son yurdumuz ateşe verilecektir. Asırlardır çevremizde ihanet kuyusu kazanlar amaçlarına böylelikle ulaşmış olacaklardır. Bozgun akşamlarını tarih kitaplarında okuyan nesiller, derlenme toparlanma olmazsa bir yenisine hayattayken tanık olacaklardır." ifadesini kullandı.

- "Az oy aldım, çok milletvekilim var sözleri eskilerde kalmıştır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz dirilişinin "Türk milletinin yeni başlangıcı, yeni bir Çanakkale ruhu olduğunu dile getirdi. Bu kazanımın heba edilmemesini isteyen Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu tarihi fırsatı siyasi hesaplara kurban vermezsek, hiçbir terör örgütü karşımızda duramayacak, hiçbir düşman yanımıza, yöremize sokulamayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye ve Türk milleti için vardır. Biz sorumlu ve milli muhalefetimizi yine yapacağız; ama siyasi mücadelenin ahlaki ve vicdani dengeden mahrum olmasına izin vermeyeceğiz. Bu devlet bizimdir. Bu millet biziz. Görüşlerimiz ayrı da olsa hükümet Türkiye Cumhuriyeti’nindir. Ve de desteğimiz sürecektir. Uzlaşalım, anlaşalım, sıkılı yumrukları açalım, geleceği birlikte ve beraberce inşa edelim. Az oy aldım, çok milletvekilim var sözleri eskilerde kalmış, mana ve muhtevasını çoktan kaybetmiştir."

Türkiye'nin dağılmasını, tarihin gerisine düşmesini, kurumuş yaprak gibi savrulmasını gözleyen, dileyen, bunun için hazırlık yapan çok sayıda mihrak olduğuna işaret eden Bahçeli, düşmanların kavi ve kararlı olduğunu vurguladı. Bahçeli, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, "Düşmanları güldürmeden, hangi yanlış politika varsa; başta Suriye olmak üzere, dönmek, tamir etmek, nedamet göstermek erdem ve elzemdir. İçeride birliğimizin hamurunu büyük Türkiye ve Türk milleti özlem ve iradesiyle yoğurursak, dışarıdan hiçbir tazyik ve tertip kalemizin burçlarından aşamayacaktır." dedi.

Bahçeli, diyalog, hoşgörü ve tahammül olmadan demokrasinin varlık gösteremeyeceğini, hakikat çıtasının yükselemeyeceğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Kardeşliğimizi pekiştirelim, etnik ve mezhep fitnesine göğüs gerelim. Türkiye geleceğe umutla bakmalıdır. Türkiye gelecekte bugünden daha da güçlü olmalıdır ve olacaktır. Bu sorumluluk hepimizin sırtındadır. Aykırı görüşleri, çatlak sesleri, afaki talep ve ters düşünceleri demokrasi kültürü içinde makul ve kabul edilebilir sınırlara çekelim. Hukuk devletine bağlı kalarak, insan hak ve onurunun çiğnenmesine sessiz durmayalım. Türk Silahlı Kuvvetlerini türbülanstan çıkaralım, üzerinde titreyelim, hassasiyetleriyle oynanmasına, hedef yapılmasına, itilip kakılmasına mutlaka engel olalım. Ve de terörle aynen kurtuluş yıllarında olduğu gibi yediden yetmişe mücadele edelim, bu belanın, bu ifritin, bu kanlı döngünün kökünü tümden kurutalım."

- "Partimiz devletin ve hükümetin yanında sapasağlam duracaktır"

Bahçeli, MHP'nin geçmişte terörle mücadele konusunda defalarca öneri getirdiğini, milli çözüm ve stratejiler ürettiğini ancak Türk milletine savaş açan, suikast düzenleyen terörizme karşı etkili tedbir ve tekliflerinin hükümet tarafından kulak ardı edildiğini öne sürerek bu önerilerini madde madde sıraladı.

Bahçeli bu kapsamda, terörizmle mücadele vizyonu geliştirilmesini, terörle mücadele konsepti oluşturulmasını, terörle mücadele stratejisinin ortaya konması önerisini bir kez daha dile getirdi. Bahçeli bu aşamalardan sonra terörle mücadele siyasi oluşturulması gerektiğini bildirdi. Terörle mücadele konusunda grup ve taraflar hakkında toplumsal bir ittifakın oluşmasının ardından terörle mücadelede kitle kazanma programının devreye sokulmasını, diplomatik mücadele eylem planı hazırlanmasını, teröristle mücadele taktik eğitim ve icra programı uygulanmasını ve terörle mücadele tanıtım çalışması yapılmasını öneren Bahçeli, "Terörizmle mücadele edildiği sürece; darbecilere, fitnecilere, devlet içine yuvalanmış hainlere haddi bildirildiği müddetçe partimiz devletinin ve hükümetin yanında sapasağlam duracaktır. Gerekirse de her fedakarlığı yapmaktan kaçınmayacaktır." diye konuştu.

Bahçeli, bu düşüncelerle başta Gaziantep’te olmak üzere, teröristlerin saldırısında hayatlarını kaybetmiş vatandaşalara, şehit olan askerlere rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, tedavisi sürenlere şifalar diledi. Bahçeli 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı da kutlayarak, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluş ve bağımsızlığımızın mimarı aziz ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum." dedi.

Bahçeli, sınır ötesinde vatan ve millet için mücadele veren Mehmetçiğe de başarılar temenni etti.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :