MHP Genel Başkanı Bahçeli: (2)

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (2)

"Niyetlerini artık çok iyi bildiğiniz bazı şahıslar, Olağanüstü Tüzük Kurultayı yapmak için imza topladı, aylarca partimizi oyaladılar, aylarca istikrarsızlığa hizmetkarlık yaptılar. Meselenin yürek burkan tarafı, düne kadar içimizde olan bu kişilerin oyn

HATAY (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Niyetlerini artık çok iyi bildiğiniz bazı şahıslar, Olağanüstü Tüzük Kurultayı yapmak için imza topladı, aylarca partimizi oyaladılar, aylarca istikrarsızlığa hizmetkarlık yaptılar. Meselenin yürek burkan tarafı, düne kadar içimizde olan bu kişilerin, oynanan oyunlara figüran olmayı bile bile tercih etmeleridir" dedi.

Bahçeli, partisinin Hatay İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılmak üzere Dörtyol ilçesine geldi. İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Bahçeli, Kara Hasanpaşa Sosyal Tesisleri'ndeki iftara katıldı.

Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, milli ve üniter devleti savunan partisine oyun oynandığını savundu.

Türkiye'nin tarihi çıkarlarını ve Türk milletinin payidarlığını savunan partisine yönelik komplo kurulduğunu söyleyen Bahçeli, şunları ifade etti:

"Değişim adı altında kökümüzden kopmamız dayatılmaktadır. Geçmişimize yüz çevirmemiz istenmektedir. Paradigma değişimi ve parti içi demokrasi talepleriyle tarihi rotamızdan savrulmamız, bizi var eden, 47 yılımıza ruh ve mana katan ilkelerimizi çiğnememiz projelendirilmektedir. Bu nedenle niyetlerini artık çok iyi bildiğiniz bazı şahıslar, Olağanüstü Tüzük Kurultayı yapmak için imza topladı, aylarca partimizi oyaladılar, aylarca istikrarsızlığa hizmetkarlık yaptılar. Meselenin yürek burkan tarafı, düne kadar içimizde olan bu kişilerin, oynanan oyunlara figüran olmayı bile bile tercih etmeleridir. 'Bunlar, MHP düşmanlarıyla aynı safta toplandılar.

Pensilvanya’nın emir erliğine talip oldular. Paralel çetenin tetikçiliğine soyundular. Proje elemanı olmayı kendilerine yakıştırdılar. Kimi buldularsa değişim çağrısı yaptırdılar. Sağcılar, solcular, komünistler, faşistler, ateistler, liberaller, takiyeciler ve tavizkarlar değişimin yedek unsurları olarak sorumluluk aldılar. Birgün, Taraf, Agos, Sözcü, Yeniçağ, Cumhuriyet gazetelerine değişimin propaganda görevi verildi. Birbirine ideolojik yakınlığı bulunan sözde aydın ve gazeteciler değişim korosuna gönüllü katıldılar. PKK, DHKP-C değişim katarına omuz verdiler. Bazı medya ve sermaye sahipleri değişim amigoluğuna 'tamam' dediler. Yani anlayacağınız rezillik diz boyu, ihanet devasadır."

Kimin Türklükle husumeti varsa ''MHP'de paradigma değişsin'' dediğini belirten Bahçeli, değişim sloganı atanların aylarca partilerini mahkeme kapılarında meşgul ettiğini kaydetti.

- "Whatsapp üzerinden delege avına çıktılar"

"Tarlada kurultay yapmaya kalktılar, polis barikatlarına tırmandılar" diyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını onadıktan sonra, 'gelin 10 Temmuz'da Olağanüstü Kurultayımızı yapalım, daha fazla partimizi tartıştırmayalım' dedik, olmaz dediler, 19 Haziran’ı dayattılar. Sonuçta da bu defa otelde toplandılar. Korsan kurultaya katılmayanları katılmış gibi gösterdiler. Whatsapp üzerinden delege avına çıktılar, sahtekarlıkta rekor kırdılar. Siyasi Partiler ve Medeni Kanun'a göre Olağanüstü Kurultay Ankara il merkezinde yapılması gerekirken, buna uymadılar. Tüzük değişikliği için toplam delege sayısının üçte iki çoğunluğunun kurultay salonunda hazır bulunması şartken, buna riayet etmediler. Oynanan oyunun aktörlerinden olan Ankara 13. Noter, delege sayısını resmi olarak 656, televizyonda 330 söylese de Çağrı Heyeti 752 rakamını telaffuz etse de Tüzük değişikliği için gerekli 809 delege sayısına ulaşamadılar.

Korsan kurultayı tek maddelik gündemle toplamalarına rağmen, tüzüğün ilave 12 maddesini herkesten habersiz değiştirdiler. 15 Mayıs'ta tarlada toplanmanın ardından, Dernekler Yönetmeliği'ne göre kurultay ilan şartlarına uymayı akıllarına getirmediler, erteleme gerekçelerini duyurmadılar. Üye olmayanlara, kurultaya katılma yetkisi bulunmayanlara, hatta devlet memurlarına bile parti delegesi sıfatıyla oy kullandırdılar. Sonuç itibarıyla helal süt içmiş bir üst kurul delegemizin açmış olduğu davayla Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi 19 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen sözde kurultayda alınan kararların ve tüzük değişikliklerinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar vermiştir. 19 Hazirancıların hesabı mahkemeden dönmüştür. Oyunun ilk aşaması bozulmuştur."

Bahçeli, 10 Temmuz’da da oyunun tamamının bozulacağının altını çizdi.


- ''Trenden inen bir daha binemeyecektir''


Partilileri oyunu birlikte bozmaya davet eden Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Bunca alavereye, dalavereye, hile ve desiseye gerek var mıydı? Muhterem delegelerimizin hissiyatını kullanmak, kanunsuz şekilde ve oldubittiye getirerek tüzük değişikliği yapmak ahlaki miydi? Dahası bunu yapanları milliyetçi ülkücü hareketin vicdanı affedecek midir? Korsan da olsa, henüz kurultay bile yapamayan aciz ve işgüzarlara bizim boyun eğeceğimiz, aziz milletimizin destek vereceği mi sanılmaktadır? Bayramın hemen ertesinde, yani 10 Temmuz'da, 6’ncı Olağanüstü Büyük Kurultayımızı Ankara’da dava ve kardeşlik ruhuyla yapmaya her birinizi, her dava arkadaşımı şimdiden davet ediyorum. Gelin oyunu birlikte bozalım."

Bugünlerin samimiyet sınavı olduğunu aktaran Bahçeli, "Herkes bilsin ki trenden inen bir daha binemeyecektir" diye konuştu.

Bahçeli, tercihleri ne olursa olsun tüm delegeyle her sorun ve talebi sonuna kadar konuşarak çözüme kavuşturmak iradesi ve isteğinde olduğunu vurguladı.

- "Temizlenelim, paklanalım, tekrar dirilelim"

Oyunları fark edemeyenlerin, kirli emelleri görmezden gelenlerin büyük sorunlarla başa çıkamayacaklarını kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Nefsini dizginleyemeyenler Türkiye'ye istikamet çizemeyecekler, davamızın geleceğinde söz sahibi olamayacaklardır. Kendi ocağını ateşe verenlere tepkisiz kalanlar iki dünyada da vebal ve manevi sorumluluk altındadır. Bilelim ki herkesin zabit olduğu bir orduda, mücadele edecek nefer de bulunamaz. Temizlenelim, paklanalım, tekrar dirilelim, tekrar kendimize gelelim, arınalım, ayıklanalım önümüze bakalım ve oyunu bozalım, oyuncuları bozguna uğratalım."

Konuşmasının ardından Bahçeli'ye Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy tarafından "Osmanlı Tuğrası" resmi bulunan tablo ve kasket hediye edildi.

Bahçeli, daha sonra partililerle basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :