MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

"(İstanbul merkezli 'paralel yapı' operasyonu) İçerisinde basın mensuplarının olması, özgürlükler üzerinden hareket ettiğinizde kabul edilebilir davranış biçimi değil"

İSTANBUL (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "İçerisinde basın mensuplarının olması, özgürlükler üzerinden hareket ettiğinizde kabul edilebilir davranış biçimi değil" dedi.

Yalçın, İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturmasının yıl dönümü nedeniyle Maltepe Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 17 Aralık'tan 25 Aralık'a kadar 9 ilde bu tür etkinlikleri düzenleyeceklerini ifade etti.

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna değinen Yalçın, "bu operasyonların kanunsuz, usulsüz şekilde devam edeceğinin belirtilerini 17 Aralık'tan itibaren yaşanan süreçte gördüklerini" savundu. 

Bunun önceki operasyonların benzeri olduğunu iddia eden Yalçın, "İçerisinde basın mensuplarının olması, özgürlükler üzerinden hareket ettiğinizde kabul edilebilir davranış biçimi değil. Basın özgürlüğünü bir tarafa bırakmak suretiyle bu tür kuruluşlarımıza adeta baskın yaparcasına bu tip çıkışlarda bulunulması kabul edilemez. Sadece basın mensupları üzerinden değil, Türkiye'deki bütün kurumlar üzerindeki iktidar baskısının mutlaka sona erdirilmesi gerekiyor. Bu tür haksızlıklarla mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

Semih Yalçın, operasyonun zamanlamasına ilişkin "Operasyon, yargı paketi çıktıktan hemen sonra gerçekleşti. Onu manidar buluyoruz. Yargı paketiyle bu ülkede 77 milyon insan makul şüphelidir. Makul şüpheli haline getirilmiş olması antidemokratik uygulamadır. Sözde hukukun üstünlüğünden bahseden bir zihniyetin bugün gelinen noktalarda kendi oligarşik yapısını kurmak suretiyle ülkeyi teslim almasıdır. Buna 'dur' diyecek güçte mutlaka halktır" değerlendirmesinde bulundu.

Rıza Sarraf'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye açtığı 4 manevi tazminat davasından feragat ettiğini hatırlatan Yalçın, "Dava sürecinde kendisinin İran'daki ilişkileri ve pozisyonuyla ilgili bilgi istenmesini mahkemeye ilettiğimizde davadan vazgeçmiş. 'Yarası var ki gocunuyor' demektir bu" dedi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bir gazetecinin, "Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapılması planlanan konferans, neden Maltepe'de gerçekleştirildi?" sorusunu şöyle cevapladı: 

"Bu, iktidarın tahammülsüz olduğunun göstergesidir. Muhalefetin sesinin kesilme hamlesidir. 12 yıllık iktidarı sürecinde halka anlatacak bir şeyi kalmayan iktidarın, muhalefetin yolunu kesme, muhalefetle uğraşarak siyaset yolunu tercih etme biçimidir. Ancak bunlar bizim için bir şey ifade etmez. Halkımıza bu tür insanların gerçek yüzünü anlatacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı