MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

"Artık devlet memuriyetinde 'yandaş performans kriterleri' geçerlidir"

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Artık devlet memuriyetinde 'yandaş performans kriterleri' geçerlidir" iddiasında bulundu. 

Yalçın, yazılı açıklamasında, on ikinci yılını tamamlamak üzere olan AK Parti iktidarının, 2002 ve 2007 seçimlerinde halka sunduğu program ve vaatlerden kesin bir sapma içine girdiğini ileri sürdü. 

İktidarın, güç kazandığı ölçüde vaatlerinden sarfınazar ederek kendisine taban ve kadro oluşturmaya başladığını iddia eden Yalçın, bu noktada bir memur sendikasının "kadrolaşmanın manivelası ve baskı aracı" haline getirildiğini ifade etti.

"Artık kamu kesiminde yandaşlaşmayana, AKP'den referans getirmeyene iş güvencesi verilmemektedir" ifadesini de kullanan Yalçın, şunları kaydetti:

"Performans kriterleri, iktidarın baskı aracı olarak kullanılmakta; insanlar AKP'ye biate, iktidar yanlısı sarı sendikaya üye olmaya mecbur bırakılmaktadır. Artık devlet memuriyetinde 'yandaş performans kriterleri' geçerlidir. Farklı dünya görüşüne, farklı inanç ve ideolojilere sahip insanlara göz açtırılmamakta, herkes gerçek İslam ile alakası olmayan siyasal İslamcılığa teslim olmaya icbar edilmektedir. İktidarda Allah korkusu kalmamıştır. Memur kesiminde değişik eğilimdeki insanlar sindirilmiş, iktidar bağlılarıyla menfaat icabı biat edenler olmak üzere iki grup teşekkül etmiştir."

En sert kadrolaşma uygulamalarından birinin de Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sürdürüldüğünü iddia eden Yalçın, "MHP olarak milletimize söz veriyoruz. Bütün bu icraatın yeni dönemde takipçisi olacağız. AKP iktidarının milletimize reva gördüklerinin hesabını zamanı geldiğinde bir bir soracağız" açıklamasında bulundu. 

Kaynak:Haber Kaynağı