MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

"Ahmet Davutoğlu, başbakanlıktan 'hal' edildikten sonra iyice şaşırmış, tarihi sorumluluklarından kurtulmanın yolunu, başarısızlıklarının yükünü eskiden olduğu gibi MHP'ye yüklemekte bulmuştur"

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Ahmet Davutoğlu, başbakanlıktan 'hal' edildikten sonra iyice şaşırmış, tarihi sorumluluklarından kurtulmanın yolunu, başarısızlıklarının yükünü eskiden olduğu gibi MHP'ye yüklemekte bulmuştur." ifadesini kullandı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerine cevap verdi.

Davutoğlu'nun eski defterleri karıştırdığını ifade eden Yalçın, "Ahmet Davutoğlu, başbakanlıktan 'hal' edildikten sonra iyice şaşırmış, tarihi sorumluluklarından kurtulmanın yolunu, başarısızlıklarının yükünü eskiden olduğu gibi MHP'ye yüklemekte bulmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, 7 Haziran 2015 sonrasında Davutoğlu'nun, MHP'nin her şeye "hayır" dediği izlenimini verme gayreti güttüğünü, bu süreçte Bahçeli ile görüşmeye koalisyon için değil, "çay içmek" için gittiğini ileri sürdü.

Görüşmeden olumlu sonuç çıkmadığını anımsatan Yalçın, "Hakikatler ortada iken Ahmet Davutoğlu'nun yine aynı yöntemle MHP Lideri Sayın Bahçeli'yi suçlamaya kalkması manidardır." ifadesini kullandı. Yalçın, Davutoğlu'nun 1 Kasım sürecindeki çalışmalarını eleştirdi.

Yalçın, açıklamasında "Ahmet Davutoğlu'nun,Bahçeli'ye edep, haya ve saygı sınırlarını aşan çirkin ithamları ayaklarımız altındadır. Sayın Davutoğlu'nun rotayı şaşırmış, zillet ve rezalete dalmış haliyle liderimize laf etmesi kabullenilemez." görüşünü savundu.

- Bahçeli ve Davutoğlu'nun açıklamaları

MHP Genel Başkanı Bahçeli, dün parti genel merkezindeki basın toplantısında, Tuğrul Türkeş'in, kabine dışında kalmasının ardından yaptığı açıklamaları nasıl değerlendirdiği sorusuna, "Gidişinden haberimiz yokken, gelişimizden nasıl haberi olacak? Onu Ahmet Davutoğlu ölçüsüyle birilerinin izah etmesi lazım." yanıtını vermişti.

Davutoğlu ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Bahçeli'nin kendi parti içi meselelere dair sorular karşısında kendi sorunlarıyla yüzleşmek yerine şahsımı hedef göstermesi, insani olgunluğa, siyasi ahlaka ve öncülüğünü yürüttüğü siyasi geleneğe yakışmamaktadır." değerlendirmesinde bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :