MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

"Bahçeli, FETÖ elebaşından siyasi hayatı boyunca uzak durmuş, kendisiyle temas kurmak isteyen aracılarına da daima kapıyı göstermiştir. Buna karşılık CHP, FETÖ ile hep al takke ver külah ilişkisi içinde olmuştur"- "Yalanlarını din kılıfıyla örtmeye çalışa

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Bahçeli, FETÖ elebaşından siyasi hayatı boyunca uzak durmuş, kendisiyle temas kurmak isteyen aracılarına da daima kapıyı göstermiştir. Buna karşılık CHP, FETÖ ile hep al takke ver külah ilişkisi içinde olmuştur." ifadelerini kullandı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "sözde adalet yürüyüşünde yalan edebiyatından inciler dizerek ilerlediğini" belirterek, "Kılıçdaroğlu’nun her konuşmasında yollara döktüğü yalanlarının boyu, yürüdüğü kilometreleri çoktan geçmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

"Kılıçdaroğlu'nun, yalanı peynir ekmek yer ve TEM’de yürür gibi kolayca söylediğine" değinen Yalçın, CHP liderinin yürüyüş konseptini "yalan edebiyatı" üzerine bina ettiğini, Maltepe Cezaevi'ne doğru ilerlerken Pensilvanya’daki yalancı başının izinden gittiğini ileri sürdü.

"Yalanlarını din kılıfıyla örtmeye çalışan FETÖ ile palavralarına adalet ve insan hakları elbisesi giydiren CHP, aynı yolun yolcusudur." ifadesini kullanan Yalçın, CHP’nin derdinin adalet olmadığını iddia etti. Yalçın, "FETÖ’cü abiler içeri alınıp bir kısmı da yurt dışına kaçınca abiliğe CHP memur edilmiştir. CHP’nin, adalet sloganıyla çıktığı yürüyüşte FETÖ’nün yalan, mağduriyet ve masumiyet edebiyatına bol bol malzeme vermesi bundandır." görüşünü savundu.

Yalçın, ana muhalefet partisinin "evlere şenlik" yürüyüşünün cambazlığının, FETÖ’cülere zaman kazandırmayı amaçladığını anlatarak, "CHP'nin, FETÖ tarafından iğfal edilmiş öteki muhaliflerce de desteklendiğini" ileri sürdü.

Yalçın, CHP ile onun izini süren diğer oluşum ve partilerin, sözde adalet yürüyüşü konusunda aynı propaganda ve algı dilini kullandığını belirterek, bütün referandum muhalefetinin, FETÖ’nün entrikacı ve yalancı jargonuna sarıldığını vurguladı.

- "Çirkin bir iftiradır"

"Yüzde 48,5'lik kartondan bloku sağlamlaştırmak için yakası açılmadık yalan, entrika ve iftiralara müracaat edildiğini" belirten Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu’nun son büyük yalan makarası ise FETÖ elebaşı 2013’te rahatsızlandığı zaman sağlık dileklerinde bulunanlara yolladığı teşekkür mektubuna dairdir. Kılıçdaroğlu, 'Teşekkür listesinde genel başkan olarak sadece benim adım yok. Gülen rahatsız olduğu zaman, gazetelere verilen ilanlar var. Kime teşekkür ettiği var orada.' diyerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de teşekkürle taltif edilenler arasında yer aldığını ispata çalışmıştır. 'Atma Kemal Bey, din kardeşiyiz' dedirten bu iddia, sadece basit bir yalan değil, çirkin bir iftiradır. Listede Bahçeli’nin ismi kesinlikle yoktur. Bahçeli, FETÖ elebaşından siyasi hayatı boyunca uzak durmuş, kendisiyle temas kurmak isteyen aracılarına da daima kapıyı göstermiştir.

Buna karşılık CHP, FETÖ ile hep al takke ver külah ilişkisi içinde olmuştur. Söz konusu teşekkür listesinde iki CHP Genel Başkan yardımcısının isminin birden bulunması, bu iş birliğinin açık bir kanıtıdır. Genel Başkan yardımcıları Kılıçdaroğlu’ndan habersiz FETÖ elebaşına şifa dileğinde bulunmayacağına göre, aksini söylemek mümkün değildir. Yoksa CHP Genel Başkanı eski kurmaylarını hızara mı vermektedir?"

- "CHP de yürüye yürüye biter"

Yalçın, yürüyerek yolları ve ayakkabıları aşındıran CHP'nin, Maltepe Cezaevi'ne adım adım yaklaşırken milletten de fersah fersah uzaklaştığını savunarak, şöyle devam etti:

"CHP, otoyol şovu karşısında Pensilvanya kardinalinin gözleri yaşlı vaziyette gelip bilumum katılımcıları takdir ve takdis etmesini mi beklemektedir? Yoksa FETÖ elebaşının, CHP yürüyüşüne katılmayanları hain ve oyun bozucu olarak ilan etmesi, 'evlerine ateş düşsün' diye beddualara boğması mı beklenmektedir?

Kamuoyunda CHP yürüyüşünün akıbeti hakkında şu ifadeler dillendirilmektedir: Kurşun ata ata biter, yollar gide gide biter, CHP de yürüye yürüye biter. Yalan ata ata bitmez ama sahibini bitirir."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :