MHP Genel Başkan Yardımcısı Topcu:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Topcu:

"Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarını geciktirmiş, lise yerleştirme sistemini eline yüzüne bulaştırmış, milli eğitimi siyasallaştırmıştır. Milli Eğitim Bakanı Avcı, bu yaşananların baş sorumlusudur. Derhal istifa etmelidir"

TBMM (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, Hükümet'in ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın, "öğretmen atamalarını geciktirdiğini, lise yerleştirme sistemini eline yüzüne bulaştırdığını, milli eğitimi siyasallaştırdığını" savunarak, "Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu yaşananların baş sorumlusudur. Derhal istifa etmelidir" dedi.

Topcu, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Meclis'in bir açılıp bir kapanmasının, 28 Ağustos'tan sonra Torba Tasarı'nın yeniden görüşüleceğinin söylenmesinin, Meclis çalışmalarında işin çığırından çıktığının göstergesi olduğunu savundu.

Torba Tasarı'da yer alan öğretmen atamalarına işaret eden Topcu, cumhurbaşkanlığı seçimi için bu tasarının malzeme yapılıp yapılmadığını sordu.

Topcu, Torba Tasarı'nın yasalaşması halinde yapılacak öğretmen atamalarında ihtiyaç analizi yapılıp yapılmadığı sorusunu yöneltti. Topcu, öğretmen ihtiyacını karşılamak için 40 bin değil, 120 bin öğretmenin gerekli olduğunu ifade ederek, günü kurtarmak yerine, atanamayan öğretmen sorununu çözecek politikalar oluşturulması gerektiğini belirtti.

 

-"TEOG çökmüştür"

 

TEOG'un çöktüğünü, önce soruların yanlış çıktığını, çocuklara kopyacı denildiğini ifade eden Topcu, tercih yapmayan  230 bin öğrencinin hangi okullara yerleştirileceğini öğrenmek istedi. Topcu, "Aslında hata başında yapıldı. Yüzdelik dilime göre mi sıralamaya göre mi yoksa alınan puana göre mi tercih yapılacağını belirten net bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle yapılan yerleştirmeden dolayı öğrenciler ve aileleri perişan durumda" dedi.

Topcu, TEOG sınavında sistemin çöktüğünü, e-okulun hata verdiğini, nakil başvurularının yapılamadığını, sistemin tıkandığını öne sürdü. 

En büyük sorunlardan birinin, okulların açılmasına sayılı günler kala okul müdürlerinin görevden alınması olduğunu belirten Topcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vesayetçi zihniyet, Milli Eğitim Bakanlığı'nda da kendini göstermiş ve 'Malum-Sen' dışındaki bütün çalışanlar, artık vesayetin dayanılmaz ağırlığı altındadır. 

Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarını geciktirmiş, cumhurbaşkanlığı seçimine feda etmiştir. Lise yerleştirme sistemini eline yüzüne bulaştırmış, binlerce öğrenciyi mağdur etmiştir. Müdür atamalarında tek kriter olarak yandaşlığı temel almış, milli eğitimi siyasallaştırmıştır. Eğitimde, bilgi, beceri ve liyakat geri plana itilmiş, bugüne kadarki uygulamalar adalet, ehliyet ve liyakat anlayışını yerle bir etmiştir. Bütün bu beceriksizliğin, partizanlığın hesabı sorulmalı, birileri bunun faturasını ödemelidir. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu yaşananların baş sorumlusudur. Derhal istifa etmelidir."

Kaynak:Haber Kaynağı