MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya:

"Tüm öğretmenlerimizin sosyo-ekonomik sorunlarının baştan ayağa giderilmesi, layık oldukları konuma gelmeleri ve atanamayan öğretmen sorununun çözümü bizim için vazgeçilmezdir"

TBMM (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, "Tüm öğretmenlerimizin sosyo-ekonomik sorunlarının baştan ayağa giderilmesi, layık oldukları konuma gelmeleri ve atanamayan öğretmen sorununun çözümü bizim için vazgeçilmezdir." dedi.

Karakaya, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bugünün 24 Kasım Öğretmenler Günü olduğunu belirterek, gerçek Türk milliyetçisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletini çok seven, Türk gençliğine çok önem veren ve onlara güvenen bir lider olduğunu, bu nedenle Cumhuriyeti, Türk milleti ve devletinin bekasını koruma görevini gençliğe, gençliği de öğretmenlere emanet ettiğini ifade etti.

Atatürk'ün, başöğretmenlik unvanını, Türk milletine gerçekten öğretmenlik yaptığından dolayı aldığını anımsatan Karakaya, "Öğretmenler günü münasebetiyle duyduğumuz minnet, başöğretmenlik unvanına sahip olmasının çok daha ötesinde Türk eğitim-öğretim hayatına getirdiği yenilikler ve öğretmenlere verdiği değerdir. Öğretmenlerimizin sorunları çok. Vekil olanın, özelde çalışanın, kamuda çalışanın, emekli olanın, ders ücretli çalışanın, atanamayanların velhasıl hepsinin farklı farklı sorunları var. Kiminin çalışma şartları çok ağır, kiminin özlük hakları, kiminin güvencesi yok. Kiminin işi yok. Tüm öğretmenlerimizin sosyo-ekonomik sorunlarının baştan ayağa giderilmesi, layık oldukları konuma gelmeleri ve atanamayan öğretmen sorununun çözümü bizim için vazgeçilmezdir." diye konuştu.

"Bu vesileyle, irfan ordumuzun şerefli mensupları tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." diyen Karakaya, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve öğretmen şehitler olmak üzere, ahirete intikal etmiş tüm öğretmenleri rahmet ve minnetle andı.

Öte yandan, bir gazetecinin, "Bülent Arınç'ın '80 milyonda 80 kişi hariç Gülen'e sempati duymuştur.' sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Karakaya, "Biz Gülen'e sempati duymadık. MHP olarak özellikle 2009'dan bu yana çok ciddi uyarılarımız oldu. Bizim onlara sempati duymamız söz konusu olmadı, onların da bize olmadı." yanıtını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :