MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal'ın kabulleri

MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal'ın kabulleri

Günal, Parlamentolararası Kudüs Platformu Başkanı Hamid Bin Abdullah el Ahmar ve Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri'yi ayrı ayrı kabul etti- MHP'li Günal:- "Paris saldırısında Avrupa'nın göstermiş olduğu dayanışmayı, Türkiye'ye biraz gec

TBMM (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, "Paris saldırısında Avrupa'nın göstermiş olduğu dayanışmayı, Türkiye'ye biraz gecikerek gösterdiklerini de müşahede ettik." dedi.

Günal, ilk olarak MHP Grup Yönetim Toplantı Salonunda, Parlamentolararası Kudüs Platformu Başkanı Hamid Bin Abdullah el Ahmar başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Ahmar, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Ahmar, geniş bir heyet ile Meclis'i ziyaret ettiklerini belirterek, Türkiye'nin yanında olduklarını, darbenin sadece Türkiye'ye değil tüm İslam ümmetine karşı olduğunu söyledi.

Mehmet Günal da ziyaretten duydukları memnuniyeti ileterek, MHP olarak, bütün İslam ülkelerinin bir araya gelmesini çok önemli bulduklarını vurguladı. Günal, "Biz, Türk İslam medeniyetinin yeniden ihya edilmesi gerektiğini, bu manevi yozlaşmanın, dünyada önlenebilmesi için önemli görüyoruz. Bu kapsamda da öncelikle İslam aleminin birlikteliğinin sağlanmasının dünya barışına büyük katkıda bulunacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Ziyarette MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'da hazır bulundu.

- AP heyetinin ziyareti

Günal, ardından ise AP Türkiye Raportörü Kati Piri ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Piri, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye ile dayanışmalarını gösterebilmek için geldiklerini bildirdi.

Piri, şöyle devam etti:

"Bu süreçte bizi olumlu olarak şaşırtan şeylerden bir tanesi, darbenin hemen sonrasında bütün muhalefetin ve siyasi partilerin bir birlik içerisinde hareket etmesi oldu. Hep birlikte bu darbeye karşı durdular. Tabii ki Avrupa Birliği darbeyi kınadı, herhangi bir şekilde darbenin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Ancak son haftalarda her iki taraftan da söyleme baktığımızda şunu net bir biçimde görebiliyoruz: Yüz yüze görüşmediğimiz için biraz karşılıklı kullandığımız diller sert hale gelmeye başladı ama artık aslında bu sert dili bir kenara bırakıp, yüz yüze görüşmek için bu ziyareti gerçekleştirmek istedik.

Çünkü, ortak çok şeyimiz var. Türkiye'nin katılım müzakereleri, ekonomik anlamda yürüttüğümüz işbirliği var. Suriye'den kaynaklanan DAEŞ tehditi ve aynı zamanda, mülteci, göçmen sorunu var. Bütün bunlar ancak normal bir diyalogla gerçekleştirilirse çözülebilecek hususlardır."

Günal ise gösterdikleri dayanışma için teşekkür ederek, Avrupa Birliği ülkelerinin ve kurumlarının geçen hafta da bazı ziyaretlerde bulunduğunu, gecikmiş ziyaretler olsa da memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Günal, "Paris saldırısında Avrupa'nın göstermiş olduğu dayanışmayı, Türkiye'ye biraz gecikerek gösterdiklerini de müşahede ettiğimizi söylemek isterim." dedi.

Günal, kendisinin ve arkadaşlarının yapmış olduğu ziyaretlerde batı ülkelerinin genel olarak darbe teşebbüsüne soğuk ve şüpheci yaklaştığını gözlemlediklerini kaydetti.

Ziyarette, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir de hazır bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :