MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz:

"AK Parti döneminde ihale mevzuatı 164 kez değiştirilmiştir. Denetim zaafa uğratılmıştır. Asırlık teftiş kurumları lav edilmiştir"

YOZGAT (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "AK Parti döneminde ihale mevzuatı 164 kez değiştirilmiştir. Denetim zaafa uğratılmıştır. Asırlık teftiş kurumları lav edilmiştir" dedi.

Durmaz, partisinin Akdağmadeni İlçe Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de yargının siyasallaştığını ve hükümetin istediği şekilde karar verdiğini öne sürdü

AK Parti iktidarında yolsuzluk ve rüşvetin arttığını iddia eden Durmaz, "Geldikleri günden beri ihale mevzuatında ve denetim mevzuatında yaptıkları düzenlemelerle hırsızlığa, yolsuzluğa zemin oluşturmuşlardı. AK Parti döneminde ihale mevzuatı 164 kez değiştirilmiştir. Denetim zaafa uğratılmıştır. Asırlık teftiş kurumları lav edilmiştir" diye konuştu.

Durmaz, şöyle devam etti:

"Meclis adına denetim yapan Sayıştay'ın raporları Meclis'e getirilmemektedir. Bu, bir AK Parti klasiği haline gelmiştir. Bütün söylem ve taleplerimize rağmen Sayıştay raporları Meclis'e gelmemektedir. Yani Türkiye, hırsızlar, yolsuzlar, soyguncular için bir cennet haline getirilmiştir. Bu dönemde, Kamu İhale Kanunu'ndaki değişikliklerden sonra ihaleye fesat karıştırma suçunun, görevi kötüye kullanma suçunun cezaları düşürülmüştür. Bunların hepsi yolsuzluk yapanların yolsuzluklarını aklamaya paklamaya dönük işaretlerdir. 'Yoksullukla, yasaklarla ve yolsuzlukla mücadele edeceğiz' diye yola çıkanların bugün içine düştükleri duruma bakın. Bugün 3Y düsturu değişmiş, 'yerim, yedirmem, yasaklarıma' dönüşmüştür."

Kaynak:Haber Kaynağı